Voeden met de papfles

Voeden met de papfles

Het is al wel eens eerder vertoont, maar het blijft mooi om naar te kijken. Toch zeker als de koi het zich zo laten welgevallen.

In dit geval is het van een klant van mij en dan is het zeker zo plezierig om te vertonen. Een tijdje geleden kreeg ik deze mail aan van Ronny met de volgende woorden:

Dag Luc,

Heb je dit al eens gezien?

Het tutje heb ik wat open geknipt zodat er korrels door kunnen. Onze koi reageren er heel positief op en het lijkt me een manier om hen wat te stimuleren en bezig te houden. (Van de koibal zijn mijn koi niet zo gek)

Ik probeer nog een manier te bedenken om zo’n gevuld papflesje boven het wateroppervlak te bevestigen, maar dat is niet simpel want ze rukken er heel hard aan.

Je kan ook de 2 koi zien passeren die ik bij jou gekocht hebt. De speciale kujaku en de yamabuki. Beiden lijken mij gegroeid. De yamabuki heeft nog steeds die prachtige huidkwaliteit en prima body.

De kujaku heeft hier en daar wat kleine zwarte vlekjes gekregen en haar oranjerood is meer oranje geworden. Maar nog steeds een geweldig mooie koi. En nog maar 3 jaar oud…

Ik zal proberen om eind september, begin oktober een update te bezorgen. Volgend jaar maak ik een selectie en ga ik waarschijnlijk enkele koi verkopen (die onder verwachting blijven) om plaats te maken voor enkele nieuwe exemplaren.

Heeft u een suggestie hoe/waar je als particulier het makkelijkst je koi kan verkopen? Trouwens prachtige voorbeelden van shanke die je zonet op je site gezet hebt. Daar mag er minstens 1 bij mij zwemmen. (eigenlijk allemaal)

Ik heb ook een Taniguchi sanke met iets zwaardere sumivlakken, maar ik zou hem toch (net) niet shanke noemen ! Succes nog met de verkoop!

Mooi filmpje, mooie vijver, mooie bezetting voor wat ik zo kan zien. Het tutteren is inderdaad geweldig mooi, en zal zeker een goed gevoel geven als je er mee bezig bent, maar voor mij zou het een tijdrovende bezigheid zijn.

Wat betreft het maken van een "flessenhouder" ! Dat lijkt me niet zo moeilijk Ronny. Er zijn voldoende mensen die handig genoeg zijn om een soort wijnflessenhouder te maken op maat van de papfles, met een bevestigingsverbinding tot aan de zijkant van de vijver.

Wat betreft het particulier verkopen van koi. Ik zet regelmatig koi van klanten te koop op de site, maar slechts 1 voorwaarde. De koi moeten min of meer voldoen aan bepaalde kwaliteiten, anders doe ik dit niet. Bovendien moet ik beschikken over een goede foto, goed filmpje en voldoende informatie over de koi, inclusief een prijsbepaling.

Ik heb op die manier al regelmatig koi verkocht via de website, en dan kunnen de mensen zelf contact opnemen met de eigenaar om verder af te spreken. Alle andere kanalen zijn moeilijk. Je kan ze op marktplaats, kapaza of een andere verkoopsite zetten, maar over het algemeen krijg je dan een ander publiek dat meer op koopjes gericht is dan de rest.

Meer afbeeldingen

Voeden met de papfles: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240