Voorbereidingen voor morgen

Voorbereidingen voor morgen

Het was de bedoeling om morgen een ontspannende dag door te brengen met klanten en om wat tosai te bespreken.

Ik had ook goed weer besteld, maar ze hebben mijn bestelling niet echt aangenomen. Het verschil in temperatuur zal merkbaar zijn, en dat is zonde.

Vermoedelijk zal het niet regenen, maar een terugval van zomaar 10° is niet niks. Toch hoop ik dat er voldoende animo zal zijn.

Ik heb gehoord dat de meeste mensen rond 13.00 uur komen, dus moeten we gaan improviseren. Maar gelukkig MOET niets, en kunnen we alles zelf ter plaatse invullen.

Ik heb de bijhorende certificaten opgehangen en ik ga trachten de koi één voor één even te laten zien in een blauwe bowl. Ben zal een korte uitleg geven waarom hij deze heeft gekozen, dit wat betreft de Ueno Showa, en vragen kunnen eventueel gesteld worden.

Bovendien heb ik 12 Momotaro tosai geselecteerd, die ik op de laatste veiling heb gekocht. Ik heb ervoor gekozen om de minst dure tosai te nemen, omdat het prijskaartje voor goede tosai vrij hoog liggen. Desondanks zitten er enkele interessante exemplaren bij.

Men heeft de keuze om eventueel een tosai aan te kopen en deze in de verwarmde vijver te laten opgroeien. De Ueno zijn de moeilijkst te verkopen tosai en deze zullen sowieso allemaal in de verwarmde vijver blijven.

Het gaat hier vooral over de aanbieding van de Momotaro tosai. Wie de mogelijkheid wil gebruiken om een Momotaro tosai ook mee in de verwarmde vijver te laten opgroeien kan dit tegen de voorwaarden zoals in een vorig nieuwsitem besproken, en wat ik hier nog even ga herhalen:

Mijn voorstel is om de tosai nog 2-3 maanden in de verwarmde vijver in Arendonk te laten rondzwemmen om de evolutie te kunnen opvolgen. Bovendien wordt er een vaste prijs afgesproken.

De prijs inclusief het verblijf in Arendonk tot eind augustus bedraagt 1299 euro alle kosten inbegrepen. Indien er mensen zijn die een Ueno mee naar huis willen nemen, kan ik dat alleen maar toejuichen, want dan kan men nadien een vergelijk maken tussen de evolutie van de Ueno in Arendonk en de Ueno in zijn eigen omgeving. Dit zou een pluspunt zijn. Indien men de Ueno mee naar huis neemt, komt er een extra korting van 100 euro, en betaal je 1199 euro in plaats van 1299 euro.

Na de Ueno Showa zal er een voorstelling van een aantal tosai van Momotaro plaatsvinden die ik ook in promotie ga zetten. Ook hier heeft men de keuze om de koi nog tot eind augustus in de groeivijver te zetten of niet.

Een aantal wordt er aan 999 euro aangeboden en een aantal aan 1299 euro, indien men deze mee naar huis neemt. Wil men deze ook in de groeivijver laten, dan komt er 100 euro extra bij.

De groeivijver is momenteel even terug naar 18° gebracht om de eventuele aanpassingen morgen vlot te laten verlopen. Ik heb de algen ondertussen ook laten verdwijnen, om niet te veel problemen te hebben met het vangen van de tosai. Hopelijk krijg ik de groene brij in de loop van de volgende weken terug. De temperatuur van de vijver zal vanaf zondag weer naar 25° worden gebracht en deze zal ik proberen constant te houden tot eind augustus.

Het liefst zou ik zelfs hebben dat er een aantal mee naar huis worden genomen en een aantal dat er in de groeivijver zouden blijven. Op deze manier zou men begin november een vergelijk kunnen maken of het beter is de koi bij de dealer in een verwarmde vijver te plaatsen, of deze gewoon bij de klant thuis te laten opgroeien.

Ik maak me sterk dat het thuis laten opgroeien in goede omstandigheden betere resultaten geeft dan bij de dealer in een verwarmde vijver te laten opgroeien. Ik zeg wil in goede omstandigheden....

Ik hoop dat ik dit kan uitproberen, maar dan moet er medewerking zijn….We zullen zien wat het morgen brengt….

Ondertussen heb ik op de warme dagen de aerators terug in actie gezet. Het blijft in mijn ogen een eenvoudig en verstandig toestel dat voor flink wat zuurstof zorgt, en de koi voelen zich er duidelijk goed bij.

Meer afbeeldingen

Voorbereidingen voor morgen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240