Een geluk bij een ongeluk

Een geluk bij een ongeluk

Het doet een beetje vreemd aan als je de strijd aan de zijlijn moet volgen. Ik stel me nog steeds de vraag of ik het risico moest lopen om naar Japan te gaan of niet. Ik hoor dat het niet door iedereen geapprecieerd wordt moest je toch naar Japan afgereisd zijn, 

Tot hiertoe heb ik er nog geen spijt van, want de aankopen die ik momenteel gedaan heb vind ik een bijzondere verrijking van mijn bestand dat op het niveau wil blijven brengen, waar ik voor gekend ben. Een moeilijk niveau daar niet van, en als je op dit moment continue overstelpt wordt door aanvragen voor de tosai van Momotaro, dan moet ik mij toch vragen stellen.

Het is in ieder geval zo momenteel dat er een kleine mogellijkheid is geschapen om tosai aan te kopen via het aanbod van Michael uit Duitsland. Er zijn tal van mensen die interesse getoond hebben, de mogelijkheid is geschapen....

Ondertussen kreeg ik deze middag volgend bericht binnen van de Sakai Fish Farm:

Dear valued customers,
Thank you for participating in our online auction while you are busy the other day.
By the way, regarding the next online auction, as the bidding starts on November 16 (Monday)
We have announced that it will be held, but It will be canceled. due to various circumstances.

For the online auction in December,
We will announce the details including the schedule as soon as they are decided.

We apologize for the inconvenience.
We would appreciate it if you would consider participating next time.

Sincerely yours,
Sakai Fish Farm Co., Ltd.
Kentaro Sakai

Met andere woorden, de volgende veiling wordt uitgesteld tot december. Verdere uitleg kan ik er niet over geven. De veiling van Momotaro gaat wel door volgende week, en ik heb al een groot aantal nisai mogen bewonderen, en ik beloof je dat het een echt snoepwinkeltje wordt. Ik ben echter wel bang dat het niveau nog wat aangescherpt zal worden, zowel in kwaliteit als in prijs.

Dat heeft langs de ene kant een verdienste om de kwaliteit omhoog te brengen, maar langs de andere kant is het een moeilijk gegeven om mee te drijven in de stroom van de prijzenoorlog. Afwachten is de boodschap, want persoonlijk vond ik de pas aangekochte veilingvissen ook net iets te duur.

Er werd de hoop gekoesterd dat de prijzen van de koi door de corona  zouden kelderen, maar niets is minder waar. Het zou wel kunnen voor de onderste lagen van het koiaanbod, maar het segment waar ik inzit, en geloof me, dat is nog niet de top, hier wordt er bijzonder zwaar geboden op de koi. 

Ofwel zal ik in de toekomst mee moeten drijven met the flow of een andere oplossing zoeken. We zullen het moeten afwachten. Ondertussen ben ik wel blij dat de verkoop toch niet helemaal stilvalt tijdens de corona perkikelen.

Eén van de mooiste showa die ik onlangs aankocht op de veiling van Momotaro vond ook een thuis. Showa SH-V20-1195 was uirverkoren door Peter en de verkoop werd gesloten. Het was trouwens een showa die ook mijn ogen uitstak.

De Tancho Showa werd gisteren ook gemeten en gepresenteerd aan nieuwe klanten, en die moesten geen 3 seconden nadenken. Trouwens na meeting kwamen we bijna op 80 cm en dat is niet niks. Ze zag er trouwens stralend uit, het shiroji en combinatie met het kage sumi is een uitdaging. Ze zal tot volgend jaar bij ons verblijven. Bovendien zijn de klanten show gericht, dus deze zal je in de loop van de volgende jaren ook nog kunnen bewonderen.

Tenslotte krijg ik af en toe wat filmpjes binnen van klanten die hun koi filmen in de vijver. Het is altijd een plezier om ze te laten zien.

Een filmpje van de vijver van Rudy....

Polleke met zijn dinossauriërs

Vijver 4 voor het laatst in de zon. Zaterdag wordt deze vijver voorzien van een overkapping, dus als je nog snel een bijzonder goede koi wil aanschaffen...het is nu het moment.

Alle filmpjes die je maakt zal ik posten als je ze graag wil tonen. Stuur maar op !

 

Laat Een Reactie Achter

11 reacties

Peter

555


Johan

555

Peter

555


Henk de Vries

555

interkoi

555


Jack

555

interkoi

555


Wim DW

555


rudy

555


interkoi

555

rudy

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml