U vraagt wij draaien

U vraagt wij draaien

Kan je eens een filmpje doorsturen van mijn koi ? Dat is een regelmatig weerkerende vraag, waar wij graag aan voldoen.

In dit geval ging het over een aantal koi van Taniguchi die ik toch wel graag eens op een rijtje zet.

Sanke 1710024

Sanke 171043

Sanke 1710026

Toch wel een mooie serie sanke die de moeite zijn om te bekijken. Ze beschikken allen over een bijzonder goede huidkwaliteit en let vooral op de plaatsing van het sumi. Het zijn ook nog volop koi in ontwikkeling niet vergeten...

Ondertussen ben ik met Ben wat herstelwerken aan het uitvoeren om alles een beetje terug op zijn plooi te krijgen. We hebben besloten om één vijver extra te verwarmen om zodoende een speciale opvangvijver te hebben voor enkele grote meisjes die in februari binnenkomen.

Het is een beetje schipperen dit jaar, maar we komen er wel uit. We hebben iets te veel koi aangekocht, maar we hebben al voor hetere vuren gestaan en zullen dit dit jaar ook wel oplossen.

Toon zou ook afkomen om naar zijn geweldige ogon te komen kijken die hij als beloning voor zijn werkzaamheden heeft gekregen van Momotaro. Maar Toon was ziek en moest zijn afspraak verzetten.

Daarom de koi voor Toon maar eens gebowld. Het is niet zomaar een koi, hij mag gerust gezien worden, het is een spectaculaire verschijning.

Een 4-jarige koi met deze uitstraling vind ik echt de moeite om te bekijken ! De fukurin en de teri stralen er vanaf, en met zijn 88 cm kan je alleen maar met bewondering naar deze koi kijken. Een zeldzaam meesterwerk !

Bovendien is het een verdomd slimme koi. Iedere keer als ik hem wil vangen ziet hij een kans om te ontsnappen. Het kost me iedere keer de nodige tijd om hem te bowlen.

Zoals de meesten weten gaat Toon bijna ieder jaar naar Japan om te helpen op de Momotaro koifarm, en dit was zijn beloning. Hier kan je terecht blij mee zijn….

Het was ook de tijd om de nodige controle te doen. Er werden van alle koi ook stalen genomen om te zien of er geen parasieten op de koi waren. Enkel op de koi die onlangs getransporteerd werden uiteraard, die zitten nog altijd lekker op 18° of 22°, maar dan moet je waakzaam blijven.

De azukari blijven bekoren, en ik moet eerlijk toegeven dat ik hier toch veel plezier in schep. De perikelen waren gelukkig binnen de perken.

Denk eraan dat de inschrijvingen voor de opendeurdag volgende week zondag bijna gesloten worden. Wie nog van plan is te komen kan zich nog inschrijven tot morgenavond.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240