Interkoi express

Interkoi express

Het transporteren van koi via een transportbedrijf of enig ander bedrijf is zo goed als onmogelijk. Er is maar één bedrijf in Duitsland voor zover ik weet dat koi verstuurd in Duitsland en dan nog moet ik de koi zelf naar Duitsland brengen in hun filiaal.

Het is dus altijd een vervelende zaak, want met een transportfirma die koi naar de klant zou kunnen brengen, zou ik flink geholpen zijn.

Er is echter een oplossing in de maak.

Er is iemand die zich vrij kan maken om koi te transporteren tegen een aanvaardbare vergoeding, waaronder hier zo dadelijk meer. Hij heeft al enkele transporten gedaan met succes. Het enige nadeel is dat hij dit slechts om de 6 weken kan doen. Hij werkt 6 weken voor een bedrijf, en is daarna 6 weken vrij.

Het eventuele transport moet dan ook in de 6 weken geregeld worden wanneer hij vrij is, maar dat is niet echt een probleem veronderstel ik.

Hoe verloopt dit

Indien je een transport zou willen, dan wordt er een datum afgesproken en een aannemelijk tijdstip. De koi wordt vooraf gefilmd zodat de gekozen koi goed in beeld is en in goede gezondheid vertrokken.

De koi wordt afgehaald en op het afgesproken tijdstip en afgesproken plaats geleverd. De transportkosten worden afgerekend en de taak van de chauffeur zit erop.

Zoals gezegd is dit al enkele malen met succes gedaan, zelfs tot aan de Zwitserse grens en via sociale media en telefoon is er altijd contact mogelijk tussen klant en chauffeur.

De kosten van transport

Uiteraard heeft dit transport een prijskaartje, maar volgens mij is dit overkomelijk. Ik probeer het even op een rijtje te zetten.

Transport tot 200 km:

Prijs: 100 euro

Benzinekosten: deze worden berekend op basis van afstand x geschat verbruik.

Stel dat je 150 km van Arendonk woont, dan zijn de transportkosten 150 x 2 (retour) = 300 km x 8 liter verbruik per 100 km = 24 liter x 1.45 euro (prijs van de dag) = 34.80 euro.

Deze prijs wordt vooraf afgesproken en kan makkelijk bepaald worden via de routeplanner van google. In totaal ben je dus 134.80 euro kwijt. Indien er getransporteerd moet worden naar Frankrijk waar veel péages zijn, dan zal de péage extra moeten betaald worden. (heen en terug)

Transport van 200 tot 500 km:

Prijs: 200 euro

Benzinekosten: deze worden berekend op basis van afstand x geschat verbruik.

Stel dat je 350 km van Arendonk woont, dan zijn de transportkosten 350 x 2 (retour) = 700 km x 8 liter verbruik per 100 km = 56 liter x 1.45 euro (prijs van de dag) = 81.20 euro.

Deze prijs wordt vooraf afgesproken en kan makkelijk bepaald worden via de routeplanner van google. In totaal ben je dus 281.20 euro kwijt. Indien er getransporteerd moet worden naar Frankrijk waar veel péages zijn, dan zal de péage extra moeten betaald worden. (heen en terug)

Een goed initiatief zou ook zijn als er een gezamenlijk transport kan worden afgesproken tussen koivrienden wat de kosten uiteraard verminderd. Ik kan me voorstellen dat een transport naar Groningen of Assen (NL) of naar het zuiden van Belgie geschikt in beeld komen voor deze extra service.

Het is uiteraard altijd beter om de koi zelf op te komen halen, maar voor sommige mensen is dit wellicht een goed alternatief.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240