Verpakking Jumbo Koi

Verpakking Jumbo Koi

Misschien vragen velen zich af hoe de koi naar Europa gestuurd worden. De meeste mensen weten wel dat dit per vliegtuig is, en verpakt in een kartonnen doos, maar toch worden deze vragen nog dikwijls gesteld.

In de zending van 22 april waren ook verschillende jumbo's, waaronder Bessie, een Sanke van 90 cm en een Yamatoya van 82 cm. De dozen hebben allen een eigen afmeting, aangepast aan de maat van de vis. Welke verhouding dit precies is weet ik niet, maar daar zullen wel maatstaven voor bestaan. Soms verschiet ik zelf ook, hoe klein deze dozen soms wel zijn.

In deze doos zijn eigenlijk enkele nuttige voorzorgsmaatregelen ingebouwd:

Ten eerste is er een soort plastic onderdeken waar je de plastic zak inlegt. Dit is om eventuele lekkages op te vangen. Moest de plastic zak stuk gaan, dan het water alsnog in de doos blijven staan, met de mogelijkheid dat de vis het overleeft.

Als tweede zijn er kussens van krantenpapier gemaakt om eventuele schokken op te vangen. En dat is zeker nuttig, want echt zachtzinnig wordt er niet altijd mee omgegaan door de mensen die betrokken zijn bij het in- en uitladen. Ik heb al gezien dat ze de dozen gewoon laten vallen...

Ten derde zitten er (niet altijd) koelelementen in de dozen om het water op een vaste temperatuur te houden. En ten vierde hebben de meeste kwekers er gelukkig altijd Allfish zakjes in de boxen, maar daar heeft Rini al een heel artikel over geschreven.

Over het algemeen komen de koi goed aan, tenminste zo komt het toch over. De gevoelige vissen zoals de shiro's vertonen nogal wat stress. De laatste shiro van Omosako waren volledig rood doorlopen. Dit is ondertussen verdwenen, maar het heeft toch een 10-tal dagen geduurd. De meeste vissen beginnen te zwemmen en het eerste wat ze doen is hun kiewen spoelen. Ik kan het me niet voorstellen, maar het moet een geweldig gevoel geven om na een reis van pakweg 20-30 uur uit een donkere doos gehaald te worden, waarbij je toch het gevoel moet gehad hebben om levend begraven te worden in een donkere doos.

De kweker die in mijn ogen het beste verpakkingsysteem beheerst met het meeste respect voor vissen is voor mij Momotaro. De dozen zijn altijd van goede kwaliteit, de afdichting lijkt wel machinaal, maar dat weet ik niet. Er zitten altijd kussentjes in van krantenpapier, Allfish sachets, en als het nodig is koelelementen. Er is een lekkageplastic in de doos gelegd en de koi worden verpakt in 3 plastic zakken. De verpakkingswijze is altijd dezelfde en 100% te vertrouwen. De kweker die in mijn ogen het slechtste verpakt is.....zeg ik niet, want anders krijg ik weer een hoop commentaar....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240