Op bezoek bij Martin

Op bezoek bij Martin

Zoals ieder jaar breng ik 1 of 2 keer per jaar een bezoek aan Martin, wat altijd met het nodige plezier wordt gedaan.

Telkens wordt ik gefascineerd door het groeipotentieel van de koi die er rondzwemmen. De meeste van zijn koi zijn al wat ouder, en een nieuwe generatie dient zich aan.

Als je echter ziet dat de meeste ouderen een body hebben om van weg te dromen, en een uitstraling zoals je maar zelden ziet.

Met een lengte die varieert van 78 tot jawel 90 cm met koi die zelf jong gekocht zijn, en de meesten als nisai of sansai, dan weet je voldoende.

De ouderdom van sommige van zijn koi begint parten te spelen, maar is dat met ons ook niet zo ? Oud worden is niet erg, maar dat lelijk worden, dat is iets anders…alhoewel, bepaalde charmes komen ook tot zijn recht met de ouderdom.

Uiteraard hebben we enkele koi gebowld, ik zou niet anders durven, maar zoals Martin altijd zegt….niet te veel hè !

Gewoonlijk mag ik er maar een stuk of 3 bowlen, maar brutaal als ik ben, verdubbel ik dit zonder vraag of uitleg, en probeer het maar eens van mij te winnen !

Hier gaan we dan:

Een shiro utsuri van Tamaura. Dit is een koi die ik aankocht op al wat oudere leeftijd. Ze is nu 10 jaar, en op enkele schoonheidsfoutjes na ziet ze er nog gelikt uit.

Het mooie is dat ik altijd kan terugvallen op mijn bibliotheek om de informatie op te halen, zo ook over deze koi , die op de kop 80 cm werd gemeten.

Een klassebeest van formaat is deze olijfkleurige chagoi van Takigawa.

Zelden of nooit ben ik zo betoverd door deze éénkleurige koi. Geen enkel storend shimieke, blinken als een spiegel, fukurin om van te dromen, wat een kanjer.

Mijn chagoi idool is nu ocharme nog maar 6 jaar en 90 cm bloot aan de haak. Ik herinner me nog duivels goed toen ik haar aankocht bij Takigawa San. En gelukkig heb ik nog de nodige informatie hierover.

Mijn god, de yondan sanke van Sakai FF. Voel jij nu ook niet de adrenaline door je aderen bonzen ? Toegegeven, haar groeipotentieel laat iets te wensen over, maar je kan niet alles verwachten.

Haar initiële schoonheid overtreft alle grootspraak, en haar toename in body, huidkwaliteit overtreft alle beeldspraak. Een beauty pur sang, en op deze link vind je alle info terug over haar. Ze is nu 6 jaar en 76 cm.

Ze zal Wakana niet kunnen inhalen qua lengte, maar haar uitstraling geeft mij toch hetzelfde gevoel, en wie weet wat de toekomst nog brengt.

De kohaku zonder broek wordt deze koi telkens oneerbiedig genoemd. Wat zou het zijn als ze wel een broek aanhad.

Ze is uit de Mako bloedlijn en werd aangekocht op de veiling van oktober 2013. Ze meet nu 78 cm, maar is ocharme nog maar 5 jaar.

Een mannelijke sanke van Momotaro ? Niet groot kunnen worden ? Zeg dan maar eens wat je van dit 27ste wereldwonder vind

Ook aangekocht op de veiling van oktober 2013, en zoals je kan zien op de infosheet moet ze nog 6 jaar worden. Ze is nu 75 cm, maar ze heeft nog enkele jaren voor de boeg. Geen 80 cm kunnen halen ? We zullen zien zei de blinde, maar proberen doen we het wel.

Als er ooit een koi geweest is die veel succes heeft gehad, dan is het deze wel. Ik kon hem wel 15 keer verkopen, maar ik wist dat hij bij Martin in de beste handen zou zijn.

Tenslotte nog een tussendoortje. Deze kohaku van Takigawa werd speciaal aangekocht om een koi uit het goedkoper segment uit te proberen. Ze is nu slechts 3 jaar en 63 cm.

Ik ga hier in een volgend nieuwsitem in de loop van de volgende weken op terugkomen, omdat dit een bijzonder mooi voorbeeld is, van hoe een koi een ander groeipotentieel heeft en een betere ontwikkeling ten opzichte van de koi die ik hier nog heb rondzwemmen.

Ik kan dit nu mooi aantonen, vermits ik toen 3 koi aankocht van Takigawa, waarvan ik er nog 2 hier heb rondzwemmen.

Tijd is een groot probleem tegenwoordig, dus we moesten ons bezoek beperken, anders had ik er nu nog gestaan om te praten over de aanpassingen in zijn filter en alle andere discussies over koi. Hij maakt nog steeds dezelfde foutjes, waar ik hier niet over wil uitweiden, maar het meerendeel wat hij doet is goed !

Well done Martin, en het was weer een zeer opbeurend bezoek.

Er zitten ook enkele foto’s bij van de filterinstallatie, maar daar kom ik later ook eens op terug, want de filtertechniek begint de spuigaten uit te lopen, en is dringend aan verstandige informatie toe, om nog maar niet te spreken over het gezwets van de huidige technieken.

Meer afbeeldingen

Op bezoek bij Martin: afbeelding 1
Op bezoek bij Martin: afbeelding 2
Op bezoek bij Martin: afbeelding 3
Op bezoek bij Martin: afbeelding 4
Op bezoek bij Martin: afbeelding 5
Op bezoek bij Martin: afbeelding 6
Op bezoek bij Martin: afbeelding 7
Op bezoek bij Martin: afbeelding 8
Op bezoek bij Martin: afbeelding 9
Op bezoek bij Martin: afbeelding 10
Op bezoek bij Martin: afbeelding 11
Op bezoek bij Martin: afbeelding 12
Op bezoek bij Martin: afbeelding 13
Op bezoek bij Martin: afbeelding 14
Op bezoek bij Martin: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240