Is het dan toch mogelijk ?

Is het dan toch mogelijk ?

Er zijn niet veel mensen die het gelukt is om een kohaku in te zetten op een show in Japan en dan nog succes te hebben. Het lijkt quasi onmogelijk maar nu is er eindelijk na 15 jaar eentje verkozen om mee te dingen naar het allerhoogste.

Deze moet blijven ! top koi voor all japan. Dit was geen loze uitdrukking. Daar wordt je stil en nederig van. Over welke koi hebben we het ? Laten we eerst een filmpje bekijken en oordeel zelf. Over welke koi hebben we het ? Een kort verhaal....

Een klant,  ik laat zijn naam even in het midden, tenzij hij zich zelf bekend wil maken, wou enkele hoogwaardige koi aankopen en deze laten opgroeien in Japan totdat de gezegende grootte was bereikt en deze eventueel ingezet zou kunnen worden in één van de belangrijke shows in NL of BE.

Er werden 2 kohaku aangekocht, uitgekozen ter plaatse door ons, en door advies van ons. Beiden werden samen aangekocht op de veiling van oktober 2018 en bleven als azukari uiteraard. Het ging over deze 2 kohaku waarvan ik het filmpje even toon bij aankoop.

Kohaku nisai 2018 - KO-V18-104 - 62 cm bij aankoop

Kohaku nisai 2018 - KO-V18-1034 - 58 cm bij aankoop

Dit waren niet de goedkoopste koi, maar zelfs Tjaard was onder de indruk, ik herinner het me nog als gisteren. Hij had trouwens een zwak voor de 104. De verwachtingen waren natuurlijk hoog gespannen.

Tijdens het bezoek het jaar erop konden we kohaku 104 niet vinden...wij maar zoeken in de grote vijver achteraan in de nieuwste serre toen, maar we konden haar niet vinden. Op een gegeven moment keken we onder een zeil naar een vijver die voor de hospitalisatie van koi bestemd was, en ja hoor, daar zag ik kohaku 104.

Ik kreeg al de kriebels, want ik herinnerde mij, alhoewel ik niet zeker was, dat de kohaku tijdens het overplaatsen uit een bowl gesprongen was, of iets dergelijks. Ik heb hier echter nooit iets van vernomen en kan dit enkel maar insinueren, maar weet niet echt of dit ook zo was. In ieder geval treurig nieuws, en afwachten was de boodschap.

Uiteindelijk ontvingen we de boodschap dat de kohaku niet meer was. Gelukkig was de garantie er nog, want het was een prijzige koi en konden we later een nieuwe koi uitkiezen, en dan komen we tot de koi waar nu het oordeel over gevallen was dat ze geschikt is voor de All Japan Koi Show en dat ze in Japan moet blijven.

HET IS DUS LUCKY  NUMBER 7 OOK IN OKTOBER MAAR EEN JAAR  LATER GEKOZEN.

Zowel wij als de klant zijn natuurlijk ontzettend blij met dit nieuws, want zo dikwijls gebeurd dit niet. Je kan zelf wel een koi inzetten op de show en hopen dat je een prijsje haalt, maar dat is uitzonderlijk op de All Japan Koi Show. Ik heb ooit al meer prijzen gewonnen, ondanks het feit dat ik er niet echt op gebrand ben, en dikwijls een 1ste of 2de prijs behaald, maar ik hou de resultaten niet bij, want het interesseert me matig.

Dit is echter een andere dimensie. Hier praten we over de top van de wereld, hoger en beter kan niet. Zou het dan toch gaan gebeuren ? We wachten het af en zullen dit met trots blijven opvolgen. Trouwens de koi is nog maar Sansai of 28 maanden en meet momenteel 70 cm.

Wel mogen we de andere ook niet uit het oog verliezen, want die mag er ook best zijn voor de Shows hier te lande. Tenminste als er bepaalde personen niet als jurylid optreden, want dan pas ik en ga wel naar een show in Duitsland of Frankrijk.

KO-V18-1034 is ondertussen 81 cm en zal volgende week mee naar Arendonk komen. Ook deze werd klaargestoomd voor de shows en is nu nog maar yonsai of 40 maanden, dus heeft ze nog enkele jaren om verder te ontwikkelen. Is hier 90 in het bereik ? Dat zal aan de eigenaars liggen, maar ze zal wel een vijver van 90 kuub ter beschikking hebben.

BEWONDER OOK DEZE BIJZONDER MOOIE SANDAN KOHAKU KO-V18-1034

Het zijn genoegzame momenten en wij zijn bijzonder trots op dit resultaat. Ik wil toch nog even melden dat er mogelijk hoogwaardige kandidaten zich op dit ogenblik in Japan bevinden zoals je kan zien onder de knop Koi in Japan. Niet alle zijn geschikt voor het grote werk, maar er zitten enkele mogelijkheden tussen.

 

OOK DEZE MOGEN WE NIET VERGETEN

Kohaku KO-V18-12127 mogen we natuurlijk door alle comotie ook niet vergeten. Ze is ondertussen ook 81 cm en werdt ook in 2018 aangekocht, ditmaal echter in december 2018. Een prachtige jumbo waar velen plezier aan zouden beleven, maar niet van het gehalte is als de koi hierboven, daar moeten we ook eerlijk in zijn. De prijsklasse was ook een ander verhaal en prijs/kwaiteit moet je altijd vergelijken met elkaar.

Ik kan echter van een jumbo van 4 jaar en 81 cm ook een volle 100% van genieten zij het met andere ogen. Ook dit wonder van de natuur komt volgende week naar Arendonk, het zal druk worden in mijn vijvers.

 

 

Meer afbeeldingen

Is het dan toch mogelijk ?: afbeelding 1
Is het dan toch mogelijk ?: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Jd

De 107 , aub een plaatje


Matthijs

Die 107... pff wat een beest! Bouw huid uitstraling... die heeft echt alles! Prachtig!


Kristof_d

Schitterende kohaku’s.
Dit wil iedereen toch in zijn of haar vijver hebben zwemmen!


Niels

Proficiat Interkoi en klant !! Beeldschone kohaku's wat een droom koi vooral de maruten 😍


Polleke

De koihobby kan men op allerlei manieren beleven maar wat ik hier zie en lees is toch het sublieme wat je kan meemaken .
Het is natuurlijk een lange en gevaarlijke reis naar de top maar deze koi leent zich ervoor dus 👌 . Als je het kan waarom niet denk ik dan . 
En laat de fantastische bende koi maar komen dan kunnen we nog eens genieten van al dat moois in Arendonk City . 


Johan

Waanzinnig nieuws en wat een prachtige Kohaku weet niet waar de 2 schubjes probleem zit maar ik zie niks maar dan ook niks fouts aan deze Kohaku.

Gefeliciteerd aan de eigenaar geluk bij een ongelukje als ik het goed lees is dit een vervanger geweest.

Wanneer is de show ben erg benieuwd wat ze gaat doen op de show met een flinke prijs zal de waarde voor de Chinezen een enorme sprong maken.

interkoi

Ik heb een foto bij geupload om te laten zien over welke 2 schubjes het gaat. 

Johan

@interkoi Thanks Luc ik zie het nu stelt niks voor echt een waanzinnig mooie Kohaku. Complimenten


Dick

Hoi Luc, veel beter wordt het echt niet, ben er wederom stil van, wat een kwaliteit!


Jack

De 107 wat een fantastische Kohaku. Bouw en huid op deze leeftijd  werkelijk subliem !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062