Vruchtbare en dankbare dagen

Vruchtbare en dankbare dagen

Gisteren stond de ganse dag in het teken van het leveren van koi aan een klant op een menselijke afstand van Arendonk.

Ik was er op minder dan een uur rijden, en dan is het nog haalbaar voor mij. Als het aan mij lag zou ik overal de koi gaan leveren, maar dat is bijna niet om te doen.

Ik heb een filmpje gemaakt over het ganse verloop van het inpakken tot het leveren van de koi. Het filmpje duurt 10 minuten., en als je het zonder muziek wil zien, dan moet je hier klikken.

Je probeert via een filmpje altijd weer te geven wat je voelt, maar die gevoelens zijn bijna nooit weer te geven, tenzij je ze zelf beleefd.

De vijver werd aangelegd door Patrick en Joey van Zenkoi, maar dat zal je al wel duidelijk zijn geworden als je het filmpje hebt gezien. Het is herkenbaar en het geheel ademt degelijkheid uit, zoveel is zeker.

Er werd voor persoonlijke redenen gekozen om de vijver in een L-vorm te bouwen, waarbij rekening werd gehouden met de dode hoeken.

De vijver is geflankeerd door een rustgevende tuin, een kader dat iedereen zich wel zal wensen, met op enkele plaatsen een aangepaste touch die de jonge tuin nog beter accentueren.

Er werden 5 koi verhuisd, en niet van de minste. In het filmpje heb ik de koi de codenummers gegeven zodat je alle informatie van de koi kan terugvinden op de website.

Ik kwam ook enkele oude bekenden tegen, maar we hebben ze niet allemaal gebowld, buiten een sanke van Taniguchi die ik nog wel eens terug wou zien.

Deze werd als tosai aangekocht, en werd na een jaar mudpond getransporteerd. Het gaat over sanke 1409017 , en dan zie je toch dat het flinke vissen zijn geworden, waarbij de kwaliteit niet achteruitgaat.

Ik wil bij deze toch nog eens terugkomen op de tosai van Taniguchi die ik volgende week opnieuw ga bekijken, waarvan er enkelen nog niet verkocht zijn. Hier ben ik, en ik denk velen met mij zeer benieuwd achter.

De koi werden ondertussen een ½ uur op het water gelegd om zachtjes aan de juiste temperatuur te wennen, en na het bevrijden van de koi zwommen ze rustig hun rondjes.

Na een poosje werd een voerbal in het water gesmeten, gevuld met recovery van Probites. Volgens velen een aan te raden voer na een recuperatieperiode die haar vruchten afwerpt. Zelf gebruik ik het bijna nooit, maar ik krijg er veel positieve ervaring over.

En zo kwam een vruchtbare dag weer ten einde zou je zeggen, maar niets is minder waar. In Arendonk aangekomen wachtte er weer een andere klant op mij om zijn koi te komen ophalen.

Je komt zomaar niet eventjes 2 uur aangereden om 5 minuten te blijven, neen…je wil ook nog enkele andere koi zien natuurlijk.

Denk nu niet dat er geen kwaliteit meer in Arendonk zit, want dan heb je het volledig mis. Ik zet hier nog een paar koi in the picture en bekijk het zelf maar.

2 x kohaku en 1 x sanke Momotaro

1 x sanke Momotaro en 1 x sanke Sakai FF

Sanke Sakai FF

En zo zijn er nog een groot aantal te zien. De laatste sanke stak toch zijn ogen uit, en werd dan ook voor een weekje in optie gezet. Je zou voor minder een koi in optie zetten, en bovendien zou je deze sanke eens moeten zien als ze 80 cm is...je zult niet weten wat je ziet, maar je zult wel enkele jaren geduld moeten oefenen.

Het was dus niet alleen een vruchtbare dag, maar tevens een goed gevulde dag en ik mag blij zijn dat ik fysiek mijn werk nog aankan. Ondertussen verlaten redelijk wat koi het kamp, maar toch moeten er nog bijna 70 koi vertrekken…

Meer afbeeldingen

Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 1
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 2
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 3
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 4
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 5
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 6
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 7
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 8
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 9
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 10
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 11
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 12
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 13
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 14
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 15
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 16
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 17
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 18
Vruchtbare en dankbare dagen: afbeelding 19

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240