KoiHunters Day

KoiHunters Day

Tegen zaterdag is de grote 1ste vijver volledig zuiver gemaakt en zullen er een 30-40 tal kleine en middelgrote koi hun intrek hebben genomen.

Er zitten goede koi, minder goede, maar ook zeer interessante koi tussen. Ik ga de koi aanbieden op een samen uitgedokterde manier, waarbij je zelf mee de prijs bepaald.

We gaan samen de koi bekijken die op je netvlies staat gebrand. We bespreken zowel de goede als de minder goede punten van de koi, en beslissen samen hoeveel punten we aan deze koi geven. De punten die we kunnen geven liggen tussen 1 en 20.

Als we er samen zijn uitgekomen, meten we de koi, en ronden de maat af naar boven als het wat onduidelijk is. De maat die de koi heeft wordt vermenigvuldigt met het aantal punten dat we de koi hebben gegeven, en dat is de prijs die je moet bepalen.

Eenmaal het cijfer aan de koi gegeven, staat dit vast en pas nadien wordt de koi gemeten, onder het wakend oog van de aanwezigen. Je hebt dan nog de keuze of de koi waarvan jij de waarde bepaald hebt het waard is, en of je deze wil kopen.

Een klein voorbeeld. We beoordelen samen een koi en bespreken alle punten samen, goede en minder goede punten. We komen dan samen een waardecijfer overeen, laat ons zeggen "het cijfer 5". Als we beiden akkoord gaan, zullen we de koi meten onder het toeziend oog van de aanwezigen en van jezelf natuurlijk. Als de koi 30 cm is, is tevens de prijs bepaald, namelijk 30 x 5 = 150 euro. Dan heb je nog de vrijheid om de koi aan te kopen tegen die prijs of niet.

De meeste koi die in de grote vijver zitten, zijn tussen de 25 en 60 cm. Het voordeel van dit systeem is ook dat we samen een beoordeling van een koi vormen. Het is aan mij om aan te tonen wat de eventuele waarde is, en jij zult er vermoedelijk alles aan doen om de punten zo laag mogelijk te houden.

Er zijn slechts enkele koi bij die het cijfer 20 zullen krijgen. De meeste zullen tussen de 3 en 8 punten liggen, met andere woorden praten we hier over gewone vijvervissen en niet over HQ koi. Het zijn meestal koi die als tosai gekocht werden en niet geëvolueerd zijn zoals verwacht.

We praten dus over gewone vijvervissen, maar ik weet dat ze nog veel vijvers zullen verrijken. De meeste, of bijna allemaal zijn gosanke, dus kohaku, sanke en showa. Om je een idee te geven van de koi die zullen aangeboden worden in vijver 1, moet je dit filmpje even bekijken. Dit is dooreen genomen de koi die je zult te zien krijgen.

Er zullen zich ook showa van Sekiguchi in deze vijver bevinden, maar die horen niet bij het aanbod of ze zullen allemaal automatisch het waardecijfer 20 krijgen.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht