Verpakkingssysteem

Verpakkingssysteem

Als ik bij Momotaro op bezoek ben, neus ik af en toe wel eens rond, en kom dan interessante dingen tegen, die je wel eens kan bekijken.

Zo ook deze verpakkingsmethode voor de koi wat je kan zien op de eerste foto. Hier kan je de maatstaven bekijken van het aantal koi, van een bepaalde grootte, er in een bepaalde doos, van een bepaalde lengte kan doen, voorzien van het juiste aantal liters water. Tenminste zo begrijp ik het toch.

Het systeem klopt in ieder geval, want de koi komen over het algemeen perfect aan. De tweede foto geeft een idee van het gewicht van de koi bij een bepaalde lengte. Het lijkt me logisch dat dit een gemiddelde is, want niet alle koi zijn even zwaar op een bepaalde lengte, maar zo kan je zien dat een koi ongeveer 1/2 kg weegt als deze 30 cm is, en 1 kg als de koi 38 cm is.

Een toename van 8 cm geeft dus een verdubbeling van het gewicht. Als je dus ziet dat er 12 koi van 35-40 cm in een doos van 90 cm kunnen getransporteert worden met 24 liter water, dan kan je ongeveer inschatten dat deze doos 36-37 kg weegt, het formaat van tosai dat ik het liefst koopt.

Zo zie je maar dat alles functioneel en professioneel is geregeld. Hoe anderen het doen is mij niet bekend, maar ik doe het met de losse vinger. Bij mij moeten ze echter nooit zo lang vervoerd worden, tenzij af en toe naar Sicilië, en dan zitten ze ook 24 uur in een zak eer ze daar zijn. Tot hiertoe kan ik gelukkig zeggen dat ik nog nooit problemen heb gehad, gelukkig maar.

De meeste verpakkingen van Momotaro gaan dan ook nog eens gepaard met verstevigingen in de doos, en een gel verpakking om af te koelen tijdens het transport. De Allfish zakjes worden nooit vergeten.

Meer afbeeldingen

Verpakkingssysteem: afbeelding 1
Verpakkingssysteem: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240