Woensdag 18 november

Woensdag 18 november

18 November, dat is de dag dat het eerste transport is gepland, en zullen een 40-45 koi al overkomen; De meeste zullen Momotaro en Sakai koi zijn, de Dainichi en Narita azukari worden later gepland.

Het wordt tijd dat er nieuwe koi komen, het is hier soms akelig stil. Met slechts 2 vijvers die nog gevuld. Ik heb weinig omhanden en het is leeg !. Bovendien zwemmen de koi nog heerlijk rond in een wat kouder wordende vijver.

Johnny is nog bezig om 1 overkapping klaar te maken voor de laatste vijver, het einddoel van de overkappingen is bereikt, dus dat onderdeel is ook opgelost. Is een overkapping een must ? Moeilijk te zeggen, ik denk dat iedereen die keuze voor zichzelf moet maken. (ondertussen kreeg ik bericht van Johnny dat de overkapping volgende week dinsdag wordt geplaast...fantastisch klanten zoals Johnny die ieder moment klaar staan.)

UPDATES VAN DE AZUKARI

Ondertussen sijpelen de updates binnen. Ik heb een update van een Sakai kohaku die al verkocht is, en een Sakai Sanke waar ik toch eens een speciaal woordje over wil uitleggen. De Sanke behoort in onze ogen tot één van de waardevolste koi.

Het was niet van de grootste, maar de zuiverheid en de finesse straalden er vanaf. Het was ook een hele investering om ze aan te kopen, want de top van de wereld had ze ook gezien, met andere woorden er werd duchtig op geboden.

De reden dat ik het laatste woord had, was vermoedelijk de grootte van de sanke die slechts 53 cm bij presentatie. Is dat een probleem ? Ja en neen,  het ligt eraan wat je wil....schoonheid en kwaliteit of grootte. Alles wat groot is  hoeft geen kwaliteit te zijn. Als je beide wil combineren, grootte en kwaliteit x schoonheid, dan verlies je de strijd.

Het zijn keuzes die je in minder dan een seconde moet maken, en dan de hoop uitspreken dat de periode na azukari een goed resultaat laat zien. Ondertussen is de update gebeurd en is de sanke niet goed, maar bijzonder goed geëvolueerd.

Ze is gestrand op 63 cm, maar wel in volle glorie, bekijk het filmpje maar, dat liegt er niet om. Wij schatten ze bijzonder hoog in, kwalitatief op het niveau Wakana, en dat is een gedurfde vergelijking, maar die zeker onze aandacht geniet. 

Ze was prijstechnisch ook als één van de duurdere koi geprijsd, met een prijskaartje van 7950 euro, wat enige commotie veroorzaakte, maar daar kan ik weinig aan veranderen. Wij hebben de wens uitgesproken om deze nog een jaartje of 2 in Japan te laten ontwikkelen. Wij kunnen niet de omstandigheden creëeren om dat juiste ontwikkeling te geven.

Wie zich geroepen voelt om deze sanke aan te kopen, zal me vandaag of morgen nog moeten contacteren. Indien de koi nog verkocht wordt zal ik aanraden om ze nog een jaar in Japan te laten. Indien ze niet verkocht wordt, zal ik ze laten overkomen. Laat je deze sanke niet ontschieten dat is onze raad ! 

Nu weet ik ook dat men niet zal springen om deze sanke aan te kopen, vermits ze een stevig prijskaartje heeft. Maar ik moet de regel toch hanteren indien er meerdere kandidaat kopers zijn. Dus wie eerst gebruik wil maken van het aanbod, is ook de koper. 

Toen ik deze sanke aankocht, kocht ik ook een 2de sanke aan van hetzelfde kaliber. Veel groter en zwaarder maar niet met dezelde kwaliteit. Deze is echter overleden zoals ik reeds gemeld had, en dat behoort in ieder geval tot de risico's. Wel kreeg ik gisteren te horen dat ik een vervangkoi mag kiezen. Dit wordt op prijs gesteld !

De tweede koi die te voorschijn is gekomen is wel een groeier van formaat. Sansai en 73 cm, dat liegt er niet om. Als je dan nog de body en het huidje erbij fantaseert dan weet je genoeg, dit wordt een bulldog pur sang. Nu ben ik nooit geneigd om te overdrijven in maatvoeringen en blijf ik altijd bescheiden hameren op 80+ omdat ik weet hoe moeilijk het is om gosanke op dit niveau te brengen, maar bij deze heb ik geen twijfels.

Deze kohaku heeft het in zich om minimaal 85+ te halen en indien goed begeleid is ook hier het verschrikkelijke 90+ in gedachten. Ik vind het gedurfd om te zeggen, maar de tijd zal het uitmaken. Ik weet ook op welke plaats hij terechtkomt, en dat zegt voldoende....de mogelijkheden zijn er, maar uiteraard niet voor volgend jaar. We gaan het toch opvolgen.

Het grote voordeel, de lucht klaart op, we weten nu tenminste welke koi er in eerste instantie gaan overkomen, we zijn gewapend en onze vijvers worden op temperatuur gezet ! We kijken er zeker naar uit, want er komt een enorme massa kwaliteit binnen.

Voor de mensen die benieuwd zijn naar de Showa van Izumiya en de overige Narita koi. Volgende week 20 en 21 november wordt een bezoek gebracht aan Narita en zal vermoedelijk alles duidelijk worden....spannend niet !

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Johan

555


Dick

555


Polleke

555

Wim DW

555

interkoi

@Wim DW 555


Jack

555

interkoi

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml