Welke zal ik kiezen

Welke zal ik kiezen

Binnenkort is het de Belgische Koishow bij de Japanse Tuinen in Hasselt, een geslaagde show die aan populariteit wint.

En ja hoor, ik doe ook weer mee, zij het dat ik dit jaar geen stand heb genomen. Wat ik wel niet doe, is dezelfde vissen meenemen als de koi die ik naar de Euregio show heb meegenomen, ik ga wat andere koi kiezen.

Het probleem is dat ik een keuze moet maken uit koi die elkaar concurrentie aan gaan doen, moesten ze geschikt zijn om een prijsje te winnen.

Maar dat is niet zo erg, een bowl met toekomstige geweldenaars is ook de moeite om te laten zien. Er moet nog veel aan gewerkt worden, en al wie van koi houdt moet gefascineerd geraken door deze collectie mannen, ik noem ze voor de gelegenheid, ”De mannen van Momotaro”.

Is het niet mooi om hier naar te kijken ? Dan sta je toch eventjes stil of niet ? De maten zijn juist vervelend, want deze nisai zitten om en bij de 60 cm met enkelen er juist over.

Maar zoals ik al dikwijls zeg, ik ga met mijn koi naar de show om ze te laten zien aan mensen die nog nooit bij Interkoi zijn geweest, en niet om één van de prijsjes te winnen, alhoewel ik een prijsje niet af zal slaan.

Foute strategie volgens sommigen, maar ik ben lekker eigenwijs en doe mijn ding zoals ik denk dat het het beste is. Het is altijd strijden om je koi verkocht te krijgen, en bewijs mij maar dat je het beter kan….

Er waren gisteren vooral mensen op bezoek die bezig waren met de aanleg van een nieuwe vijver of die een bestaande vijver wilden ombouwen. Ik ben geen vijverbouwer, en verwonder me dan ook altijd waarom ze bij mij om raad komen vragen !

Maar langzaam begin ik het te begrijpen. Als ze bij mij raad komen vragen, weten ze dat ik er geen financieel voordeel uit haal, vermits ik alleen maar vertel hoe ik een vijver aan zou leggen en dan kom ik steevast op het systeem van zenkoi terecht, wat ik dan in grote lijnen uitleg. En neen, ik heb geen commissieloon bij Zenkoi, omdat ik er zoveel publiciteit voor maak, wees maar niet bang.

Wanneer correctheid, professionaliteit verwerkt worden in datgene wat ze doen, dan verdienen ze ons respect, en dat is de reden waarom ik Zenkoi bij de mensen aanprijs. Hier kan je wel zekerheid verkopen, en geen nonsens….

Al bij al heb ik gisteren geen koi verkocht, en dat gebeurd zelden. Toch heb ik voor een mogelijk toekomstige klant nog even mijn tancho showa gebowld, omdat ze deze graag zag…

Is dit nu een goede koi ? Daar kan je altijd over discussiëren. Voor de ene zal hij geweldig zijn, voor de andere zal ze weer veel gebreken hebben.

Een objectieve beoordeling die ik graag geef, is dat ik dit kwalitatief een goede koi vind. De tancho vlek, dat kan iedereen zien, daar moet je niet voor naar school te zijn geweest, is niet helemaal rond, waardoor velen al zullen afhaken.

Als je echter iets verder dan je neus kijkt, zie je dat er een interessante sumi ontwikkeling is, waardoor de mogelijkheid bestaat dat het sumi naar elkaar zal trekken over de tancho, zodat de geprezen menware gevormd wordt ! Dat is weer een ander verhaal, want dan verandert het uitzicht van de koi grandioos.

Ik kocht ze in april van vorig jaar als tosai en geloof het of niet, toen was de tancho vlek ook niet rond…hahaha...

Het was toen al duidelijk dat er veel sumi zou kunnen ontwikkeld worden. In Arendonk aangekomen werd ze plotseling geel, zo geel als een peer ….ik zag de bui al hangen.

Geleidelijk aan werd de tancho showa echter witter en witter, en begon het sumi sterker op te komen tot datgene wat je momenteel ziet.

De huidkwaliteit is ondertussen bijzonder goed te noemen. Het hoofd had iets breder gemogen, maar dit wordt vrij smal geaccentueerd door de zwarte omlijsting, zodat de werkelijkheid beter is dan het oog kan zien. Het neusje is nog wat puntig, maar het hoofd is wel mooi kandijkleurig.

De body is stevig gevormd, met het breedste punt achter de vinnen. Het sumi blijft spannend, ondanks het feit dat het al grotendeels zijn lijnen heeft gevonden, en als je naar de tancho vlek kijkt, zie je dat het sumi van op de neus de hand reikt naar het sumi dat diagonaal op de schouderpartij ligt…zullen ze ooit elkaar de hand geven is de vraag !

Zal deze koi groot worden zullen mensen zich afvragen ? Ik denk van niet, de bouw lijkt me dit niet aan te geven en ik zou deze inschatten om 65-70 cm te kunnen worden. Zo blijf ik in de veilige zone, wat ik altijd beter vind, want ik hou er niet van de mensen wat voor te liegen. En ja, ik vind dit een hele goede degelijke koi, die de eigenaars voldoening blijft geven om naar te kijken.

Weet je wat ! Ik neem hem mee naar de Belgian Koi Show op 25 en 26 juni ! Want op de poster staat een tancho showa die stukken beter is, maar wel van papier….

IK BEN VANDAAG AANWEZIG VAN 10.00 TOT ± 12.00 UUR

Meer afbeeldingen

Welke zal ik kiezen: afbeelding 1
Welke zal ik kiezen: afbeelding 2
Welke zal ik kiezen: afbeelding 3
Welke zal ik kiezen: afbeelding 4
Welke zal ik kiezen: afbeelding 5
Welke zal ik kiezen: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137