Voor wat het waard is

Voor wat het waard is

Creativiteit wijst in het algemeen naar een vermogen om iets nieuws te scheppen. Als men niets doet, kan men ook niets misdoen...

Ik hou ervan om bepaalde ideëen uit te werken en te proberen. Mislukt het, prima...heeft het een goed gevolg dan geeft het je voldoening.

Ik kreeg onlangs het idee om iets heel stom te doen en uit te proberen, en vind dat het een goed resultaat geeft, daarom de titel "voor wat het waard is..."

Iedereen heeft wel een stoofpotje ter beschikking, ofwel van House of Kata, ofwel van Aquatic. Hier heb ik gewoon op verder geborduurd en in combinatie met informatie die ik kreeg van mijn Duitse vriend, heb ik iets nieuws uitgeprobeerd waarvan ik vind dat het goed resultaat geeft.

Al enkele weken maak ik de volgende soep klaar: Ik vul het potje voor de helft met water. Dit vul ik voor de rest met melkzuurbacteriën en een half flesje donker bier voor de fermentatie. Tenslotte doe ik er nog bacterial feeding (een scheut) of Biota complete erbij. (een schepje)

Ik laat dit een dag inkoken, zodat de melkzuurbacteriën tot ontkieming komen terwijl het bier de gisting in de gang kan zetten en het voedingssupplement de boel moet ondersteunen. Dan is het klaar voor gebruik.

Het geheel doe ik nu om de 3-4 dagen in de filter, zoals je kan zien in dit filmpje dat ik gisteren heb gemaakt. Hou er rekening mee dat ik alles gefilmd heb met in de ene hand mijn camera en de andere hand moet ik de handelingen uitvoeren, dus hoogstaand is het niet. Het is echter wel duidelijk.

Ondanks het feit dat het nu niet de beste periode is om het water goed te houden met al de mogelijke algen, zie je op het einde van het filmpje dat het water precies gepolijst is. Het geeft mij een bijzonder goede indruk, en ook de koi zijn heel ontspannen.

Dan komt natuurlijk de vraag of het iets goed is of niet. Het zijn zo van die dingen die onder de noemer "een goed gevoel" vallen. Dit echter is iets wat ik ga blijven doen, want het geeft me niet alleen een goed gevoel, het geeft me een bijzonder goed gevoel, waar ik dagelijks mijn werk wel in wil steken, zolang het resultaat voor mij zichtbaar blijft.

Ik zou dit nog kunnen aanvullen met een extract van groenten zoals look, aardpeer, peterselie of andere toestanden, maar vind dit momenteel nog niet nodig. Voor wie het wel wil proberen in de toekomst, bestel het via deze link en ik zorg dat het klaarstaat. Je kan het natuurlijk ook op laten sturen. Wie het minstens 2-4 weken wil uittesten zou me wel zijn bevindingen moeten meedelen.

Nog een klein prijsvraagje...Wie kan er zien welk donker bier ik in dit geval heb gebruikt. Oplettende mensen zullen het zeker en vast vinden. In ieder geval is gewoon tafelbier het beste...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137