Guur en ongezellig, maar koi kijken primeert

Guur en ongezellig, maar koi kijken primeert

Guur was het woord, en het was geen voordeel om in het koude winderige weer koi te laten zien. De klanten lieten zich echter niet tegenhouden en trotseerden de benepen omstandigheden.

Binnen was het wat beter, en dan hebben we ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om aan de eigenaar toch een kohaku te laten zien die wat op de achtergrond is gebleven. We hebben er weinig woorden aan vuilgemaakt, maar zijn verschijning deed ons puur genieten.

Het verhaal van deze kohaku is vrij eenvoudig. Toen we in Japan waren, noteer december 2018, had ik nog veel werk en ga niet graag mee naar de veiling van Sakai omdat ik weet dat ik niet kan kopen wat ik graag koop wegens te duur. 

Ik stuurde Ben met de Engelse compagnons naar de veiling en gaf Ben carte blanche voor een bepaald bedrag en hij kon kopen wat hij wou. Ofwel meerdere koi ofwel het geld investeren in één hebbeding van hoge kwaliteit. Je mag raden wat Ben gedaan had...

Hij kocht niet alleen één koi van hoge kwaliteit die ik dadelijk laat zien, maar hij overschreed ook nog eens mijn budget, weliswaar nadat hij gebeld had voor toestemming. Ik gaf in eerste instantie de toestemming niet, maar achteraf belde ik toch terug omdat ik weet dat er niet makkelijk fouten gemaakt worden bij zijn keuzes.

Het werden dus 2 kohaku, eentje van de veiling en eentje via het lucky draw systeem, je weet wel, waar je een naam in een zakje moet steken en waar de winnaar uit getrokken wordt. Ben wachtte gewoon totdat het feest bijna voorbij was en toen hij zag dat er nog niemand zijn kaartje in het bakje had gestoken, stak hij onze kaart in het bakje en we hadden haar. Ze zwemt nu in volle glorie in het winterverblijf, en doet het meer dan goed, het wordt een geweldige kohaku, en is ondertussen ook verkocht.

Nu  is het natuurlijk veel interessanter om de kohaku te zien waar ik het over heb na mijn geleuter. Dit is kohaku KO-V18-1259 van Sakai FF nu 32 maanden of sansai en 68 cm. Ik hoef er geen uitleg bij te geven, en als je de body en de huidkwaliteit bekijkt dan weet je eigenlijk genoeg.

Van de andere kohaku heb ik geen recent filmpje, maar ziet er bijna evenwaardig uit. We hebben deze enkele weken geleden nog gezien maar niet gefilmd. Je kan ze qua body en uitstraling wel vergelijken met deze kohaku. Dit is het laatste filmpje dat we gemaakt hebben en dateert van 5 december 2019. Bovendien hebben we ze 2 weken geleden nog gezien en is ze nog verbeterd qua body.

Wat wel een mooi vergelijkingspunt is in dit geval tussen beide kohaku is de teri, ofwel de glans van de kohaku. Bij de eerste die enkele maanden heeft binnengeszeten is de huid nog OK, maar  niet om erover naar huis te schrijven, de tweede echter laat zijng glans in volle ornaat zien, en dat is het voordeel van koi in algenrijk water. De eerste zal dit echter snel bijbenen als ze eenmaal buiten zit.

Zijn dit prachtkohaku of niet ? Maar we zijn nog niet aan het einde hoor ! Speciaal voor Pieter die teveel werk heeft om te komen zien, hebben we nog eventjes het meesterwerk van Matsue in de bowl gezet. Kan je nog een mooier schilderwerk maken ? De perfectie qua patroon nabij...nee niet nabij, dat is het !

Het transport zette verleden jaar een domper op de vreugde, maar als je het filmpje bekijkt zie je dat er al een enorme verbetering is, en dat de herstelling van het beschadigde beni al serieus is ingezet. Het is een kwestie van tijd en ik kan bijna met 100% zekerheid zeggen dat het volgend jaar niet meer merkbaar zal zijn. Ik verschoot wel even van de grootte. Ze werd 68-69 cm gemeten en dat is niet min voor deze Matsue kohaku.

Zo goed als het perfecte patroon op een kwalitatief perfecte kohaku. 

Dan moesten we een kindai showa bowlen voor een klant die liever onbekend wil blijven. Hij nam de koe bij de horens toen deze vorige week gepresenteerd werd aan enkele mensen, en zijn beslissing was vlug gemaakt....kopen die handel. Het is toch puur genieten bij dit soort koi die ik in de toekomst nog alleen in mijn vijvers wil zien rondzwemmen.

Als allerlaatste echter gaan we eventjes goed stilstaan bij een sanke die ik in principe in het begin niet kon pruimen. Ik wou er vanaf...ik zag niet wat ik moest zien....en zou ze voor een habbekrats hebben weggegeven, wat in eerste instantie ook gebeurde. 

De klant wisselde nadien de sanke tegen een andere koi die veel groter en imposanter was, en nog was ik niet gelukkig met deze sanke, tot op de dag van vandaag. Probeer haar nu maar te kopen het zal je geld kosten. Hier is ze... Bekijk ze maar goed.

Op de juiste plaats met de juiste klant zal ze het ongetwijfeld maken.

Dat was alles wat we gisteren gebowld hebben. Meerdere mensen zijn hun probites komen ophalen, maar er moet nog veel opgehaald worden, wacht aub niet te lang...

 

Meer afbeeldingen

Guur en ongezellig, maar koi kijken primeert: afbeelding 1
Guur en ongezellig, maar koi kijken primeert: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

KONDHO

555


Jack

555

interkoi

555

Wim DW

@interkoi 555


The Untouchable

555

Wim DW

@The Untouchable 555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml