Ook goed nieuws is welkom

Ook goed nieuws is welkom

Weer een koi die overleden is, het is het jaar van tegenslagen, maar het is helaas onderdeel van...maar er is ook bijzonder goed nieuws. 

Dit was het goede nieuws toen ik wakker werd: 'Deze moet blijven top koi voor all japan. Alleen moeten er 2 schubben worden weggehaald'. Ik kan het tweede gedeelte van de zin weglaten, maar ik vind persoonlijk dat dit moet medegedeeld worden. Toppers moeten gemaakt worden en in dit geval moeten er 2 schubjes weggehaald worden voor de All Japan Show, dat is een ingreep van inets !

Ik ga nog niet zeggen welke koi het is, totdat ik betere filmpjes binnenkrijg, want dit waren telefoonfilmpjes en die wil ik niet laten zien. Het tweede goede nieuws is dat ik na lang onderhandelen een miskraam heb rechtgezet. Wat bedoel ik hiermee ! Een vrij dure koi die 2 jaar na aankomst een hele slechte ontwikkeling heeft doorgemaakt, werd op gepaste wijze vergoed.

We gaan het hier niet hebben over welke koi het gaat, want dat vind ik ongepast. Het zijn dingen die onherroepelijk verbonden zijn met het koigebeuren, het is niet altijd alles rozegeur en maneschijn, en je moet je vragen stellen bij wie het wel zo is. Het is makkelijk alleen de goede  dingen te laten zien, maar ik heb er eigenlijk geen problemen mee om ook  minder goede dingen te laten zien.

In ieder geval, zal  ik de mindere ontwikkeling laten zien zo gauw we een vervanger hebben gevonden en het probleem helemaal opgelost is. Het enige wat aangetoont wordt is dat het lonend is om toch je geld in één mand te leggen zodat je bepaalde dingen kunt onderhandelen. 

DAN WAT BETREFT DE KLEINTJES.

Het transport is vastgesteld op woensdag 18 november. Hoe of wat moet nog uitgeklaard worden, maar het transport is vastgelegd. Ik heb ondertussen contact opgenomen met Michael, mijn Duitse collega om te overleggen in verband met de tosai.

Na aaankomst worden ze afzonderlijk in vijver 2 geplaatst. Deze is voorbereid om de tosai tijdelijk op te vangen. De kandidaat kopers hebben de mogelijkheid op op donderdag en vrijdag 19 en 20 november op afspraak een koi uit te kiezen. Bovendien zal Michael zelf aanwezig zijn op zaterdag 21 november tot 14.00 uur om de koi op te halen. Met andere woorden je kan tot zaterdag 14.00 uur ook nog een tosai handpick kiezen en eventueel kennismaken met Michael !

Kohaku tosai 16-24 cm: 250 euro
Kohaku tosain incl. azukari bij Michael: 300 euro

Showa tosai 14-18 cm: 200 euro ex azukari in Duitsland
Kohaku tosain incl. azukari bij Michael: 250 euro

Bij het uitkiezen van de tosai moeten deze ter plaatse contant afgerekend worden !

Wel zou ik willen dat ieder die een tosai wil aankopen alsnog even een mail stuurt wanneer ze willen komen handpicken, dag en uur doorgeven. Het is wel  niet de bedoeling dat er continue in de vijver gerommeld wordt, want dat ga ik niet toelaten. Je zal ze goed genoeg kunnen zien en we gaan er geen zottekesspel van maken, we blijven respect hebben voor de tosai. Bovendien is de opvang meer dan voldoende verzorgd en hoeft men zich niet ongerust te  maken over een minder goede behandeling.

Wel is het zo dat deze koi behoefte hebben aan de quarantaine periode nadat ze uitgekozen zijn. Er zijn 2 mogelijkheden ! Je kiest de tosai uit en neemt deze mee naar je q-bak, of je laat de tosai bij Michael en die zet ze gedurende de winter op 22°. Indien je de koi bij Michael laat overwinteren moet je wel rekening houden met zijn voorwaarden: 50€ keeping Charge Aber no gartee when bent,colour fading,

Nu is het wel zo dat ik ervaring heb met de ontwikkelingen bij Michael, en dat deze over het algemeen meer dan goed zijn. Maar de keuze is aan U. Bovendien ga ik proberen om te zorgen voor foto's en filmpjes van de 100 tosai, maar dan onderverdeeld in 10 per stuk, zodat eventueel op afstand kan gekozen worden. Zo gauw dit klaar is zal ik ze online zetten.

Azukari bij Interkoi is niet mogelijk ! 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

KONDHO

Dat noemen ze nu de spanning weten op te bouwen, ik weet het wel te waarderen, nu nog hopen dat bompa nogmaals zijn meesterschap aankoper kan waarmaken op de 3e Momo veiling. Niets moet, maar ... .

interkoi

Sorry Kondho, mijn geld is op...kies zelf maar, wij zullen je wel begeleiden in je aankoop

KONDHO

@interkoi Beter van de kerk dan van de kapel. Hij die ze weet te verkopen ... , dat vond ik een goeike. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062