Veel werk, weinig succes ditmaal

Veel werk, weinig succes ditmaal

Het kan niet altijd succes hebben, en blijkbaar heb ik met de tancho de bal flink misgeslagen, want er was totaal geen interesse.

Toch verwonderlijk als je de kwaliteit/prijs vergelijkt van deze tosai. Goed, zoals gezegd, een hoop werk met weinig resultaat, daar kan je alleen maar van leren.

Diegenen die wel aanwezig waren heb ik hun ding laten doen en de tancho werden ingedeeld in 3 categoriën. Tenslotte werd de beste tancho verkozen, en zal deze ook meegaan naar de show in Hasselt, zodat iedereen deze kan zien.

De tancho heeft een moeilijke maat, want hij zal rond de 43-44 cm zijn, en als er een vergelijkbare tancho rondzwemt met een goede stip, dan moet hij het afgeven, maar anders maakt hij wel kans om een prijs te winnen. even het filmpje laten zien van de uiteindelijke winnaar.

Wat wel succesvol was gisteren was het ophalen van de koi. In totaal werden er een 10-tal koi opgehaald, wat toch voor de nodige sfeer zorgde. Ik blij, want we zijn bijna in de heflt van het jaar, en het werd tijd dat ze opgehaald werden.

Martin (niet de Martin) was nog nooit bij Interkoi geweest, en hij kwam een onderzoekend bezoekje brengen om een gevoel van de aanwezige kwaliteit op te snuiven. Ik hoop dat hij tevreden is over hetgeen hij gezien heeft, en we komen het wel te weten of hij een koi zal aankopen of niet.

Zijn eerste aandacht ging naar enkele tosai waar hij volgens mij toch even van opkeek toen hij de size en de kwaliteit zag. Zijn dat tosai ? Ja hoor, en dat zijn geen klein gehouden nisai die ze wel eens durven aanbieden…

Nog beter werd het toen hij enkele kohaku zag die een jaartje ouder waren en waarbij er één lievelingskohaku van mij bijzit, namelijk de lepelkohaku van Taniguchi. Deze is wel sansai momenteel, maar hier ben ik toch trots op.

Ik neem ze vermoedelijk mee naar de BKS show. Ik geef ze weinig kans om te winnen, want er zijn technisch wat foutjes aan, maar kom gerust naar mijn bowl kijken met deze kohaku. Met een prijskaartje van 2450 euro incl. de foutjes is het een bijzonder sterke verschijning, waar ik een warm gevoel bij krijg.

Een ander verhaal is deze nisai showa van Ueno. Je houd er van, je houd er niet van….Dat ze een bijzonder goede body heeft staat boven kijf, om over het sumi niet te spreken. Lakzwart en bovendien nog blinkend lakzwart, dat is haar kenmerk. Ze heet dan ook voor niets zwarte piet, tenminste als je in Nederland nog mag spreken over Zwarte Piet…(ocharme toch).

Ik laat je nog graag een filmpje zien bij aankoop , een filmpje in maart en tenslotte het filmpje van gisteren..Mensen die graag sterk sumi zien, komen hier niets te kort dacht ik, en al diegenen die een Ueno showa hebben aangekocht mogen zich verwachten aan het bijzonder sterke sumi.

De grote klasse van deze koi echter buiten het sumi, is de perfect gestroomlijnde bouw, en het dikke hi waar de fukurin klaarzit om getoond te worden. Zoals gezegd, je houd ervan of je houd er niet van, en ik zou ze nooit gekocht hebben als ik ze niet graag zag. Ik heb er trouwens nog altijd plezier in om naar te kijken.

Deze nisai sanke van Momotaro, 2de op de Euregio show in klasse 5, vertrok richting Kampen. Nog wat body erop, een jaartje of 2 ouder en je ziet een totaal andere koi. Ik ken de eigenaar niet zo goed, en ik weet niet zo goed hoe hij vijvert, maar ik heb er wel vertrouwen in. Hopelijk krijg ik nog een mailtje in de toekomst over deze sanke…

Nog een Ueno koi maar dan een tancho showa. Deze vertrekt richting de kust in België. Als het sumi zo zal worden als de voorgaande Ueno showa, dan staat er nog iets te gebeuren. Dit was ze bij aankomst.

De sekiguchi showa wordt in mijn ogen een bijzonder aantrekkelijke showa. Misschien niet de grootste, maar het kunnen allemaal geen reuzen zijn. Schoonheid hoeft ook niet altijd groot te zijn en die kenmerken vind je toch zeker terug in deze aantrekkelijke showa, die volgens mij wel eens verblindend mooi zou kunnen worden.

De Nogami kohaku zal rust brengen in de vijver. Het is een rustgevend patroon, misschien iets te kort en te gedrongen, maar als deze de gezegende lengte van 65 cm zou kunnen bereiken, dan denk ik wel dat het woord indrukwekkend op zijn plaats is. Je kan ook zien dat ze bij mij niets te kort komen, en dat ik niet te beroerd ben om goed te voeren.

Maar we zijn nog niet aan het einde van ons latijn hoor. Eén van de sanke uit de Momotaro contest werd ook opgehaald. Er zijn er nog 2 van deze serie die gaan vertrekken. Binnen een maand of zo zou ik graag een update krijgen van deze sanke, maar omdat ze nog niet allemaal opgehaald werden, kon ik hier nog niet mee van start gaan. Ik hoop trouwens dat alle kandidaten die een sanke uit deze reeks hebben meedoen aan de contest.

Als laatste verliet Amira X haar nest, want dat is de naam die haar gegeven werd. Het kan ook zijn dat het kruisje voor mij bedoeld was, maar ik zet het er toch maar bij, want het klinkt goed Amira X….

Ze zal naast Wakana, Dobbertje, Clarissa en andere bekenden een gouden toekomst tegemoet gaan. Ik ben ook uitgenodigd om binnenkort een kijkje te gaan nemen, en dan mag je je zeker aan een update verwachten.

Meer afbeeldingen

Veel werk, weinig succes ditmaal: afbeelding 1
Veel werk, weinig succes ditmaal: afbeelding 2
Veel werk, weinig succes ditmaal: afbeelding 3
Veel werk, weinig succes ditmaal: afbeelding 4
Veel werk, weinig succes ditmaal: afbeelding 5
Veel werk, weinig succes ditmaal: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137