Vergeet niet te kleien

Vergeet niet te kleien

Op dit moment en ik weer volop aan het kleien. Niet iedere week een grote hoeveelheid, maar iedere dag een paar soeplepels.

Ik ga er vanuit dat het beter is om dagelijks kleine hoeveelheden te geven in plaats van een wekelijkse grote hoeveelheid. Misschien een foute gedachte wie weet, je moet enkel de moeite doen om het dagelijks te doen.

Zo doe ik het. Het stelt niets voor

Klei heeft een grote diversiteit in geneeskrachtige en therapeutische werkingen. Het staat bol van de minerale zouten, enzymen en sporenelementen en heeft een enorm absorberend vermogen. De fijne, microscopisch kleine kleideeltjes zijn overwegend negatief geladen en de ionenuitwisseling zorgt ervoor dat de klei een opslagplaats wordt voor allerlei onzuiverheden in het water, zoals metalen, allerlei organische stoffen, gifstoffen en zelfs ammonium.

Klei trekt dus vuil- en gifdeeltjes aan en absorbeert het; klei is een waterzuiveraar van de eerste orde! Na toevoeging van de klei is het water binnen 12 uur gewoonlijk zuiver.

Klei doet nog meer: het verrijkt het water met mineralen, met name calcium. Die waterverrijking met klei is nodig, omdat vijverwater langzaam uitgeput raakt door allerlei organismen, variërend van bacteriën tot aan uw vissen. Die mineralen, sporenelementen en enzymen zitten vaak niet of onvoldoende in kraanwater, maar de koi heeft ze wel nodig! Niet voor niets worden sommige koivoeders verrijkt met klei in zijn puurste vorm.

Mineralen zijn de bouwstenen van het lichaam. Ze handhaven samen met de vitaminen de weerstand tegen ziekten en stimuleren het immuunsysteem. Enzymen hebben een belangrijk aandeel in de spijsvertering en het bestrijden van virusaanvallen, tumoren en ontstekingen. Sporenelementen helpen bij het voorkomen van inwendige beschadigingen door de enzymprocessen op gang te brengen.

Breeders Secret

De klei die ik tegenwoordig gebruik is Breeders Secret van Nedkoi. Deze klei plakt niet, lost goed op in het water en bevat de Montemorillonite klei die zo gewild is. Het toedienen is zo gefikst, je moet er alleen de moeite voor doen.

Prijstechnisch stelt het weinig voor. Ik verkoop de zakken van 5 kg voor 34 euro, en je kan er bijzonder lang mee doen. De klei wordt deze week ook geleverd, dus ophalen is de boodschap. Versturen gaat ook natuurlijk...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240