Van een verrassende vijver gesproken

Van een verrassende vijver gesproken

Het ophalen van koi begint in de eindfase te komen. Nog een 15-tal koi moeten opgehaald worden, en dan is de kogel door de kerk.

Het is wel een moeilijke bevalling geweest dit jaar, maar uiteindelijk lukt het me toch wel om alle koi op hun bestemming te krijgen.

Een “bijouke” in de notedop is deze jumbo tosai van Momotaro die op enkele weken tijd zomaar eens 4 cm gegroeid was. Dit zijn de koi die kunnen uitgroeien tot jumbo’s van de eerste rang, vergelijkbaar met de koi die ik van de week laten zien heb bij het nieuwsitem van Martin.

Het filmpje is wel kort, maar het is altijd plezierig om een filmpje te ontvangen om te zien waar de koi terechtkomt, en deze vijver is echt wel de moeite om op te volgen. Joyce en Roel doen zeker hun best om tot dankbare resultaten te komen. Laat ons hopen dat de koi doet wat er van haar verlangd wordt.

Er was ook interesse in de kindai showa van Dainichi, één van mijn persoonlijke lievelingen. Het is wachten op het antwoord, maar ik vind het niet erg als deze nog een tijdje blijft zitten.

Deze kwam wel van de show, en na een afstrijkje genomen te hebben was er witte stip te vinden op de koi. Bij deze dus een kleine waarschuwing voor mensen die ook aan de show hebben meegedaan…Ik hoor trouwens van meerdere mensen dat witte stip de boosdoener is dit voorjaar. Een show is nooit bevorderlijk voor de gezondheid van de koi, dus is het altijd aangewezen om een kleine controle te doen op de weken die volgen.

Een kwartet nisai heeft ook eindelijk zijn weg gevonden naar Doetinchem. De koi blaakten van gezondheid en de kleuren spatten er vanaf. Het is altijd een plezier om een bowl zoals deze op film te zetten, want ze zijn mijn trots.

Ik heb ze allen gemeten, en de kleinste was 57 cm, de grootste 62 cm, allen mannelijk en allen nisai. Zeg nu zelf of mannen niet impressionant kunnen zijn ! Er blijft een verschil met vrouwen, daar niet van, maar de spontaniteit, frivoliteit en uitbundigheid in de mannenvijver is echt merkbaar. Leve de mannen van Momotaro…

In de gemiddelde vijver van 15-20 kuub en je hebt niet de slagkracht om de duurdere vrouwen aan te kopen, zijn de Momotaro Macho Mannen een dankbaar alternatief waar je veel plezier aan kunt beleven.

Voor Max moest ik nog eens het verschil laten zie tussen mannen en mannen, om uit te leggen waarom de ene zoveel duurder is dan de andere. Het bijhorende filmpje maakt volgens mij veel duidelijk en als het niet duidelijk is, moet je maar eens langskomen, dan zal ik het nog eens haarfijn uitleggen !

Nu is het nog altijd mijn doelstelling om goede vrouwelijke koi aan te kopen, maar het is ontzettend moeilijk om er momenteel aan te geraken, toch zeker als je bij de topkwekers te rade gaat en een beetje kwaliteit op je verlanglijstje staat. Ik zal er altijd voor blijven strijden, maar soms moet je je kunnen neerleggen bij het verlies.

Als ik ze niet meer kan verkopen door de hoge prijs, dan houdt het gewoon op, zo simpel is het. Maar ik blijf mijn best doen en ik blijf strijden tot het bittere einde….

Max liet zich verleiden om deze sanke van Momotaro aan te kopen en een thuis te geven aan aan deze showa, beiden van Momotaro.

De Sanke blijft op mijn ogen gebrand en als deze in zijn omgeving aan body kan winnen, en de body het vervolg kan worden wat zijn hoofd aangeeft, dan zou je wel eens kunnen verschieten van de evolutie. Laat ons hopen dat hij zijn taak zal volbrengen.

Ja, je leest hier dikwijls het woord “Momotaro,” en ik ben al 10 jaar Momotaro trouw....Vroeger was ik bijna de enige die Momotaro koi importeerde in grote hoeveelheden. Sinds hij GC is geworden zijn de tijden veranderd en hebben er velen de weg gevonden naar zijn farm....de tijd is misschien gekomen om mijn eieren in een andere mand te leggen...

Ik was wel bijzonder blij toen ik een filmpje aankreeg van de vijver van Max. Dit is toch wel een bijzonder charmante natuurlijke vijver die alle sensoren in je lichaam trickert om blij van te worden. Het geheel straalt pure natuur uit en is in tegenstelling tot de normale koivijvers een dankbaar alternatief.

Bij wie tovert deze aanblik van een koivijver geen lachje op zijn gezicht ? Hier wordt je blij van nietwaar ? De rust, de sereniteit en de uitstraling van het geheel maakt mij alleen nog trotser dat ik enkele koi heb mogen leveren !

Ondertussen was het al 2 uur geworden. Ik moet zeggen dat het openhouden op zondag een aangenaam tijdverblijf is af en toe !

Zoals je bemerkt is het sturen van informatie over je vijvers, het inzetten van je koi na ophaling, het zomaar doorgeven van informatie een goede stimulans voor mij om toch iedere dag nieuws, vers van de pers, te brengen. Het is in ieders voordeel, en het maakt mijn leven zeker makkelijker.

Zonder jullie kan ik geen nieuws schrijven. Na 10 jaar informatie, 4000 nieuwsitem verder is het nog altijd een noodzaak om feedback te krijgen. Hoe onbelangrijk het ook is, stuur me altijd zoveel mogelijk info. De mensen lezen het graag, en de mensen blijven het graag lezen.

Zonder jullie ben ik eigenlijk niemand….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240