Nieuws van opgroei 1

Nieuws van opgroei 1

Veel is er eigenlijk niet te melden, alleen dat er werk werd gemaakt van de isolatie zodat de warmte nog meer binnenblijft.

Met bubbeltjes folie werd alles ingepakt zodat de koude minder vat heeft op de temperatuur. Volgens de laatste gegevens was het 24° nu als de zon scheen.

Het glazen huis is nu een bubbeltjes huis geworden, maar de koi doen het vooralsnog meer dan goed.

Van de 64 tosai is er slechts ééntje die de geest heeft gegeven en dat is een record, want tosai houden is geen sinecure. Daar wordt misschien soms te licht over nagedacht.

Het is een hele opgave om tosai in goede conditie te houden en vooral om alles levend en gezond te houden. Ook in Japan gebeurd dat meermaals, maar daar wordt niet zoveel ruchtbaarheid aan gegeven.

Het is altijd een ramp als een tosai het niet haalt….als de tosai niet verkocht is, zijn de problemen nog te overzien. Dat doet pijn, maar je hoeft er klanten niet mee te verontrusten.

In dit geval echter was het wel een kohaku die verkocht was, en dan heb ik de vervelende taak om de klant op de hoogte te brengen. Een irritante affaire waar je weinig tegen kan doen. Je staat onmachtig tegenover dit gebeuren en dat maakt je soms moedeloos !

Laat ons hopen dat dit een alleenstaand feit is en dat de rest ons niet meer teleurstelt. De klant mag natuurlijk een andere koi uitkiezen, maar zoals altijd zal de koi die het niet gehaald heeft verheerlijkt worden en moeilijk te vervangen zijn.

Ondertussen draait mijn tijdelijke vijver die ik gemakshalve vijver 9 noem, op volle toeren.

Nu er echter al een groot aantal koi verkocht zijn en ook het huis hebben verlaten is het nog maar de vraag of ik deze vijver zal nodig hebben. We zijn in ieder geval voorbereid op de komst van de 10 grote meisjes die nog moeten komen...spannend weeral....

KLEINE STORING

Even melden dat er gewerkt wordt aan de ouderdom van de koi die op de website zijn vermeld. De ouderdom is met één jaar verschoven, en je moet er dus momenteel even 12 maanden bijtellen.

Het systeem is zo gemaakt dat de ouderdom van de koi altijd up to date is, maar ondertussen is er een fout in het systeem gesloten. Ik heb mijn zoon gevraagd om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen, maar ze luisteren niet meer zo goed.

Hou dus even in je achterhoofd dat de leeftijd momenteel 12 maanden ouder is dan vermeld, en dan zit je goed, tenminste vanaf de nisai. Het probleem zal zo snel mogelijk verholpen worden.

Meer afbeeldingen

Nieuws van opgroei 1: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137