Een spannende week

Een spannende week

Het zal een kort maar krachtige week worden volgende week. Wat staat er op het programma.

De tategoi kai en 2 veilingen staan voor de deur, dat zijn intensieve en inspannende dagen. Het probleem met de reis zijn opgelost, alhoewel ik er niet zo gelukkig mee ben.

Ze hebben me nu 5 uur eerder uit mijn bed geroepen en me over Parijs gestuurd. Er werd geen reden aangegeven, maar ik veronderstel dat het voor eigen gewin is omdat ze vermoedelijk niet voldoende passagiers hebben vanuit Schiphol, en zodoende de samenwerking met Air France benut hebben om het slachtvee samen te zetten.

Het gaat trouwens niet over mij alleen, want ditmaal neem ik 2 passagiers mee die de sfeer in Japan ook eens willen proeven. Voor hen een hele ervaring, voor mij onderdeel van mijn werk.

Ik zal een drukke week voor de boeg hebben, want er moet ook veel nagezien worden. Naast de veilingen moet ik ook een groot aantal koi opnieuw bekijken van klanten die nog koi hebben rondzwemmen, maar dat is voortaan routinewerk.

Hetgeen de meeste aandacht zal vragen zullen de koi van Taniguchi zijn die opnieuw geëvalueerd zullen worden. Hopelijk hebben we meerdere vrouwtjes geselecteerd en hebben ze een goede ontwikkeling gekend. De verwachtingen zijn hoog gespannen, maar dat is eigenlijk niet goed, want dan kan het alleen maar tegenvallen.

We zullen vermoedelijk ook de nieuwe infrastuctuur van Taniguchi San kunnen bekijken, waarvan ik er een paar foto's van zal bijdoen in dit nieuwsitem. Hier ben ik heel benieuwd achter, want het zal een stap in de goede richting zijn. Waarom ? omdat Taniguchi San normaal alle tosai verkoopt en geen nisai laat verder groeien. Het zal vermoedelijk verandering in komen, en hij staat nog altijd op mijn lijst van favorieten.

We hebben ook geprobeerd de koi van de veiling van Sakai te bekijken en er onze voorkeur aan te geven, maar Ben vertelde me het volgende: Ik zou met liefde en plezier mijn best willen doen om de volgens mij de betere koi er uit te pikken. Helaas moet ik het dan doen met overigens mooie maar overbelichte fotos.

Het zou dan puur patroon kijken worden en dat is toch niet wat we willen. Met andere woorden, met filmpjes erbij is het al moeilijk genoeg. Door duizenden filmpjes bekeken te hebben de laatste jaren ,komen we nu tot een bevredigend resultaat ,want geloof me je moet echt ervaring hebben met filmpjes kijken om tot een redelijk oordeel te kunnen komen. Ik hoop dat onze klanten er begrip voor hebben dat het met alleen overbelichte fotos niet te doen is, maar wie proberen wil die mag.

Alle begrip ervoor en ik begrijp volkomen wat hij zegt. Je moet persoonlijk aanwezig zijn om de koi goed te kunnen beoordelen. Er zitten dikwijls haken en ogen aan die je op de foto’s echt niet kan zien, op filmpjes iets beter. Bovendien gaat het aanbieden van de koi op de veiling in een stroomversnelling en moet je vooraf al goed kijken welke koi je links moet laten liggen of die je interesse werken.

Mijn verwachtingspatroon is laag, bijzonder laag, maar dan kan het zijn dat er soms fantastische resultaten worden geboekt. Wie weet !

Ik zal moeten hopen dat er weinig interesse is op de veiling, maar de wereld is zo groot, en er zijn zoveel mensen op de wereld, dat het vermoedelijk bij hopen zal blijven. Een veiling zoals de laatste keer verleden jaar met het succes dat ik toen had, zal ik vermoedelijk niet meer meemaken, tenzij….

Gelieve er dus rekening mee te houden dat ik van 15 april tot en met 23 april gesloten ben.

Meer afbeeldingen

Een spannende week: afbeelding 1
Een spannende week: afbeelding 2
Een spannende week: afbeelding 3
Een spannende week: afbeelding 4
Een spannende week: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240