De vijver van John

De vijver van John

John komt uit de buurt van Spijkenisse volgens mij, een heel eindje van Arendonk, maar is ondertussen een trouwe en fijne klant geworden.

Hij heeft wat vragen over zijn nitriet en de bijhorende druppelsets die hij gebruikt, en zou dit graag via een nieuwsitem met enkele mensen willen bespreken. Mensen die er dus ervaring mee hebben, kunnen dus via de reacties hun mening geven. Dit is de mail van John:

Beste Luc,

Ik heb een vraagje over nitriet. Met Colombo druppelsetje meet ik nauwelijks nitriet, maar sinds ik de JBL testsets gebruik (ik wilde nauwkeuriger kunnen meten dan met Colombo druppelsets), zit mijn nitriet na 3 minuten op 0,1 Daarna lijkt hij iets door te schieten richting 0,2. In de gebruiksaanwijzing staat na 3 minuten aflezen.

1.Moet ik nu aannemen dat mijn nitriet 0,15 is of 0,1?

2.En is 0,15 of 0,2 echt veels te hoog?

3.Wat is de max NO2 waarde voor koi?

De rest van mijn waterwaarden zijn:

PH = 7-8 (Colombo druppelset)

NO3 = 5-10 (Colombo druppelset)

Amoniak = 0 (Colombo druppelset)

KH = 5 (Colombo druppelset) (kraanwater ook

GH =8 (Colombo druppelset)

Nog wat gegevens over mijn vijver.

Vijver = 23 m3 (strakke rechthoek met afgeronde hoeken, gelaste PE folie, gestorte vloer met:

2 x spindrifter beluchte (110mm) bodemdrains

1 x Ultrasieve 3

2 x Messner MPF 10m3/uur drukpompen

1 x 7000 l/uur luchtpomp (50/50 naar beluchte bodemdrains)

2 x Bencke 50 beadfilters (= 1 beadfilter is voor max 20m3 vijver met 54kg vis..dus dit zou goed moeten zijn voor een vijver van 40m3 met 108 kgs vis)

1 pomp gaat na de sieve door het 1e beadfilter en daarna door de 55wat UV via een venturi terug te vijver in. 1 pomp gaat na de sieve door het 2e beadfilter en de warmtewisselaar via het PF en waterval terug de vijver in

1 x platenfilter met 18 manden (6 x gele lis, 2 x kalmoes, 2 x papyrus, 6 x japanse holpijp Het PF spoel ik elke week. De mand staan op roosters

19 vissen van 50-60 cm

Voor zover ik de vijver en de vissen kan beoordelen op foto, vind ik ze goed rondzwemmen met de vinnetjes mooi open, zowel voor als achter, wat mij de bevestiging geeft dat het goed is. Dit is echter een momentopname.... Of je nu 1 koi hebt rondzwemmen of 19, alles zal ook een beetje afhangen van het voeren van de koi. Hoe meer je voert, hoe meer afval er zal geproduceert worden dat moet verwerkt worden door de filters.

Voor de verdere rest laat ik de meters graag aan het woord.

Toelichting reacties

Zoals je kan zien, zijn de reacties via facebook afgeschaft. Het bleek geen succes te zijn, wat ik langs één kant spijtig vind. Het had bepaalde voordelen. Op deze manier kon ik de spammers van het lijf houden, die graag gebruik maken van dit systeem om hun boodschappen te verkondigen. Niet storend voor jullie, maar wel voor mij. Dit is interne materie, maar dat was wel één van de redenen. Bovendien kon je zien wie er reageerde, en dat vond ik af en toe fijn om te weten.

Helaas kon je zien dat er bepaalde mensen niet opgezet waren met dit reactiesysteem. Ik heb het raden naar de redenen, maar ik vermoed dat er bepaalde faktoren zoals bekendheid er mee te maken hebben. Ik heb het lichtjes geanalyseerd en kom tot een bepaalde conclusie waarom het nieuwe reageersysteem geen succes had...

Ik zal de strijd tegen de spammers op de oude manier te lijf moeten gaan. Voor mensen die niet weten wat spammers zijn. Het zijn bepaalde groepen mensen die via een bepaalde software bepaalde links leggen in de database waardoor hun produkten, die over het algemeen sexistisch gericht zijn, hoog scoren. Gewoonlijk is het niet zichtbaar in de nieuwe reacties, maar over het algemeen in de wat oudere reacties, zodat de lezers er geen last van hebben, maar dat hun boodschap toch verkondigt wordt. Ik moet nu regelmatig de database "oppoetsen" wat met de app van Facebook niet meer nodig was.

Voor wie niet weet hoe een database eruitziet, heb ik er een foto bijgedaan van de spam die men eropzet, en die ik regelmatig moet verwijderen.

Dit ter info.

Meer afbeeldingen

De vijver van John: afbeelding 1
De vijver van John: afbeelding 2
De vijver van John: afbeelding 3
De vijver van John: afbeelding 4
De vijver van John: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240