Voorbereidingen donderdag 19 november

Voorbereidingen donderdag 19 november

Woensdagavond komen de koi binnen. We zijn blij, want ook gisteren was het een dag om mee te schreeuwen, neen te janken. Alleen Wim kwam ons bezoeken, en we voelden ons ongelukkig.

Nu hebben we gelukkig nog wat werk onderhanden, en kunnen we ons een beetje amuseren, maar het is en blijft een akelig schouwspel zo moederziel alleen. Wat we wel hebben gedaan is de overkapping gemonteerd boven vijver 4, en ik ben eigenlijk blij dat we dat rustig met 2 kunnen doen.

Het zou nog wel alleen gaan, maar het is ongemakkelijk werken en vermits er geen volk komt is het een mooi alternatief om de overkapping rustig te poetsen en te monteren. Ik toon je het resultaat in fit filmpje  En het geeft weeral een goed gevoel om te genieten van de rust en de gelatenheid van de koi.

Er zit nog bijzonder goed materiaal tussen, en voor zover ik het kan beoordelen, zijn de meesten in positieve ontwikkkeling, niet alleen qua groei, maar wat betreft kwaliteit, een gunstige evolutie waar we enorm van kunnen genieten.

Wat betreft donderdag. Er zijn al verschillende inschrijvingen om tosai uit te kiezen. Belangrijk is misschien dat Ben zich speciaal vrij gemaakt heeft om de klanten te helpen om tosai uit te kiezen. Ben vind dit geweldig werk en zijn hulp wordt blijkbaar toch enorm gewaardeerd.

Nu is  het wel zo dat ik de corona maatregelen wel wil naleven, het zou anders onrespectvol zijn. Het is in ieder geval buiten en er mogen 4 mensen samenkomen. Zoals je op de foto kan zien, worden de kohaku en de showa getoond in deze vijver, verdeeld in 2 opvangzakken die redelijk veel in Japan gebruikt worden en die bijzonder nuttig zijn in dit geval.

Als toetje heeft Michael nog een speciale aanbieding doorgegeven, nameliijk het volgende: Bij aankoop van 5 tosai, een éénmalige korting van 10%. De prijzen worden dan als volgt:

Aankoop 5 kohaku: 250 euro - 10% = 225 of 1125 euro per set van 5

Aankoop 5 showa: 200 euro - 10% = 180 euro of 900 euro per set van 5

Een mengeling van kohaku en showa is uiteraard ook mogelijk, en zullen ter plaatse dan uitgerekend worden. Alle aankopen moeten contant betaald worden bij het uitkiezen, vermits ik Michael moet uitbetalen. Pinnen is niet mogelijk !

Wie de koi als azukari wil laten in Duitsland moet een meerprijs betalen van 50 euro/stuk. Zoals vermeld worden de koi bij Michael op 22° gehouden tot ongeveer 15 maart en worden dan terug gebracht naar Arendonk.

Er zijn al enkele afspraken vastegelegd, en ik wil per uur klanten ontvangen om hun keuze te maken. Gelieve dus een afspraak te maken en diegenen die al een afspraak hebben gemaakt, probeer het uur van afspraak na te leven.

Wij zijn blij dat we terug in business zijn, want de stilte heeft ook zijn nadelen ! Het werkt op ons gemoed en we hopen met de komst van de nieuwe koi toch enkele vreugdemomenten te mogen meemaken in de loop van de volgende weken. Het hoeft geen overrompeling te zijn, maar toch samen genieten van al het moois.

We hebben trouwens besloten om alle koi binnen op te vangen, vermits ik het transport opgedeeld heb in 2 leveringen, nu 18 november en de volgende in december. De eerste levering kunnen we dan goed bekijken en nadien indelen zoals het moet voordat de volgende levering binnenkomt.

Nog even wat aandacht voor de kritiek op het niet vermelden van prijzen. Daar heeft men grotendeels gelijk in, maar de reden is een beetje de onzekerheid van het transport met de geldende transportprijzen en het feit dat we de koi niet zelf gezien hebben. Dat schept wat onzekerheiden en daarom dat ik de prijzen niet graag vermeld.

Het is geen potje confituur dat men gaat kopen in de supermarkt. Dat is een product dat geproduceert wordt, een kostprijs heeft, een berekening tot verkoop toelaat op basis van zekerheid en dat is nu precies wat bij koi niet kan.

De prijs moet min of meer gerelateerd zijn aan kwaliteit en mogelijke verkoopbaarheid. Daarom ook dat prijzen kunnen veranderen ten goede of ten slechte. Om je een voorbeeld te geven, de grote ogon van 86 cm heeft een bijzonder sterke fukurin die wij op film wel kunnen inschatten, maar toch liever in het echt willen zien om te beoordelen. Zet ik er nu een prijs op, dan krijg ik er misschien spijt van. Maar goed, op verzoek zal  ik bij alle ogon een richtprijs vermelden,  maar dat zijn dan richtprijzen. 

Je moet wel bedenken dat ongeveer 21% van de prijs voor de staat is, wat neerkomt op bijna 600-1000 euro/koi afhankelijk van de prijs, en dat er naar schatting tussen de 500 en 750 euro transportkosten zijn om deze jumbo over te vliegen, bijna net zoveel als een ticket naar Japan. Tel uit je winst, de verantwoordelijkheid en het risico....

FANTASTISCHE KOI AANGEBODEN OP DE VEILING VAN MOMOTARO

Ondertussen is de veiling van Momotaro weer aan de gang en wordt er duchtig geboden. Op dit moment sta ik op 3 koi op winst, en ik zou echt willen dat ik ze aangekocht kreeg voor deze prijs, maar ik betwijfel het.

In de wandelgangen worden namen vermeld zoals Narita en YingYing die ook dezelfde koi willen aankopen, dus de kansen worden klein. In ieder geval, niet proberen is nooit winnen. Ik heb mijn strategie ingesteld, bijgeschaafd en nu maar hopen dat het goedkomt. Het is echter nog tot morgenvroeg dat er gestreden wordt...wait and see. 

Wie  nog wil deelnemen aan de strijd om een koi mag me altijd contacteren. Neem een kijkje op de website van Momotaro waar je de koi kan bekijken.

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Willy

555

Ronny V

555

The Untouchable

@Ronny V 555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml