Moelijke beslissingen

Moelijke beslissingen

Om toch eens af te stappen van het gegeven gosanke, zocht ik naar alternatieven en werd mij een aanbod gedaan om jumbo uit te kiezen uit de befaamde ogon reeks van Momotaro, de yamabuki die ontzettend groot kunnen worden, en dan is 95-100 cm niet uit den boze.

In dit geval moet ik een keuze maken voor de mensen die jumbo koi willen van goede kwaliteit of jumbo van topkwaliteit. Een moeilijke keuze en ik moest lang nadenken of ik het wel zou doen of niet. Er zijn toch ook veel mensen die een reus in de vijver willen hebben voor een haalbare prijs, en dat hoeft dan ook niet de hoofdvogel te zijn.

Het grote probleem bij dit soort koi die tussen de 75 en 86 cm zijn, zijn uiteraard de transportkosten die een flinke slok op de borrel zijn en een groot gedeelte vanhet budget opslorpen. Een korte berekening leert me dat we toch al gauw praten over een gewicht van 65 kg per box, en met de verhoogde transportprijzen kom je al gauw rond de 750 euro incl. alle kosten dat deel uitmaakt van de verkoopprijs.

Om een lang verhaal kort te maken, zal ik de koi hieronder presenteren, en wie interesse heeft moet mij maar contacteren. Ik zal proberen de juiste info te geven. Hoe gaat een koop zoals deze coronatijden in zijn werk in ? Ik heb er een kort filmpje van gemaakt.

Er zwemmen om en bij de 80 ogon in de vijvers. Deze worden één voor één bekeken en de beste worden eruit gekozen. In dit geval komen we op 7 stuks die als de betere beschouwd worden. Deze worden afzonderlijk in een vat geplaatst en beoordeeld door Daisuke, die er na lang nadenken een prijs op plakt wat hij ervoor wil hebben.

Dit is een ritueel dat soms lang kan duren. Mijn persoonlijke insteek is niet wat ze kosten, maar of ik ze kan verkocht krijgen voor een bepaalde prijs, waarvan ik denk dat er kopers zijn. Is de prijs te hoog, dan pas ik, is de prijs menselijk en haalbaar, dan is het mijn beurt om na te denken.

Als het gevoel goed zit, dan zal ik de deal sluiten, zit het gevoel slecht, dan koop ik ze niet. In dit geval moet ik vertrouwen op mijn tussenpersoon die de moeite genomen heeft om de selectie uit te voeren. Mijn ervaring is dat hij bijzonder veel van koi kent, en werkelijk de toppers mee kan selecteren. Zijn steun is op dit ogenblik onmisbaar, en zijn kennis mag je zeker niet onderschatten.

In dit geval is er van mijn kant een lichte twijfel, maar niets doen is stilletjes doodgaan denk ik dan maar. Ik zet de ogon, in dit geval yamabuki hier op een rijtje en wie interesse heeft om sansai of yonsai aan te kopen voor een schappelijke prijs, kan me altijd contacteren.  In dit geval kan ik voorlopig enkel verdergaan op de grootte van de koi. Ik heb er hier een prijs opgeplakt, maar dan ook in functie van de grootte.  Ik wil ze live zien om er een definitieve prijs op te plakken. Ze komen in ieder geval bij de levering in december binnen.

Ogon Momotaro 2012001 - 82 cm

Ogon Momotaro 2012002 - 86 cm

Ogon Momotaro 2012003 - 78 cm

Ogon Momotaro 2012004 - 75 cm

Ogon Momotaro 2012005 - 75 cm

Ogon Momotaro 2012006 - 72 cm

Ogon Momotaro 2012007 - 71 cm

We hebben ze allemaal goed bekeken, en prijs/kwaliteit verhouding is meer dan goed. Tenslotte wil ik nog een koopje aanbieden van een jumbo die eigenlijk nooit in de belangstelling is geweest, maar nu toch weer even van de aandacht van een jumbo kan genieten.

Graag zou ik deze kikisui die eigendom is van een klant en afzonderlijk nog even in een vijver zwemt aanbieden voor een prijs die zijn weerga niet kent. Ik zou haar graag aan de man brengen vooraleer de yamabuki aankomen, want die zouden in dezelfde vijver moeten. Bekijk even deze jumbo van 74 cm.  Een degelijke gezonde koi die voor de prijs van 750 euro een goede vijver verdient. Ze is kerngezond en 6 jaar. Ze kan zonder problemen opgehaald worden, liever vandaag dan morgen om plaats te ruimen. 

Vandaag zijn we aanwezig van 11.00 tot 16.00 uur, maar als er geen volk is om 15.00 uur dan sluit ik de boel. Corona eist zijn tol..

Ik ben morgen aanwezig van 10.00 tot 11.00 met uitbreiding naar 12.00 indien er personen aanwezig zijn. De Corona maatregelen moeten wel nageleefd worden.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Jd

Dat het geen pure yamabuki is zoals bv izumiya dat is een feit .
Wat je wel kan zeggen van deze Koi is dat het brute grote imposante vissen worden die opvallen door hun aanwezigheid.
Zet daar nog een vet fukurin op , zalig


Polleke

Dit zijn geweldig tamme groeimonsters en ik heb hier het levende bewijs ervan zwemmen en ik zou ze voor geen ¨goud¨ meer willen missen . 
Ik had ook ergens gelezen dat het moederdier verleden jaar al 98cm was maar de leeftijd weet ik niet . 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062