Voorstelling koi van de show

Voorstelling koi van de show

Gisteren heb ik de tijd genomen om de koi die meegedaan hebben aan de show, even op film te zetten, waarbij ik tegelijkertijd de gelegenheid heb om ze te controleren.

Een show blijft een show, en de gevaren van problemen achteraf blijven altijd aanwezig, het hangt altijd als een zwaard van Damocles over je hoofd.

Tegelijkertijd dringt de vraag zich natuurlijk op of mensen interesse hebben om dergelijke koi aan te kopen, want tenslotte gaat het over handel, die noodzakelijk is om een bedrijf te runnen.

De samenstelling van mijn vats was een gouden keuze, dat bewijzen de uitzonderlijk vele prijzen, van zowel de grote meisjes als van de kleinere deelnemers.

Wat is de bedoeling ?

Vanaf vandaag zet ik alle koi in het nieuws en tevens onder de knop “nieuwste koi aanwinsten” met een startprijs die lager is dan de gewenste verkoopprijs.

Tot en met volgende week vrijdag 10 september kan men zich aanmelden om deze koi te kopen tegen de prijs die vermeld staat. Er is echter de mogelijkheid om te bieden, want persoonlijk vind ik dat het bedrag dat erop vermeld staat te laag op dit moment.

Ieder bod dat gedaan wordt, moet met een minimum zijn van 100 euro. Ieder bod moet met mail gedaan worden. In het detail of bij de omschrijving van de koi komen de voorletters van de bieder en niet van hun volledige naam als dit niet gewenst is. Tevens zal je kunnen zien dat de prijs verhoogd is.

Deze koi kunnen dan op 17 september of op afspraak opgehaald worden, zodat ze nog een mooie aanpassingsperiode hebben vooraleer we de herfst- en winterperiode ingaan. De eventuele kopers krijgen ook de bijhorende bekers en documenten in hun bezit.

We beginnen met Adult Champion, koi 1510022.

Ik ga niet teveel uitleg geven over de Adult Champion, want die werd al verschillende malen in diverse nieuwsitems besproken.

Normaalprijs van sanke 1510022: 2495 euro.

Startprijs: 2000 euro

---------------------------------------------------------------------------------------

Showa Momotaro 1511001, normaalprijs: 2495 euro

Eerlijk gezegd, onverwacht eerste geworden, maar zeker niet onverdiend. Toon had ze al lang voorgedragen en vertelde me ettelijke malen dat hij niet begreep dat deze nog bij mij zwom. De gedachtengang van koiliefhebbers is echter ondoorgrondelijk en zo moet het blijven !

Startprijs: 2000 euro

---------------------------------------------------------------------------------------

Sanke Sakai FF SA-V15-4110. Deze sanke werd op de veiling van Sakai gekocht als tosai, en geld in onze ogen als één van de meest interessante koi voor de toekomst. Normaalprijs: 3495 euro

Startprijs: 2800 euro

---------------------------------------------------------------------------------------

Kohaku Ogata uit Sakai FF. Ik heb ze even Kwik, Kwek en Kwak genoemd, en zijn buiten verwachting beter geëvolueerd. Eentje ervan heeft een kopstoot gegeven en heeft een velletje op het hoofd verloren. Dit zal in de toekomst echter volledig dichtgroeien. Normaalprijs: 950 euro

Startprijs: 900 euro. In mijn ogen alle 3 aanraders.

Bij aankoop alle 3 samen: 2500 euro (indien interesse voor alle 3 samen heeft dit de voorkeur op afzonderlijke verkoop.)

---------------------------------------------------------------------------------------

De familie Doitsu. Ik blijf ze geweldig vinden ondanks de uitspraken van velen: “ik hou niet van Doitsu”, maar hoe kan je dit nu niet graag zien, leg het mij maar uit ! Normaalprijs 1750 euro

Startprijs: 1500 euro. In mijn ogen alle 3 aanraders.

