Van Buiten naar Binnen

Van Buiten naar Binnen

Doordat er redelijk wat koi zijn opgehaald wat natuurlijk een verademing in de vijvers is, kunnen koi die buiten zaten naar binnen worden gehaald

Met deze temperaturen is het geen sinecure, want het temperatuursverschil is 5°- 6°, maar kan dit kwaad ? Niet als je heel langzaam, maar dan ook heel langzaam de temperatuur laat oplopen gedurende uren zoals ik gedaan heb.

Alle koi die in vijver 2 zaten, een 15-tal, werden in een grote bowl gezet en dan via een pisstraaltje naar de gewenste temperatuur gebracht.

Natuurlijk moet je er bij blijven of tenminste in het oog houden, en je ziet de koi langzaam opkikkeren als ze voelen dat de temperatuur omhoog gaat.

Dit gebeuren wat ik nu op film laat zien heeft in totaal 6 uur geduurd. Nadat ze op de juiste temperatuur zat heb ik ze allemaal nog eens per 4 gefilmd zodat je ook kan zien wat er de volgende weken binnen te zien is.

De meesten zijn kohaku van Matsue die in mijn ogen nog altijd meer dan de moeite waard zijn, maar die nog geen eigenaar hebben gevonden.

Ik was van plan om deze te promoten, maar toen ik ze in de bowl zag wou ik het niet meer. Hun kwaliteit/prijs verhouding is meer dan goed, en ik zie af om deze koi te promoten !

Ik blijf eigenwijs en een goed gevoel behouden bij deze kohaku die qua huidkwaliteit ver boven het gemiddelde uitstijgen. Het is een lust om te zien…

Wel zal ik ze in de loop van de ochtend online zetten met een acceptabele prijs. Je mag deze altijd komen bekijken en Ben die iedere zaterdag aanwezig is, zal je de nodige uitleg geven.

Je moet er wel rekening mee houden dat de foto's genomen zijn toen ze nog tosai waren, en de bijhorende filmpjes zij ook al enkele maanden geleden gemaakt. Het filmpje van vandaag is de realiteit.

Vanaf morgen zal ik wel beginnen met de mindere goden, of tenminste wat wij mindere goden noemen, in de nieuwsitems op een bepaalde manier aanbieden, hoe weet ik nog niet.

Nu is het altijd moeilijk om gemotiveerd en enthousiast te zijn bij koi waar je niet helemaal achter staat. Ik zal ze dan ook aanbieden op een manier die voor velen met een kleinere beurs interessant is.

Zijn dit slechte koi ? Neen, het zijn de koi die vanaf 15-18 cm aangekocht zijn, maar die niet gebracht hebben wat je ervan verwacht had…dit gebeurd ook hoor, het is niet allemaal rozegeur en maneschijn wat de klok slaat.

Dat is nu éénmaal het noodlot van kleine en jonge tosai, niet alles ontwikkelt of groeit bij deze kleine wezentjes. Nu zo slecht zijn ze ook weer niet, het is gewoon een andere wereld waar je ook voor moet zorgen.

En bovendien weet je nooit wat de toekomst brengt, want lelijke eendjes kunnen ook veranderen in mooie zwanen.

Wat betreft de koi die ik in het filmpje heb laten zien…ze zagen er wonderwel goed uit, hebben nog veel toekomst in zich, en buiten eentje dat een klein akkefietje had dat moet verzorgd worden was alles meer dan 100% in orde.

PROMOTIE TIJDENS MIJN AFWEZIGHEID

Voor iedere koi die gekocht die gekocht wordt tijdens mijn afwezigheid, en die in Arendonk rondzwemmen in de binnenvijvers geld dezelfde regel als verleden jaar: 10% korting op de getoonde prijs, met uitzondering van de acties die ik via het nieuwsitem ga lanceren. Alle prijzen zijn op de website te vinden…

Wat betreft de koi die op dit ogenblik onder de knop nieuwe aanwinsten staan, en die zich in Arendonk in de binnenvijvers bevinden, wil ik nog een extra inspanning doen. Momenteel staan ze op de website met een korting van 10%. Wil je ze aankopen zonder dat je ze gezien hebt in Arendonk, dus in vertrouwen, dan krijg je geen 10% maar 20% korting op de aangegeven prijs.

SPECIALE OPROEP

Ik zou het op prijs stellen indien er updates van vijvers, koi of andere interessante onderwerpen zouden kunnen gemaild worden naar mij. Alle filmpjes liefst per https://wetransfer.com, poepsimpel en liefst de telefoonfilmpjes horizontaal.

Op deze manier wordt het mij iets makkelijker gemaakt om een nieuwsitem te brengen. Probeer zelf een verhaal te schrijven, het mag ook over eender welk onderwerp zijn dat gerelateerd is aan koi. Maak je eigen bedenkingen en stuur het mij...

Ik zal je eeuwig dankbaar zijn...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137