Vervolg van zaterdag deel 3

Vervolg van zaterdag deel 3

De grotere nisai zijn reeds aan de beurt geweest, het is nu tijd voor het kleinere geweld, maar daarom niet minder interessant.

Het zijn enkele koi van de veiling van Momotaro, en ook gaat de aandacht naar de tosai van Matsue die prijstechnisch interessant en haalbaar zijn. Ik wou perse weten wat de Matsue zouden doen, want ik heb een serieuze investering gedaan dit jaar in de Matsue kohaku.

De reden hiervoor was vrij eenvoudig. Ik had doodgraag kohaku van Momotaro gekocht, maar op enkele uitzonderingen na bleken ze onbetaalbaar voor de verdere handel te zijn.

Daarom mijn aandacht gericht op Matsue, een kweker waar ik in het begin van mijn carrière een groot aantal kohaku van had gekocht, zij het uit het lagere segment, maar die ik altijd met argusogen heb gevolgd.

Maar laten we beginnen bij het begin.

Een Showa van Momotaro SH-V18-3312 – 53 cm deed me toch even slikken. Een mannelijke showa van 37 cm stoot zo maar eventjes door naar 53 cm. De showa bij aankoop maart 2018 37 cm.

Een sanke van Momotaro SA-V18-3177 – 46 cm die ik kocht om de ontwikkeling te volgen. Het was bij aankoop een twijfelachtige sanke, maar om de één of andere wijze kon ze me overtuigen om aangekocht te worden. Het is een achternakomertje want ze werd pas in juli geboren, wat vrij laat op het jaar is.

Ze was slechts 29 cm in maart van dit jaar met een vrij zwaar sashi op het tweede patroon en een wat onstabiel driestapspatroon wat altijd voor de nodige problemen zorgt.

Zoals je kan zien is het sashi al gedeeltelijk verdwenen, en het vertrouwen erin blijft bestaan. Ze is met haar 46 cm nu, toch ook nog maar 13 maanden op dit moment.

Een kohaku van Matsue 1803008 – 52 cm, zoals je kan horen op het filmpje de koi van Joyce en Roel. Ik zie je al glimlachen….complimenten voor je keuze. Nog een filmpje bij aankoop – 39 cm, dan kan je het verschil bekijken.

Een kohaku van Matsue 1803015 – 49 cm. De commentaar van Ben zegt voldoende, en complimenten aan Martin voor zijn verstandige keuze. De kohaku bij aankoop – 38 cm. Hier kan je wel veel bij leren bij de ontwikkelingen van het kiwa en sashi vind ik persoonlijk.

Een kohaku van Matsue 1803007 – 39 cm. Qua groei iets minder, qua beni aan de zwakke kant, maar patroontechnisch weinig op aan te merken. Dit zal zich vertalen in de prijs….De kohaku bij aankoop – 31 cm

Een kohaku van Matsue .... – 50 cm. Een inazuma achtige kohaku dat gewoonlijk wel tot de verbeelding spreekt van de mensen. Zware body, goed patroon, perfect beni…Matsue, je maakt me toch gelukkig…Raar maar waar, ik kan geen filmpje van bij aankoop vinden. Mijn systeem sputtert, gelukkig niet te veel, maar ik zal uitzoeken wat er fout is gelopen, want dit accepteer ik niet !

Ik heb ondertussen het foutje gevonden. Het is geen kohaku van Matsue, maar een kohaku van de veiling van Momotaro met als code KO-V18-3195.Hier zie je de kohaku bij aankoop. Foutje bij deze rechtgezet.

Een kohaku van Matsue – 47 cm, een wat onorthodox patroon, waar ik zelf wel van hou…niet aanleunen bij de uitgestippelde en voorgekauwde bepalingen, maar gewoon je eigen ding doen…heerlijk. De koi bij aankoop – 35 cm.

Ik krijg ook regelmatig vragen binnen over de filterinstallatie die ik gisteren op de site heb geplaatst. De mensen willen weten welke vijver ze aansturen. Ik heb een filmpje opgevraagd en dit is de bijhorende vijver.. De inhoud is tussen de 27-30 kuub en er zwemmen een 12-tal koi in van niet onverdienstelijke afmeting. De meesten zijn 80 cm en de meeste koi komen van Interkoi.

De vraagprijs van de gehele installatie is 8000 euro. Je moet zelf met de mensen contact opnemen als je interesse hebt, en de juiste maten kan je aan mij opvragen wat betreft de juiste afmetingen. Dit zal ik dan in een pdf file aanleveren.

De showa is ondertussen verkocht, en ik zou bijzonder graag de sanke blijven opvolgen. Wij achten deze tot grote dingen in staat, sluiten een mogelijkheid tot ontwikkeling naar GC niet uit, en indien één van mijn klanten zich geroepen voelt om deze sanke aan te kopen, contacteer me, ik denk dat ik nog van nut kan zijn wat betreft de onderhandelingen.

De overblijvende koi zal ik morgen op de site plaatsen, dan heb ik ze bijna allemaal gehad. Wat toch frappant is, blijft het feit dat de koi, indien ze als tosai groter zijn, altijd ook groter zullen blijven.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240