Update van 2 tosai

Update van 2 tosai

Updates moeten niet altijd uit het hogere segment te komen.

Ook de gewone koi die ik uitgekozen heb in Japan mogen aan bod komen. Jaap kocht 2 kohaku, eentje van Taniguchi en eentje van Momotaro, en ik kreeg volgende mail met prachtig bijhorend commentaar, waarvoor mijn dank Jaap.

De kohaku van Taniguchi kwam uit de reeks van 32, waarvan er toch enkele zeer fraaie koi zijn gekomen, en de kohaku van Momotaro heb ik op de veiling van april 2013 gekocht. Het was geen veilingkoi, maar een koi voorafgaande aan de veiling. Wat ik ten zeerste waardeer is het feit dat koi die naar klanten gaan veel beter ontwikkelen dan bij mij in de vijvers, wat in principe wel normaal is.

Dag Luc,

Was zelf erg nieuwsgierig naar de lengteontwikkeling van 2 kohaku. Denk dat het voor jou / mede koiliefhebbers ook wellicht interessant is om te weten.

1310027: Kohaku Tanaguchi

17 cm eind september 2013, bij aankoop.

35 cm maart 2014 tijdens je bezoek in Japan gefilmd

20 augustus 2014 - 46 cm

1304018: Kohaku Momotaro

11 april 2014 46 cm bij aankoop.

19 augustus 52 cm

Deze Kohaku maakt vooral body op het moment! Van de gescheurde borstvin zie ik helemaal niets meer terug. De vinstralen lopen mooi gelijkmatig. Op de linkerkieuwdeksel wat roodbruine vlekjes. Die ik niet meteen kan plaatsen. Secundair hi, ik weet het niet. Vis was onrustig en wilde niet te veel stress bezorgen.

Toch lastig om goede foto's te maken...Ik stuur je wat bijlagen mee ter info.

In deze tijd dat het zeer lastig is om nieuws te produceren is het wenselijk om updates te ontvangen van koi van klanten. Ik ben zeer benieuwd naar de ontwikkeling van enkele koi, en zou het bijzonder fijn vinden als er een mooie update zou verschijnen. Wat Jaap doet betreffende het bijhorende commentaar kan ik alleen maar toejuichen. Als je filmpjes van je koi en je vijver doorstuurt, wil ik er een mooie compilatie van maken. Er is nog zoveel dat getoond mag worden.

Rio Borgmans werd gisteren gedoopt, en ik ben trots om mijn 6 kleinkinderen ook even mee in the picture te zetten...

Meer afbeeldingen

Update van 2 tosai: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137