Bij aankoop alle 2 samen: 2800 euro (indien interesse voor alle 2 samen heeft dit de voorkeur op afzonderlijke verkoop.)

In dit filmpje wordt ook de winnende kawari moyo getoond, de oshiba shigure van Okawa. Deze is echter verkocht en heb ik enkel gefilmd zodat ik ze kon controleren, en ook omdat ze bij de selectie showkoi hoorde.

---------------------------------------------------------------------------------------

Sanke Sakai FF, een bijzonder hoge kwaliteits sanke die altijd geprezen, maar nooit verkocht werd. Ze zwemt nu meer dan 2 jaar in Arendonk, en heeft zich altijd heel positief gedragen en wordt zelfs nu nog beter en beter.

Ze is nog maar 5 jaar, en heeft nog 5 jaar in het verschiet om aan haar top te komen zoals Wakana. Ze zal echter niet zo groot worden. Eeuwige zonde dat deze in Arendonk moet blijven rondzwemmen en ik begrijp het niet goed. Normaalprijs: 4750 euro

Startprijs: 3750 euro. En als ik nu geen kopers vind, dan zou ik mijn hoed moeten opeten, maar die heb ik gelukkig niet ! Laat deze kans niet onbenut.

---------------------------------------------------------------------------------------

Kohaku KO-V15-1231, een kohaku waarvan ik ook niet dadelijk een prijs verwachtte, wat zich heeft bewezen. Zonde dat de meeste mensen hier de toekomst niet in kunnen lezen.

Deze kohaku werd gekocht op de veiling van december 2015, en zal nog veel verrassingen in petto hebben. Helaas of gelukkig, vul het zelf maar in, zal dit nog een 5-tal jaren in beslag nemen. Normaalprijs 3750 euro.

Startprijs: 3500 euro.

---------------------------------------------------------------------------------------

Kohaku 1603035 van Taniguchi, en tevens ook de laatste van de serie. Velen zullen me niet geloven, maar kwalitatief is dit de beste koi van het ganse aanbod.

De huidkwaliteit en de kwaliteit die er vanaf springt is ongeëvenaard. Geloof het of niet, dit is de duurste kohaku van Taniguchi wat betreft aankoop, en de verkoopprijs die vermeld is, ligt ver onder de grens van haar intrensieke waarde.

Helaas is het zo goed als onmogelijk om koi met dit klassepredikaat hier in de lage landen te verkopen voor de waarde die ze vertegenwoordigt.

Ik ben mij bewust dat ik ze moeilijk zal kunnen verkopen, maar soms moet je aankopen doen om een leerschool te ondergaan. Je moet kwaliteit kopen en leren kennen om kennis op te doen.

Ze beantwoordt helaas niet aan de normen die vooropgesteld worden, maar als iemand toch haar waarde naar behoren inschat, heeft deze persoon een ongelooflijke schat in huis.

Trouwens mijn voorspelling dat ze door de jury niet zou gespot en beloond worden is ook uitgekomen. Haar body en patroon op dit ogenblik zal slechts in de toekomst voor de nodige hilariteit gaan zorgen. Normaalprijs: 1795 euro

Startprijs: 1500 euro

---------------------------------------------------------------------------------------

Deze koi zullen tot 10 september onder de knop “nieuwe koi aanwinsten” komen te staan, en onderhevig zijn aan eventuele biedingen. Ik sta stuk voor stuk achter deze koi en hoop nog voor mijn Japan reis enkele verkopen te realiseren want ik heb brandstof nodig om nieuwe aankopen te doen.

Op zaterdag 17 september zal ik deze koi ook overzetten in hun normale habitat en de koi die ik meeneem naar de nieuwe show “het watergala 2016” in afzondering brengen in deze vijver zodat ik ze kan voorbereiden.

Vanaf 10 september zijn geen biedingen meer mogelijk en indien er geen verkopen gerealiseerd worden, zullen ze van het strijdtoneel verdwijnen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240