Een dag om niet te vergeten

Een dag om niet te vergeten

Eindelijk enorm genoten hebben we, ik en Ben. Het plezier kon niet op, en als we iets te enthousiast overkomen, dan moet je het ons vergeven !

We kunnen er niet aan doen als we echt plezier hebben in het koihouden, het is niet gespeeld, het is niet geveinsd, het is puur plezier, gun het ons !

Bovendien als we dingen zeggen die uit ons hart komen, maar die je niet graag hoort...vergeef het ons, maar we zullen niet veranderen...

Het zag er echter even niet goed uit. We hadden nog maar net de koi met het sleepnet afgevist of het noodlot slaat toe. Het nadeel van koihouden buiten is dat het weer moet meewerken, en na de fantastische zomer zonder regen, kregen we dit op ons dak

Alle hens aan dek en vlug even de paraplu opgesteld zodat we toch iet of wat droog aan het werk konden beginnen. We wisten niet helemaal wat we konden verwachten, maar wat we te zien kregen tartte alle verbeelding, en deed ons intens genieten….Koihouden kan toch zo plezant zijn.

Na 3 maanden in de groene soep rondgezwommen te hebben, waarbij we de koi nauwelijks gezien hebben, enkel als vluchtige schimmen in het water rondgegleden, was het nu eindelijk de beurt om het resultaat dat ik zo dadelijk ga laten zien, te laten bewonderen.

Het was een werkje dat we niet vlug zullen vergeten en dat ik zelfs ga opdelen in 2 of 3 dagen want het is teveel informatie in één keer.In deze ondankbare tijden is het al moeilijk genoeg om iedere dag wat neer te schrijven, en maak ik dankbaar van de situatie gebruik om het nieuws op te splitsen.

Kom morgen maar terug om het vervolg te lezen. Ik ga zelf weinig uitleg geven over de koi die we gebowld hebben, bekijk het zelf maar, en vergeet ook niet te genieten….

Kohaku Sakai KO-V17-1277 . Aangekocht december 2017 op de veiling van Sakai, toen 55 cm…nu 70 cm. Filmpje bij aankoop – 55 cm

Showa Momotaro SH-V17-4137 . Aangekocht als tosai op de veiling van Momotaro, april 2017, nu 63 cm. Filmpje bij aankoop – 36 cm.

Showa Momotaro SH-V17-10208 . Aangekocht op de veiling van Momotaro in oktober 2017…nu 66 cm. Filmpje bij aankoop – 56 cm

Kohaku Momotaro KO-V17-434. Aangekocht als tosai op de veiling van Momotaro in april 2017, nu 70 cm. Filmpje bij aankoop – 40 cm

Voila dit zijn er al een paar van de 26 stuks die ik laat zien, de rest volgt in de loop van de volgende dagen, want er zijn ook andere dingen gebeurd….

Deze 3 koi vervolgden hun weg naar hun nieuwe eigenaar. Een kohaku van Matsue, een sanke van Momotaro en een showa van Momotaro. Jeroen had zopas zijn nieuwe vijver opgestart en zou nu voldoende gerijpt zijn om zijn koi over te zetten. Een mooi begin voor veel koiplezier.

Last but not least vertrok gisteren ook de Senior Tategoi van Arcen. Het duurde niet lang vooraleer deze verkocht was, er stonden een aantal gegadigden in de rij, maar waar ze naartoe gaat stemt me vreugdevol.

Ik weet hoe ze zal evolueren, en ik weet wat ik binnen enkele jaren te zien krijg. Het voordeel voor jullie is dat jullie dat ook zullen kunnen opvolgen, want ik ben nog niet van plan te stoppen. De sanke 1710010 bij aankoop

Plezier zoals we gisteren beleefd hebben aan de koi kan je zo maar niet ongedaan maken. Het slorpt je op en geeft je leven een boost. Wat je de volgende dagen nog te zien zult krijgen tart alle verbeelding. Tenminste zo ervaren Ben en ik dit, aan julli om ook mee te genieten….

Als toemaatje nog dit: Voor alle werkjes klein en fijn, moet je bij Robke zijn….. Rob heeft gisteren zijn houders voor de voedermachines gebracht die hij op maat heeft gemaakt in roestvrij staal.

Ik had het vooraf even uitgetekend wat de bedoeling was, want ik ben heel tevreden over deze voedermachines. De houders deden precies wat er van ze verwacht werd…puik werk Rob, en als je iets wil laten maken….je kan Rob altijd inschakelen…hij weet wat hij doet….en ik ben er bijzonder blij mee.

Meer afbeeldingen

Een dag om niet te vergeten: afbeelding 1
Een dag om niet te vergeten: afbeelding 2
Een dag om niet te vergeten: afbeelding 3
Een dag om niet te vergeten: afbeelding 4
Een dag om niet te vergeten: afbeelding 5
Een dag om niet te vergeten: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240