Hij was blij met zijn showa

Hij was blij met zijn showa

De winnaar van het kerstcadeau kwam even zijn nieuwe aanwinst bekijken. De dag voordien had hij toevallig ook een sanke gekocht, dus 2 voor de prijs van 1.

Rudy was er blijkbaar mee in zijn nopjes. beide koi deden het bijzonder goed, zoals je kan zien in dit filmpje. Na het meten toch even geslikt want ze waren zomaar eventjes 7 cm gegroeid, een onverwacht resultaat.

Als je bedenkt dat ze begin december zijn binnengekomen en reeds serieus in lengte zijn toegenomen, dan is dat niet van de poes en dat beloofd ! De showa was nu 27 cm, de sanke werd iets over de 30 cm gemeten, maar we houden het op 30 cm.

Volgens Ben gaan we verschieten van het uiteindelijke resultaat en zullen sommige koi hier vermoedelijk tussen de 35 en 40 cm zijn als het project voorbij is.

Afwachten is dus de boodschap, en we blijven momenteel dezelfde situatie onderhouden, met enkele kleine aanpassingen die tot het geheim van de chef kok behoren !

Rudy was duidelijk tevreden, besloot zijn showa niet in te ruilen tegen de sanke, en beide tosai te behouden om verder op te laten groeien. Updates zijn beloofd…En bovendien had hij nog een cadeau voor mij meegebracht uit dankbaarheid dat hij deze showa had gewonnen. Het hoeft niet, maar het wordt uiteraard bijzonder op prijs gesteld.

Het valt me wel op dat we momenteel wekelijks toch redelijk wat nieuwe klanten ontvangen, die vooral hun kennis willen verbeteren, en dan hebben ze hier een goede leerschool, tenminste als je onze kennis aanvaard, want je krijgt overal een andere uitleg.

Wel positief is dat de mensen tevreden zijn als er tijd voor ze gemaakt wordt. Gewoonlijk resulteert dit met het bowlen van enkele koi om onze uitleg te ondersteunen.

Hiervoor kan je het beste enkele koi bowlen die we bespreken en proberen we duidelijk te maken hoe wij koi bekijken. In dit geval laat Ben graag zijn lievelings sanke zien.

De uitleg is alomvattend en ik hoop dat mensen begrijpen wat er allemaal gezegd word, want de informatie die ze voor de voeten krijgen geworpen is soms niet van de poes.

Een schoolvoorbeeld van schoonheid is onmiskenbaar deze ginrin goshiki. Zelden heb ik een koi gezien die zo afgewerkt en klasse uitstraalt. Ik mag ze eigenlijk niet bowlen, want deze is verkocht, maar soms kan je het niet laten….ik denk dat dit het mooiste exemplaar is dat ik ooit gezien heb.

Vergeef me C en A….

Je vind momenteel geen spatje sumi op het hi en datgene wat de goshiki siert, is alom aanwezig. Het enige probleem bij dit soort koi is dat ze beperkt zal zijn in grootte, iets wat tegenwoordig toch de maatstaf blijkt te zijn. Maar genieten is het in ieder geval !

Als ik zeker wist dat ik dit soort goshiki zou kunnen kopen voor een aannemelijke prijs, dan zou ik dat zonder twijfels doen. Helaas is de kans heel groot dat het sumi over het beni komt en dan is de pret er in mijn ogen vanaf.

Peterken kwam ook eens naar zijn tancho showa kijken die meer weg heeft van een tancho sanke. Hij weet nog niet dat het een tancho showa is, maar dat zal wel komen. Hij is niet groot, en groot zal ie misschien nooit worden, maar geliefd is hij in ieder geval…

Tenslotte als afsluiter nog een bowl met in mijn ogen een reeks prachtige kohaku van Taniguchi met als toemaat een hoge kwaliteits sanke van Taniguchi.

In mijn ogen klopt alles aan deze sanke, body, huidkwaliteit, het sumi op heel strategische plaatsen, shiroji van bovengemiddelde kwaliteit en een beni om van te snoepen, waarbij het toekomstperspecief ontzettend veelbelovend is.

Geniet van koi zoals deze, ze is nu verkocht, maar geloof me, ik ben altijd verbaasd geweest dat deze nog steeds niet opgevallen was aan echte sanke adepts, om het met de woorden van Martin te zeggen.

Ik kocht ze aan begin dit jaar, 28 maart om precies te zijn, en ze was toen al 40 cm bij aankoop. Ondertussen is ze 60 cm, en ik vertrouw erop dat ze op een voorspoedige plaats terecht komt.

De eigenaar wil helaas niet gekend zijn, maar misschien ontvang ik ooit nog wel eens foto’s of filmpjes van deze sanke, want deze blijft me intrigeren.

VANDAAG BEN IK AANWEZIG van 10.00 tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

Hij was blij met zijn showa: afbeelding 1
Hij was blij met zijn showa: afbeelding 2
Hij was blij met zijn showa: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240