mini aerator, iets wat je op dit ogenblik best kan gebruiken.

" /> mini aerator, iets wat je op dit ogenblik best kan gebruiken.

" />
De vijver van Rob en Tara

De vijver van Rob en Tara

Onlangs leerde ik Rob kennen via een klein artikel in facebook, waar ik toen aandacht aan heb besteed omdat het te maken had met een mini aerator, iets wat je op dit ogenblik best kan gebruiken.

Nadien kreeg ik contact dat ze ook eens langs wilden komen om te kijken naar een koi voor een bepaald budget. Het werd toen een kohaku van Taniguchi die samen met zijn vriendin Tara werd uitgekozen.

Ondertussen heeft Rob me ook foto's en een filmpje gestuurd van zijn vijver. Het is een totaal ander type vijver dan ik gewoon ben, maar daar is natuurlijk ook niets mis mee. Het is een meer natuurlijke vijver, die ook zijn charme heeft. Hierover kreeg ik volgende informatie:

Koivijver 11m³ + plantenfilter 2.5m³

Alles is zelfbouw, 4 kamer filter 1200 L met achtereenvolgens crielzeef, japanse matten BWB en weer japanse matten

UV lamp van 55W

Skimmer

Pomp: 3500 L.

Ik zie een voederapparaat dat momenteel veel wordt aangeboden als ik de flitsende aanbiedingen opvolg. Rob moet maar eens uitleggen of dit een goed voerapparaat is of niet, want prijstechnisch is het een gunstig apparaat.

Het voer komt terecht in een circelvormige constructie van PVC buizen. Hierdoor wordt er verondersteld dat het voer niet in de skimmer drijft, denk ik, alhoewel ik me afvraag wat er gebeurd als er een koi in de circel zwemt en een opspattende schrikbeweging maakt zoals ze nogal dikwijls doen, tenminste die van mij toch. De bewoners zijn van allerlei slag, voor zover ik het kan beoordelen, en als ik me niet vergis heeft mijn kohaku het geluk om er ook deel van uit te maken.

Ik ken Rob en Tara oppervlakkig, maar zie wel dat Rob een echte knutselaar is die ook veel van auto's, met name jeeps houdt zo te zien op zijn facebookpagina.

Ondertussen is het een bijzonder warme dag aan het worden, en eerlijk....ik zou vandaag ook niet op pad gaan om ergens een koi te kopen, ik zou lekker met de kinderen of kleinkinderen ergens naartoe gaan om ervan te profiteren. Ik verwacht dan ook nul volk.

Een goede raad die ik echter toch mee wil geven aan de lezers: ga momenteel geen koi verplaatsen of overzetten, de risico's voor problemen zijn enorm hoog. Zelfs als ik vandaag een koi zou verkopen, zal ik de raad geven om de koi niet te transporteren, maar verder af te wachten tot de temperaturen wat acceptabeler zijn.

De gevaren met deze temperaturen zijn wel degelijk aanwezig. Op ogenblikken zoals deze zijn er ziektesymtomen mogelijk die je niet wil zien. Attent zijn is de boodschap en hou je vissen goed in de gaten. Probeer zoveel mogelijk te beluchten via een aerator of via andere mogelijkheden. Warmte is geweldig, maar kan ook nefast zijn.

Meer afbeeldingen

De vijver van Rob en Tara: afbeelding 1
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 2
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 3
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 4
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240