Vervolg van de mini mudpond

Vervolg van de mini mudpond

De eerste vier hebben we gehad, de volgende zijn aan de beurt.

De eerste in het rijtje is de sierlijke en bekoorlijke shiro utsuri. Een shiro die alles heeft om mooi te worden. Als je het filmpje van nu, vergelijkt met het filmpje bij aankoop, dan zie ik toch de zeer mooie bodyvorming en de kandijkleurige kop die langzaam wit wordt.

Het sumi is zoals bekend teruggevallen in het warme water, maar dat zie ik nu al terugkomen, sinds de vijver op 18° staat. Ze is robuust, mooi gevormd en een perfecte tekening, maar blijkbaar vind niemand haar mooi....onvoorstelbaar....Haar groeiresultaat vind ik meer dan goed. Ze is nu 44 cm en komt van 28 cm.

De kohaku van Johan is met recht en reden een beul geworden. Met haar 53 cm behoort ze tot de grootste groeiers, maar helaas heeft ze haar vin gescheurd. Dit is netjes gehecht ondertussen en zal niet voor verdere problemen zorgen als het zo blijft evolueren. Zonde dat deze dingen gebeuren, maar het is nu eenmaal zo. Troost u, beide vinnen komen helemaal terug in orde. Bij binnenkomst was ze 40 cm.

De Kanno sanke werd eerste in Appeltern. Ze was toen 29 cm, en is ondertussen uitgegroeid naar 46 cm, een mooie score. Dit is het filmpje van binnenkomst. Het blijft een zeer mooie sanke om te blijven volgen, want volgens ons heeft ze nog veel in petto. Deze koi moet je nog eens bekijken als ze 70 cm zijn, en zal dan overweldigend overkomen. Er wordt me weleens verteld dat ze een te spitse kop heeft. Wij beweren echter dat de kop integendeel zeer lang en goed ingepland staat op de schouders met een lange en stevige backbone. Dit type zal je verrassen in de toekomst.

Een maruten kohaku van Hoshikin, altijd bovenaan mijn wenslijstje. Ze is van 34 naar 46 cm gegaan en zal hopelijk nog de 50 cm bereiken dit jaar. Zo kwam ze binnen, en vandaag of morgen zal er zich iemand over ontfermen, en zal het zich niet beklagen.

Dit is weer voldoende leesvoer voor vandaag, de rest zal in de loop van de volgende dagen worden voorgeschoteld.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137