Voor de beginnende koiliefhebbers

Voor de beginnende koiliefhebbers

Het verhaal is heel simpel. Men heeft zijn huis verkocht, gaat op pensioen en wil verhuizen naar Frankrijk of Spanje.

De keuze is natuurlijk vrij en helemaal ongelijk kan ik ze niet geven. Ik zou het vroeger toen ik jong was wel overwogen hebben, maar nu niet meer, alhoewel mijn vrouw toch andere gedachten heeft !

Hierdoor moeten er bepaalde maatregelen genomen worden, want als de nieuwe eigenaar geen binding heeft met koi, dan zullen deze moeten verdwijnen en de vijver zal moeten stopgezet worden.

De koi die mogelijk aangeboden worden, staan voorlopig nog in de wachtrij, want daar is nog geen definitieve beslissing over genomen, maar er zwemmen nog wel 3 koi rond in Arendonk, en die hebben altijd rondgezwommen in Arendonk, dus is het iets handiger om deze terug in de verkoop te zetten.

Maar eerst wil ik de volledige filterinstallatie van die mensen te koop aanbieden. Eerst en vooral een volledige omschrijving van de installatie die trouwens nog maar 2 jaar jong is. De pompen zijn flowfriends die ik 2 jaar geleden ook geleverd heb. Er is trouwens een technische tekening geleverd in PDF formaat, die kan je altijd opvragen.

Het betreft een Filtreco trommel filter van 55 kuub in de opstelling pomp gevoed met daarop aangesloten een biobak bestaande uit 2 moving bed kamers van elk 110 liter capaciteit die beide gevoed worden door een luchtkussen met 2 luchtpompen van 120 liter per minuut en daarop direct op aansluitend het anaerobe gedeelte dat bij mij 320 liter biocerapond bevat.

De maten staan op de tekening aangeduid. Het systeem werkt als volgt:

Door de trommel filter, van daaruit in de eerste bewegend bed kamer gaat het water langs boven erin, wordt vervolgens naar onder geforceerd en gaat zo weer langs boven eruit waar het in de tweede moving bed kamer terecht komt en opnieuw naar onder wordt geforceerd om vervolgens onderaan in de anaerobe kamer uit te komen en dan bovenaan uitvloeit in de anaerobe kamer om zo naar de vijver te gaan. Het systeem kan heel eenvoudig worden omgebouwd naar een gravity systeem indien nodig.

Bij mij vloeit er ongeveer 35 kuub per uur door met 2 flow friends die draaien op 1200 toeren of zo een 125 watt per pomp. De water waarden zijn met dit systeem altijd excellent, nooit geen ammoniak of nitriet.

Wat betreft de prijs: de installatie heeft in totaal rond de 15 000 euro gekost. De eigenaar wil er nog 8000 euro voor ontvangen, het ophalen en afbreken is voor de koper.

Eventuele verdere afspraken mogen rechtstreeks met de eigenaar gemaakt worden. Bij interesse kan je me contacteren, dan stel ik je in verbinding met de eigenaar.

Wat betreft de koi die nog altijd in Arendonk zwemmen, dat zijn de volgende:

Showa van Momotaro en sanke Momotaro beide door mij aangekocht en 2 jaar in Japan verbleven. Deze zijn verleden jaar oktober in Arendonk aangekomen en zwemmen ondertussen nog altijd bij mij.

De showa is Adult tategoi geworden op de Belgische Koishow, de sanke behaalde een eerste prijs. Beide zijn bekwaam om uit te groeien naar echte jumbo, en 85-90 cm behoort tot de mogelijkheden.

De derde koi is een Ginrin Benigoi van 57 cm. Alle 3 de koi zwemmen nu dus nog steeds in Arendonk.

Indien er besloten wordt om de koi die nog bij de eigenaar zitten te verkopen, dan zal ik dit zo snel mogelijk openbaar maken. De nodige maatregelen zullen dan in acht genomen worden.

Prijs showa: 8500 euro

Prijs sanke: 7500 euro

Prijs benigoi: 1750 euro.

De informatie van deze koi kan je vinden onder de knop “nieuwe aanwinsten”

Bijhorende foto’s zijn van de filterinstallatie.

Meer afbeeldingen

Voor de beginnende koiliefhebbers: afbeelding 1
Voor de beginnende koiliefhebbers: afbeelding 2
Voor de beginnende koiliefhebbers: afbeelding 3
Voor de beginnende koiliefhebbers: afbeelding 4
Voor de beginnende koiliefhebbers: afbeelding 5
Voor de beginnende koiliefhebbers: afbeelding 6
Voor de beginnende koiliefhebbers: afbeelding 7
Voor de beginnende koiliefhebbers: afbeelding 8
Voor de beginnende koiliefhebbers: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137