Update van oudere bekenden

Update van oudere bekenden

Ditmaal kreeg ik wat foto's aan van Wesley, die in 2011 enkele koi aankocht, namelijk een showa van Momotaro, en een karashigoi van Takigawa.

Hallo Luc,

Vandaag heb ik eens mijn koi's gemeten. Vond het leuk om je de resultaten te sturen van de koi die ik bij interkoi aangeschaft heb. De showa uit de 60 serie die had ik in april 2012 gemeten op 44,5cm. Vandaag hebben m'n vader en ik toch de meetbak maar eens tevoorschijn gehaald en deze koi gemeten. Resultaat: 53cm!

De karashigoi is gegroeid als kool! Meting april 2012: 42cm. En meting 10 oktober 2013: 59cm! Een groei van 17cm, dat vonden we niet mis! We hebben wat foto's gemaakt, die zitten in de bijlagen meeverzonden.

Groetjes uit Delft!

Jan en Wesley

Na enig zoekwerk heb ik de betreffende koi uit de oude doos gevonden. Daarom is het altijd nuttig om de codenummers bij te houden. Op deze manier kan ik altijd zien of er nog filmpjes beschikbaar zijn van deze koi. De showa komt inderdaad uit de 64 reeks, en dit zou nummertje 34 moeten geweest zijn.

Ik heb nog een filmpje gevonden van de showa ten tijde van de aanbieding. Ik had ze per 5 stuks gefilmd en daaruit konden de mensen een keuze maken. Dit filmpje is daar een goed voorbeeld van. Op 3 maart van datzelfde jaar is er nog een filmpje van gemaakt en het is plezierig om er nu eens iets over terug te lezen.

Deze serie is toen volledig uitverkocht, en ik ben benieuwd of er nog mensen zijn die showa uit deze serie in hun vijver hebben zwemmen. Spijtig de Wesley geen filmpje heeft gemaakt van de showa, dan zou je iets meer kunnen zien.

De karashigoi komt uit een andere serie van datzelfde jaar. Ze kwamen echter later, namelijk in juni. Ook hier heb ik veel plezier van beleefd, en onlangs heb ik er nog eentje van in het nieuws gezet. Hier een filmpje van deze Takigawa karashigoi serie, nog steeds een plezier om naar te kijken.....heerlijke koi, waarvan ik de laatste onlangs heb verkocht.

Dit filmpje is genomen in september, toen de karashigoi werd opgehaald. Met zijn of haar 59 cm een dankbare evolutie. Niet om in de populaire termen te spreken van kolossale groei, maar van een gestage groei, zodat je nog jaren plezier zult hebben van een koi die zich langzaam mag ontwikkelen.

Je zult in mijn laatste verhalen opgemerkt hebben dat ik me stilaan verzet tegen de geforceerde groeitechnieken van koi. Dat heeft zijn redenen. Ik heb ondertussen al zoveel miserie meegemaakt dat het eigenlijk niet mooi meer is. Big is inderdaad beautiful zoals Rini het mooi kan schrijven, maar niet ten koste van alles, en zeker niet van de commercie. Vermoedelijk haal ik me weeral de kritiek van velen op de hals, maar laat ze voor mijn part maar langzaam in goede gezondheid naar een mooi formaat van 70-75 cm groeien, je zult er veel meer plezier van hebben.

Ik zou zeggen, ""well done Wesley" (en vader Jan) en geniet er maar met volle teugen van. Het is tevens een mooie gelegenheid om die mensen te bewegen om ook info door te sturen van koi uit deze toen bekende reeksen. Het is toeval dat ik dit telkens "reeksen" heb genoemd. Het begon met de 42 reeks, ik herinner me het nog goed, en ik weet dat er hier ook nog showa van rondzwemmen. Je had de 64 reeks enz...het was een soort herkenningspunt...

Het was gebaseerd op het aantal koi dat ik van eenzelfde reeks aankocht, zoals nu de 27 reeks van Taniguchi. Het verschil is dat deze nu blijven overwinteren in Japan en pas volgend jaar zullen aankomen.

Meer afbeeldingen

Update van oudere bekenden: afbeelding 1
Update van oudere bekenden: afbeelding 2
Update van oudere bekenden: afbeelding 3
Update van oudere bekenden: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137