Een bijzonder interessante zaterdag

Een bijzonder interessante zaterdag

Ondanks het feit dat ik verwachtte dat ik niet veel volk zou krijgen werd het een hoogst interessante dag die afgesloten werd met een goed gevoel en veel verkopen.

De aanbieding dat ik koi wou verkopen omdat ik plaats moet ruimen scheen toch de nodige trigger geactiveerd te hebben bij klanten om even langs te komen en belofte maakt schuld.

Vol goede moed probeerde ik de koi te bowlen die mogelijk in de aanbieding zouden komen, en met de nodige juiste uitleg van hoe ik de koi zie, en de verwachtingen van de klant, kon er een consensus bereikt worden zodat beide partijen tevreden zijn.

Ik maak natuurlijk graag een filmpje van datgene wat ik aanbied en Krista en Benny waren zeker onder de indruk van de koi die in de bowl aangeboden werden.

En zeg nu zelf, is dit geen prachtige bowl met nisai. Ondanks het feit dat ze al enkele weken binnenzitten is er nog geen enkel verval in het beni en blinken de koi nog alsof ze pas uit de mudpond komen.

Een gezonde keuze werd gemaakt en mits het nodige meedenken van mij zullen 2 van deze koistraks hun vijver mogen versterken. Zij blij, ikke blij en straks de koi een veilige haven gevonden, wat wil je nog meer!

Ondertussen kwamen Jeroen en nog een paar anderen even deze koi bekijken en ze waren juist op tijd om deze prachtige bowl te zien. Ook Jeroen wou gebruik maken van de actie en gelijk heeft hij, want ik vind het nog altijd een beetje pijnlijk om deze koi tegen deze prijzen te verkopen, maar nogmaals…nood breekt wet….

Er is voldoende materiaal van goede kwaliteit om te laten zien, dus een nieuwe bowl werd voorbereid. De keuze werd snel gemaakt want waarom zou je dit prachtexemplaar niet kiezen. Zuiver hi, goed shiroji, goede maat, aangename prijs, wat verlang je nog meer….

Dave en Dimitri hadden enkele andere koi in gedachten, maar die konden niet gebowld worden. Hun oog viel op de voorlopers van de maart actie, en zij moeten gedacht hebben, laat ons al voor de maart actie onze slag proberen te slaan…

Ze waren goed voorbereid want ze wisten precies wat ze wilden en toeval of niet, de koi die ze wilden zwommen vlak voor hun neus onder de overkapping zodat ze deze nog goed konden zien. Uiteraard wilde ik niet bowlen, je moet de koi nu gerust laten ! Maar de deal werd gesloten en ik prijs me gelukkig dat ik weer enkele koi kan schrappen van de lijst van koi die weg zouden moeten…dankjewel….

Ondertussen kwamen er mensen uit Duitsland om kennis te maken met Interkoi. Een eerste kennismaking is altijd aftasten wat je te wachten staat, maar het ijs was vlug gebroken. Doe zoals je bent, en doe niet zoals je niet bent. Bevalt het ze niet hoe je bent, dan is het probleem snel opgelost, maar in dit geval was de klik goed aanwezig.

Bovendien zaten deze mensen vrij hoog in hun kennis wat betreft koi, laat ons zeggen dat hun kennis boven het gemiddelde zat van de meesten, en dat maakt het natuurlijk spannend en interessant. Ben voelde zich in zijn nopjes…

Als men van ver komt om naar onze koi te komen kijken is het natuurlijk ook min of meer verplicht om iets te laten zien. Zo gezegd zo gedaan, en voor die ene keer per week dat de koi hun charme moeten laten zien en hun beste beentje moeten voorzetten is ook niet zo erg. Na die 5 minuten worden ze iedere dag, iedere week, iedere maand in de watten gelegd….

Laat ons beginnen met enkele sanke van Momotaro. Al snel werd duidelijk dat we hier te maken hadden met een koikichi pur sang die wist hoe de vork aan de steel zat. Zijn commentaar liet hij dan ook duidelijk merken, en zo mag het…

Speciaal voor de Wim heb ik ook zijn showa even gebowld omdat het filmpje van gisteren niet echt optimaal was. Bij deze Wim…

Omdat ik toch een showa liet zien, zette ik er nog even een andere showa bij die klaar is voor de show. Ik ben echter bang dat ik haar niet mee mag nemen van de eigenaresse ! Een mooie bowl of niet ?

Op speciaal verzoek van de gasten eventjes naar de grote meisjes, en dat werkt altijd heel imponerend, of wat denk je zelf van deze bowl met dames

Als je hier niet van kan genieten dan klopt er iets niet in je koibelevenis want dit zijn koi die eigenlijk iedereen een warm hard toedraagt. Als je nu bedenkt dat er volgende maand nog 10 van deze beestjes binnenkomen dan weet je het wel !

Van groot naar klein, maar zeker de moeite om te bekijken zijn de tosai. Verschiet niet van de grootte van deze bengels…ze groeien als kool. Zowel Ben als Ralf konden blijkbaar hun plezier niet op om zich een hele tijd bezig te houden met deze bowl beloftevolle tosai.

Nu zijn dit wel de tosai die ik op de veiling heb aangekocht, dus een iets groter formaat dan de andere tosai die we gekocht hebben, maar hier hangt natuurlijk ook een ander prijskaartje aan.

Ik ben benieuwd hoe wij het eraf brengen ten opzichte van de tosai die we van dezelfde reeks in Japan hebben gelaten !

Meer afbeeldingen

Een bijzonder interessante zaterdag: afbeelding 1
Een bijzonder interessante zaterdag: afbeelding 2
Een bijzonder interessante zaterdag: afbeelding 3
Een bijzonder interessante zaterdag: afbeelding 4
Een bijzonder interessante zaterdag: afbeelding 5
Een bijzonder interessante zaterdag: afbeelding 6
Een bijzonder interessante zaterdag: afbeelding 7
Een bijzonder interessante zaterdag: afbeelding 8
Een bijzonder interessante zaterdag: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137