een klein overzichtsfilmjpje te maken. Peterken, mijn trouwe vriend en klant was ondertussen al aangekomen en het is gewoon genieten van de rust en al het moois dat koi kunnen uitstralen.

" /> een klein overzichtsfilmjpje te maken. Peterken, mijn trouwe vriend en klant was ondertussen al aangekomen en het is gewoon genieten van de rust en al het moois dat koi kunnen uitstralen.

" />
Een succesvol weekend

Een succesvol weekend

Ik had eigenlijk geen volk verwacht op zondag en nam de gelegenheid te baat om een klein overzichtsfilmjpje te maken. Peterken, mijn trouwe vriend en klant was ondertussen al aangekomen en het is gewoon genieten van de rust en al het moois dat koi kunnen uitstralen.

Geloof het of niet, ik geniet er nog altijd van, en tot op de dag van vandaag word ik nog altijd begeesterd door koi....

Toch kwam er al snel volk, en dat had ik niet verwacht. Zij kwamen kijken of ze een koi uit vijver 7, de vijver met de speciale actie konden aankopen, maar de twijfel sloeg toe !

Er snel bijzijn is helaas een motto dat je moet hanteren. Soms moet je lang nadenken over een aankoop van een koi, maar soms laat je dan een koi aan je neus voorbijgaan en heb je er spijt van.

Zelf ben ik een impulsieve en snelle beslissers, en dan krijg je soms ook het deksel op de neus, maar af en toe doe je er ook de zaken van je leven mee.

Wat het beste is kan ik niet beoordelen, maar ik weet wel dat iets aan je neus voorbij laten gaan pijn kan doen, wat niet altijd plezierig is.

Of het zo is bij Jordi weet ik niet, maar de twijfel die hij gisteren had voor de aankoop van een koi is nu niet meer mogelijk, want er kwam een telefoontje uit het buitenland van een klant die geen seconde twijfelde toen hij de mogelijkheid had om een aantal koi van Taniguchi te kunnen aankopen.

Wat een huidkwaliteit was zijn commentaar, ik begrijp niet waarom men zoveel twijfelt om dit soort koi aan te kopen voor de prijzen die je momenteel aanbied was zijn commentaar…

Tja, wat moet je daarop antwoorden…ik heb nog altijd het gevoel dat men dikwijls patroontechnisch koopt in plaats van kwaliteit technisch.

Nu is het zo dat patroon altijd belangrijk is, maar het mag niet primeren. Over het algemeen kijk ik naar de algemene uitstraling van een koi waarbij alle aspecten van een duurzame koi in verwerkt zijn.

Uiteraard is patroon belangrijk, maar patroon moet bij jonge koi ook gemaakt worden en dat is soms één van de problemen waar ik mee geconfronteerd wordt.

Als ik nu bijvoorbeeld dit filmpje laat zien, dan weet ik vrij onmiddellijk dat de ene sanke onmiddellijk gekozen wordt en de andere bijna nooit zal gekozen worden. Doe de test maar en maak voor jezelf uit welke van de 2 sanke je zou kiezen !

Juist, de meeste gaan voor de sanke met het inazuma achtige patroon en de bredere body. Nu vind ik dat persoonlijk ook een hele aangename sanke natuurlijk, want anders had ik haar niet gekocht, maar toch moet je de smallere sanke met het vele shiroji eens goed bekijken.

Patroontechnisch veel minder, langer en smaller en dus ook veel moeilijker te verkopen. Maar denk er eens 2 of 3 jaar bij….wij weten waar het sumi zit te wachten om de koi in evenwicht te brengen, wij zien hoe de bouw van de koi in de toekomst eerst in de lengte zal evolueren en dan body gaat maken. Wij kunnen de koi in onze handen wegen en de body voelen...

Is deze koi beter ? Nee…hij is stukken beter, want de huidkwaliteit spat er vanaf en de toekomst lacht deze sanke toe. Het nadeel ? Ze moet het wel bewijzen want zoals ik al dikwijls zeg…zekerheid kan ik niet verkopen, maar we kunnen je wel helpen om plezier te hebben van je aankoop.

Nogmaals ik leg er de nadruk op dat patroon uiteraard belangrijk is, begrijp me niet verkeerd. Maar de klanten gisteren aanwezig hebben helaas de eigenschap dat ze twijfelen, en natuurlijk heeft het ook dikwijls met het prijskaartje te maken.

Een 2de bowl met sanke werd ook nog eventjes getoond om te bespreken. Maar die heb ik ondertussen genoeg laten zien en het wordt tijd dat ze wat rust krijgen.

Tenslotte bowlde ik een kohaku die ik in principe nog niet gebowld had vanaf dat ze verleden maand binnengekomen was. Waarom niet ? Het zijn van die koi die je aankoopt en waarvan je weet dat ze verkooptechnisch niet interessant zijn, maar probeer te luisteren en vooral te begrijpen wat ik uitleg.

Ik weet dat niemand deze kohaku op dit ogenblik wil aankopen, maar wacht totdat deze een jaartje of 2 verder staat ! We zullen elkaar dan nog eens spreken.

De speciale actie die ik dit weekend voorstelde heeft wel zijn nut teweeggebracht want er werden niet minder dan 10 koi verkocht, en dat mag ik beschouwen als een enorm succes…well done…

Maar bekijk eens de bowl die ik je hier laat zien. Allemaal nisai van Taniguchi met een voortreffelijke huidkwaliteit die aangeboden worden voor een prijs die dik onder de waarde van de koi zit.

Of deze bowl met degelijke nisai. Ze zijn echter al verdwenen naar het buitenland, want iemand kreeg het nieuws te pakken dat ik een groot aantal koi wou verkopen om plaats te maken en hij twijfelde geen 5 seconden, stapte in de auto en in de loop van de namiddag nam hij onmiddellijk 5 stuks mee naar huis. Hij twijfelde geen moment.

Alle mensen die gisteren hun koi gekocht hadden, mogen wel van geluk spreken dat ze gisteren op tijd waren om gebruik te maken van de actie want anders waren ze gisterenmiddag gegarandeerd weg geweest, dat staat als een paal boven water.

Ondertussen kreeg ik een update uit het buitenland met de woorden dat alle koi veilig en in goede gezondheid waren aangekomen, zoals hier kan zien

Nu wat betreft de volgende weken.

Ben zal continue waken over de gezondheid van de koi tijdens mijn afwezigheid. Hij zal ook open zijn iedere zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Er zitten nog enkele koi in de binnenvijver nummer 7 die tegen een gereduceerde prijs zullen worden aangeboden. Tijdens mijn vakantie zal ik sporadisch al deze koi in het nieuws plaatsen zodat mensen die interesse hebben deze kunnen aankopen !

Ben zal je in ieder geval begeleiden, de koi bowlen en een prijs afspreken. De koi mogen uiteraard blijven tot ±1 april. Volg de website en doe er je voordeel mee !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137