Vinnetjes naaien

Vinnetjes naaien

Het gebeurd niet overdreven dikwijls, maar af en toe moeten er wel vinnetjes genaaid worden. Soms helpt het, soms heeft het geen resultaat, maar niets doen is altijd fout in mijn ogen.

Naaier van dienst is Maarten, van kindsaf aan huis bij Interkoi. Ik ken Maarten al van toen hij nog aan het afstuderen was, en regelmatig te zien was bij Aqua Mylo, heel lang geleden, je kan spreken van vorige eeuw, maar dat klinkt wel heel oud !

Hoe dit gedaan wordt is vrij eenvoudig, maar toch nog altijd interessant om te laten zien. Bekijk dan dit filmpje en je weet hoe het in zijn werk gaat. Het is wel een vervelend iets, want verkooptechnisch is het een wankel punt. 

Als het geneest is er geen blijvende schade, maar als het gehecht is heb je kans op herstel en bovendien is het estetischer met genaaide vinnetjes dan met een gescheurde vin. Het is zelfs bijna niet zichtbaar.

Tot daar het gescheurde vinnetje. Wat ik wel gisteren wel vergeten was, is het ophalen van de machtige Tancho Showa ± 75 cm. Eén van de populairste koi die hier nog rondzwom. Minzaan in de vijver, een wildebras als je ze probeert te bowlen, en ze is bovendien nog bijzonder sterk. Een dijk van een koi, en al is het sumi doorspekt van grijstinten, het heeft zeker zijn charme.  Het is een persoonlijke keuze, maar ik kan dit best pruimen, een grijsgetint patroon.

Ik weet dat ze naar een vijver gaat van 140 kuub, dus zal ze zeker haar baantjes kunnen trekken. Helaas mag ik voorlopig van de vijver geen foto's laten zien...zonde !  Maar zo gauw  ik toestemming krijg en foto's aangeleverd worden, zijn  jullie de eersten om mee te genieten van dit wonderbaarlijk project !.

HET KALME SEIZOEN BEGINT

Het staat in de sterren geschreven, de grote verkoop neemt voor mij een einde. Misschien is het voor anderen nu het topseizoen, voor mij is dat echter niet. De maanden juni, juli en augustus zijn maanden waarop ik rust krijg.

Vind ik dat erg ? Ja hoor, maar ik zal het moeten ondergaan. De verkoop bij mij ligt dan zo goed als op zijn gat, maar ik ga proberen de handel toch nog wat interessant te maken. Hoe ga ik dat doen ?

Ik ga iedere dag een koi presenteren door een nieuwe update te plaatsen. Een recent filmpje van de koi en ik probeer deze dan aan de man te brengen. Dat kan gaan van een goedkopere editie tot een duurdere editie, maar altijd voordelig voor de koper !

Het vervelende is dat ik er geen prijs op ga zetten. Ik laat de koi zien voor één dag, en nadien zal deze verdwijnen in de anonimiteit. Wie interesse heeft in deze  koi mag er zelf een prijs op plakken, want iedereen kent de waarde beter dan ik. Het zijn trouwens verdienstelijke koi.

Morgen verdwijnt dan ook deze aanbieding die je kan terugvinden onder de knop "nieuwste koi aanwinsten," en zel de koi vervangen worden door een nieuwe aanbieding. Je hebt dus maar een beperkte tijd om een eventuele prijs door te geven. 

Je krijgt in ieder geval altijd een antwoord op een eventuele bieding, en bovendien mag je de koi een tijdje in optie zetten indien je de koi eerst wil zien. Vandaag handelt het over een bloedmooie showa van 54 cm. Doe er je ding mee.

 Daarnaast heb ik nog een aantal showa in de aanbieding waar ik graag een koper voor vind. Deze worden aangeboden vanaf 295 euro. Een machtig begin voor beginnende koikichi. De prijs is ondermaats, de koi is bovenmaats. Bekijk het quintet !

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Kristof_d

Zeer mooie tancho showa.
Intressant om te zien hoe Maarten de vin weer aan elkaar naait. Even met een mesje de vin terug beschadigen zodat ze mooi dicht kan groeien. 👍🏻


Johan

Leuk en interessant filmpje over het hechten van de borstvin. Mooi dat je dit laat zien en kundig gedaan door Maarten Lammens.
De Tancho Showa is weer iets waar ik niks van begrijp als het gaat om ontwikkelen van sumi. Sumi blijft zo een onbegrijpelijk ding op de kop inktzwart op body niet.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74