Vervolg van zaterdag, deel 2

Vervolg van zaterdag, deel 2

Er werden in totaal 26 koi boven water gehaald die we een aantal maanden niet gezien hebben. De omstandigheden waren in principe gekend.

De vijver werd op een constante temperatuur gehouden van 25° wat dit jaar geen probleem was, en vooral de koi konden zich tegoed doen aan de broodnodige algen.

Ik begrijp dat het bij een vijver thuis niet plezierig is om zweefalgen te hebben, het is nu éénmaal niet wenselijk, maar….

Wil je de koi laten blinken en een huidje geven om je duimen en vingers van af te likken, dan denk ik dat zweefalgen een onmisbaar onderdeel vormen.

Je kan hierover nog zoveel discussiëren als je wil, het is geen geheim dat de Japanners dezelfde techniek toepassen, zowel in de mudponds buiten als in de betonnen opvangbakken binnen.

Het groene geheim zorgt voor een ontwikkeling die bijna niet te evenaren is en ik offer mij als bedrijf graag op om hetzelfde proberen te realiseren.

Wil je zien hoe bowlen en filmen in zijn werk gaat dan moet je even dit filmpje bekijken. Ben neemt de koi uit de bowl en zet deze in de meetbak. Ik sta met de camera erbij om alles in beeld te brengen. Daarna gaat de betreffende koi in de blauwe bowl om even te filmen, liefst de koi wat boven de waterlijn, want het water is natuurlijk groen, om tenslotte terug in de vijver gezet te worden.

We zijn gelukkig goed op elkaar ingespeeld, dat maakt het wat eenvoudiger. Nogmaals, vergeef ons enthousiasme, het komt uit het hart, niet uit het verstand, want anders zou ik de koi niet in groen water zetten.

De sanke van Filip – 67 cm aangekocht op de veiling van Momotaro december 2017.

De sanke bij aankoop – 57 cm.

Een showa van Momotaro 58 cm, aangekocht op de veiling van Momotaro in oktober 2017.

De showa bij aankoop – 51 cm. Jawel hoor, het is dezelfde….

Een showa van Momotaro - 64 cm aangekocht op de veiling van Momotaro oktober 2017.

Niet verschieten, dit is de koi bij aankoop – 57 cm, en ik heb een zwak voor deze showa…

De showa van Peter - 65 cm, aangekocht op de veiling van Momotaro in oktober 2017.

De showa bij aankoop – 55 cm

Een sanke van Sakai - 60 cm, aangekocht op de open sales van Sakai oktober 2017

Niet verschieten…de sanke bij aankoop – 53 cm, dit is een volle zuster van de senior tategoi in Arcen.

Een ginrin van Taniguchi – 44 cm, aangekocht in oktober 2017 op de mini veiling van Taniguchi.

De ginrin bij aankoop – 34 cm

Een volgende serie laat ik voor morgen, dan komen de tosai stilaan aan de beurt. Wel heb ik gisteren nog even een aantal tancho gefilmd.

Deze wil ik nog even promoten voor een eventuele verkoop, anders blijven ze gewoon zitten tot volgend jaar. Ze zijn meer dan goed genoeg en de groei zit er goed in.

Mijn persoonlijke keuze een tancho sanke van Momotaro 40 cm. Aangekocht tijdens de veiling van Momotaro begin dit jaar in maart. Spannend en onvoorspelbaar.

De overige tancho bij elkaar. De tancho kohaku rond de 32 cm, de tancho sanke allemaal rond de 37 cm. Aangename tancho voor een aangename prijs.

Het zou in mijn voordeel zijn om deze nog te verkopen dit jaar, maar als het niet zo is, laat ik ze gewoon zitten. Iets wat goed is mag gewoon blijven zitten.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240