Impressie van de vijver van Rob en Tara

Impressie van de vijver van Rob en Tara

Onlangs kreeg ik een filmpje aan van de vijver van Rob, die stilaan zijn naam maakt in de wereld van de koi.

Een 3-tal jaren geleden begonnen met zijn interesse in koi, is hij nu opgeklommen tot het niveau dat een onderscheid maakt tussen de mensen die koi hebben, en de fanatiekere koiliefhebber.

De leerschool is dikwijls lang, pijnlijk, gaat gepaard met vallen en opstaan, en niet altijd lukt het om te bereiken wat je voor ogen hebt, maar stilaan beginnen de waasjes voor de ogen op te klaren en krijg je een goede kijk op koi.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de snelle opkomst van Rob niet had verwacht, en ik heb me dikwijls verwonderd over de snelle evolutie. Het zal nog enkele jaren duren, maar ik geloof vast dat Rob in zijn opzet zal slagen, en in de loop van de volgende jaren, bepaalde resultaten kan laten zien, die iedereen zou kunnen verbazen.

Zijn mail vertelde me het volgende:

Ik heb hier nog een leuke video van mijn tuin en vijver. Misschien leuk voor in het nieuws item. De vijver is 54 kuub en wordt bewoond door 20 vissen. Nu zitten er nog veel éénkleurige in maar die worden volgend jaar eruit geselecteerd en vervangen door goede kwaliteits go sanke van interkoi.

Filter is een do-it combi 100 trommelfilter met een flowfriend pro deze staat nu op 65m3 per uur te draaien. Op de vijver zelf staat nog een bakkishower welke binnenkort naar binnen, in de filterschuur, verhuist.

Impressie van de vijver van Rob

Bovendien kreeg ik een update aan van een kohaku die door mij werd aangekocht op de veiling van Momotaro in februari 2013.De kohaku werd vrij snel gespot door Arie, die, als ik me niet vergis de kohaku heeft ingezet op koi-idol, en de hoofdprijs won, die hem de gelegenheid verschafte om naar Japan te reizen, met alle gevolgen vandien.

De kohaku was één van mijn eerste experimenten met de mannelijke koi van Momotaro, vooral omdat hij totaal geen mannelijke uitstraling had.

Bekijk eerst het filmpje van Rob en oordeel zelf. De begeleidende tekst van Rob was de volgende:

Hoi Luc, Zoals belooft een update van de TM kohaku die jij op de veiling hebt gekocht in 2013. Hij is nu 5 jaar en meet 75 cm.

We gaan het proberen om de 80 te halen maar dat moet denk ik ook wel lukken als ik naar de vis kijk, maar we gaan het mee maken...De 2 showa's doen het ook goed daar volgt in oktober een update van, nu wil ik ze zo veel mogelijk rust geven voor te groeien

Alle informatie is uiteraard nog te vinden in mijn archief, en natuurlijk heb ik nog een filmpje bij aankoop.

Let wel op het verschil in hi, dat er toch op wijst dat het hi op peil houden zoals bijvoorbeeld met de Grand Champion en de Mature Champion van Arcen dit jaar, geen sinecure is, en bepaalde begeleiding nodig heeft.

Ik ga hier weer geen discussie over beginnen, want dan kom ik weer terecht in het gekrakeel over filteren, de onwerkelijkheid van de trommelfilters, die weliswaar hun nut hebben, maar waar volgens ons de waarheid over het nut en onnut totaal niet strookt met het beoogde doel, maar ze doen maar ! Time will tell.

Ik kan je één ding vertellen, en dat staat als een paal boven water ! Kom naar Interkoi, bowl een paar koi die al maanden rondzwemmen, en beoordeel het hi en de teri van mijn koi in de minst gunstige omstandigheden, genoodzaakt door het dealerschap, en vergelijk dan nog eens !

Mensen, gebruik je verstand…laat je niet overhalen om enkel een trommel met een bewegend bed, maar maak gebruik van de mogelijkheid om een evenwicht in je vijver te creëeren door de combinatie van trommel met een biologische lijn te hanteren, of in combinatie met een verstandige plantenfilter. Ik leg de nadruk op een verstandige plantenfilter.

De eerste trommelfilterbouwer die zo verstandig is om het idee van trommel, bewegend bed en bioloog te maken zonder te vervallen in een hoge kostenfaktor, is gewoon verstandig, en heeft een voorsprong op de rest.

Ik verval in herhaling, maar bekijk nogmaals de filterinstallatie die ik altijd aanprijs, namelijk de filterinstallaties van Zenkoi. Dit zijn de filterkamers die wel graag willen zien, en het hoeft zelfs niet in deze dure uitvoering. Zij weten wat ze moeten bouwen, en ze maken zelfs nog kleine foutjes die ik anders zou willen zien, maar soit….

Leer verstandig voeren, werk met mineralen, en wees creatief !

Ik ben niet de juiste persoon om alles uit te leggen wat een verstandig filter is, maar ik zal Ben eens vragen om precies uit te leggen wat de bedoeling is van filtrage.

Of hij dit wil doen zal je in een volgend nieuwsitem misschien eens lezen, en dat gaat het niet alleen met woorden, zoals de meeste trommelfilterbouwers het mee doen, maar laten we ook zien wat we bedoelen. Ze hebben misschien wel de techniek, maar de ervaring met goede koi gaat aan hun neus voorbij…ze willen enkel helder water…

We hebben het trouwens al laten zien, en we hebben het zopas nog bewezen, maar we moeten het steeds maar herhalen en herhalen en herhalen….en toch luisteren de mensen niet !

Vandaag ga ik aan de vlonders werken bij mijn buitenvijvers, hard en zwaar labeur, maar morgen ben ik weer present…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240