Enkele minder bekende koi

Enkele minder bekende koi

Niet alle koi komen regelmatig op de voorgrond. Sommige eigenaars willen het liever rustig houden en niet op de voorgrond treden. Als ze dan toch komen om hun koi te zien, dan sta ik natuurlijk met mijn geweer (lees camera) klaar om filmpjes te maken.

Het is mijn ultieme wapen geworden en met ondertussen meer dan 17 000 filmpjes is het waarempel een hele bibliotheek geworden. Het is in ieder geval altijd een zalig moment om af en toe in het verleden te graven en oudere filmpjes nog eens te bekijken.

Maar dat was gisteren niet van toepassing. Gisteren werden er enkele minder bekende koi gebowld en bekeken. De Sakai FF kohaku kwam als eerste aan de beurt. Hier is nooit veel ruchtbaarheid aan gegeven. Ze werd aangekocht in oktober 2018 als nisai en was 54 cm. Nu is ze 65 cm gemeten en er valt weinig af te keuren aan deze kohaku. 

Een sanke die bij Narita werd aangekocht in april van dit jaar heeft ondertussen een serieuze body gekregen. Ze is impressionant in de bowl,en met haar 67-68 cm geeft ze wel indruk, ondanks de povere verlichting want zulke koi moet je eigenlijk in het zonlicht bekijken of tenminste in daglicht, ademt ze klasse uit.  De opkomende fukurin zal deze sanke een geweldige uitstraling geven en het sashi dat op het schouderpatroon wat te duidelijk aanwezig is, zou nog moeten ingeklaard worden.

Zoals gezegd in de film zal ze met de nodige goede voedingsstoffen in een gezonde buitenvijver snel de nodige metamorfose ondergaan, net zoals de kohaku. De teri en het shiroji zullen zeker nog verder ontwikkelen want tenslotte zijn het nog maar tieners. De volwassenheid en de kennis zullen de nodige oplossingen moeten bieden.  Het zijn tenslotte koi met uitstekende genen die normaal zonder problemen zullen geven wat er van verwacht wordt. Laat zien wat je kunt, en stuur ons volgend jaar een update van deze 2 geweldenaren.

Een beer van een kohaku die altijd op mijn netvliezen staat geprint, en die de machtige naam White Tancho Dakota heeft gekregen blijft interessant om naar te kijken. Ze was als nisai om en bij de 56 cm en Willy zou ze kopen als ze minimaal 65 cm zou zijn als sansai. Het jaar daarop was ze 66 cm, dus de verkoop werd bezegeld. Ik denk niet dat ze er spijt van hebben, het is een plezier om naar te kijken.

Een filmpje van Takigawa die de kohaku voor mij toonde bij aankoop mag niet ontbreken, Stilaan wordt het bedrijf overgenomen door de zonen, en voorlopig lijkt dit een voordeel voor ons te zijn. Ze zijn iets toleranter dan de meester en het noopt makkelijker tot aankopen. We hopen dat het zo mag blijven.

Hoi Luc. Heb je voor mij ook een recent filmpje van sanke 1811012 ? Neen dat is geen recent filmpje, maar dat zal ik vandaag maken als ik tijd heb. Zo gezegd zo gedaan en in het gure regenweer leg ik  de kap open en bowl even sanke 1811012.

Ze behoorde tot mijn aanbieding van dit weekend en zeg nu zelf...wat is er aan deze sanke af te keuren ? Het ding is ocharme 31 maandjes of sansai, een body die maar weinige koi kunnen laten zien en toch de gezegende grootte van 63-64 cm. Wat is er nu spijtig ? Je doet al de moeite, geeft het door aan de klant die dit gevraagd had, je ziet dat hij het bekeken heeft, en je krijgt geen antwoord... Meer wil ik er niet over zeggen...Een filmpje bij aankoop is nooit weg om te vergelijken.

De koop van de dag is echter deze nisai sandan kohaku, ook weer van Sakai. Deze werd door Ben uitgekozen tijdens de opensales van Sakai in oktober 2019, hier zie je nog het eerste filmpje dat ervan gemaakt werd. Met haar 60 cm een respectabele kohaku die in de toekomst  het nodige zal doen om te ontwikkelen, en met een sandan koop je altijd een gegeerd patroon.

Willy en Rita, nogmaals bedankt voor de lekkere koffiekoeken, ik heb ze allemaal nadien nog opgegeten.

BAAT HET NIET DAN SCHAADT HET NIET

Het hoort misschien niet in een nieuwsitem thuis, maar mijn zoon heeft zijn Tesla te koop gesteld. Het is het model S, 4 jaar oud met 60 000 km op de teller. Het voordeel is dat de auto levenslang gratis supercharging heeft. Een voordeel waar je toch van kan dromen. 

De auto ziet er nog picobello uit, zogoed als nieuw trouwens. Heb je interesse dan mag je altijd eens langskomen om informatie aan te vragen of eventueel een rondrit te maken. De reden van verkoop heeft niets mysterieus en zal eenvoudig uitgelegd worden, en heeft totaal niets met de auto te maken. Dit is misschien de gelegenheid !

tesla

 

Meer afbeeldingen

Enkele minder bekende koi: afbeelding 1
Enkele minder bekende koi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Willy

555

Johan

555


KONDHO

555


Johan

555

KONDHO

555

Johan

@KONDHO 555


wim.v

555

Willy

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml