Verhuizing van de Tosai en Nieuwe Koi op de Website

Verhuizing van de Tosai en Nieuwe Koi op de Website

Vandaag had ik de middag vrij gepland voor de verhuizing van de tosai. Ramon kwam me helpen, zodat we als een geoliede machine te werk konden gaan. We begonnen met een kop koffie voordat we aan de slag gingen.

Eerst verplaatsten we de koi uit vijver 3 naar vijver 1. Dit was ook het perfecte moment om enkele koi te filmen en fotograferen, aangezien nog niet alles op de site en in onze database stond.

Kohaku 2406001
Als eerste legden we Kohaku 2406001 vast. Deze sansai heeft een indrukwekkende bouw en een lengte van bijna 75 cm (het klinkt goed, ook al is het net niet helemaal waar). Deze koi werd aangekocht tijdens de laatste SFF veiling van april. De ontwikkeling van deze koi is veelbelovend en wie weet, misschien schittert hij ooit nog op een show.

Kohaku 2406002
Vervolgens fotografeerden we Kohaku 2406002, eveneens van Sakai Fish Farm, met een lengte van 70 cm. Met zijn mooie patroon en goede huid voorzie ik een schitterende toekomst voor deze koi.

Bekko 2406003
Mijn persoonlijke favoriet is de bekko, waar mijn hobbyistenhart sneller van gaat kloppen. In het verleden bezat ik een bekko, genaamd Kimi, van Yamatoya, gekocht bij Gerwin van Relaxzen. Kimi was de mooiste bekko die ik ooit had gezien, maar helaas overleed ze te vroeg in 2015 op een lengte van 85 cm.

Jarenlang was ik op zoek naar een waardige opvolger en ik denk dat ik die heb gevonden na een harde strijd op de veiling van april 2023. Deze bekko, nu een nissai van 65 cm, heeft potentie voor GC B, maar er is nog een lange weg te gaan. Bekijk de film goed om deze bekko te zien. De foto is de bekko bij aankoop.

In de lichting koi zaten ook nog enkele klantkoi die we hebben verplaatst om hen meer ruimte te geven. We hebben ook een zeer nette chagoi aangekocht tijdens de afgelopen reis, die nog niet op de site stond. Met een mooi patroon en ranke bouw zal deze koi, na wat voeding, indrukwekkend ontwikkelen. De koi is nu nog een nissai en heeft lang op rantsoen gezeten.

Ginrin Karashi 2406008
De volgende koi is een ginrin karashi van kweker Maruhiro. Met zijn mooie lichtgele huid en dikke rijen ginrin voorspel ik dat deze koi over twee jaar onherkenbaar zal zijn. Beide zijn een sieraad voor elke vijver.

Shiro Utsuri 2406004 - en Shiro Utsuri 2406005
We hebben ook twee shiro utsuri van Omosako, de shiro kweker bij uitstek. Hoewel deze koi moeilijk te verkopen zijn, geniet ik er zelf enorm van.

Kanon Ki Matsuba 2406006
Als laatste hebben we een indrukwekkende Kanon Ki Matsuba yonsai van 81 cm van Oyama. Oordeel zelf over deze kanon in wording en bekijk de informatie en beelden.

Tancho Kohaku
Een Tancho Kohaku van 5 jaar oud en inmiddels 79 cm. Ik mag nog even van deze dame genieten, want haar nieuwe verblijfplaats is nog niet klaar door de vertraging van de vijverbouw als gevolg van weersomstandigheden. Dit lossen we samen op.

Showa van Tamaura
Een prachtige Showa van Tamaura, waarbij het sumi zich zeer goed ontwikkelt en in volume toeneemt. Ik zal haar missen als ze straks naar haar nieuwe thuis gaat.

Verhuizing van de Tosai naar Vijver 3
De tosai zijn verhuisd naar vijver 3, waar ze nu zwemmen in 18m3 water met alle voorzieningen. We hebben jullie al diverse keren filmpjes laten zien. Het verbaast ons dat er nagenoeg geen interesse is voor de ginrinetjes, die schitteren in de vijver, vooral met zonlicht erop. Ze zijn te bezichtigen in hun nieuwe verblijfplaats.

We hebben ook nog tosai van Matsue, indrukwekkende kohaku voor zeer schappelijke prijzen. Ik begrijp dat het veel geld blijft, maar de kwaliteit is ernaar. Deze koi zijn beschikbaar en alle informatie staat op de website. Zoals het hoort, moet je koi in het echt zien. Bekijk ook de prachtige bowl met showa!

Bekijk de koi onder de link nieuwste koi aanwinsten

In Ameide hebben we een groot aantal koi op voorraad waaruit gekozen kan worden. We zijn geopend op vrijdag van 15.00-21.00 uur en op zaterdag van 9.00-12.00 uur.

 

4
4
20
10
16
10
9
6

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Sven

Idd weer kwaliteit om in veel gevallen duimen en vingers bij af te likken !


Matthijs

Das een verrekte mooie serie vissen! De bekko is geen Kimi, damn wat was die goed! Maar ze is wel echt goed zo te zien. Bouw, huid en vooral de sumi kwaliteit!


Eric

Weer prachtige koi,s voorbij zien komen kwaliteit druipt ervan af .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml