Edgar is zijn naam

Edgar is zijn naam

Een bijzonder aardige man is Edgar. Hij komt uit Duitsland en als ik me niet vergis is de man 79 jaar.

Om de één of andere reden koopt hij zijn koi graag bij Interkoi. Bovendien moet hij een heel eind rijden om naar hier te komen, en dat is minder plezierig.

De sanke die hem het meest beviel en die hij trouwens op mijn aanraden kocht is deze sanke van Sakai FF, en geloof me, dit is bijzonder goede kwaliteit. Af en toe zonde dat ze naar het buitenland vertrekken.

Hij komt uit de regio Ludwigshaven, wat naar schatting toch 4-500 km van Arendonk is, en dat stoort hem enigszins, wat begrijpelijk is, want op die ouderdom zoek je het niet meer om die afstanden met de auto te doen.

Daarom werd er naar een oplossing gezocht en ook gevonden. Er werden verschillende koi naar Duitsland verkocht, en die werden als het ware gecentraliseerd.

Met andere woorden, één persoon komt ze ophalen, en brengt ze naar hem thuis, en al de andere kopers komen ze bij hem ophalen. Dat scheelt voor hem ettelijke kilometers, en het is een kwestie van logistiek.

Af en toe moet je creatief zijn om deze problemen op te lossen, maar op de één of andere manier lukt het me altijd om mensen samen te brengen, kennis te laten maken met elkaar en alzo tot een gezamelijke oplossing te komen.

Heel belangrijk is het om vooral de mensen die je het vertrouwen geven niet 100 maar 200% tevreden te stellen, maar dat probeer ik met iedereen…Soms lukt het niet, maar meestal lukt het me wel.

Terwijl ik deze koi filmde, vielen me nog 2 andere koi op waar ik ook iemand voor in gedachten had. Een flinke en zware sanke van Sakai FF waarvan ik dacht dat deze heel snel zou verkocht zijn, maar mis poes, moest ik toch even op film zetten om iemand te verlekkeren.

Samen met de maruten showa ook van Sakai FF, zijn het toch dankbare koi. Let vooral op die sanke...wat een bulldog, wat een lijf...terwijl de maruten showa flink aan het veranderen is.

Mijn gedachtengang was in ieder geval goed, want binnen de kortste keren veranderden deze koi van eigenaar en zullen ze het gezelschap gaan vervolledigen van Virgin die het naar het schijnt formidabel doet. Wat ben ik benieuwd om deze nog eens terug te zien !

Al met al toch weer een vruchtbare week gehad, en dat is ook nodig. Mijn mandje is weer een beetje gevuld en ik kan weer nieuwe aankopen verrichten. Het is telkens toch weer een gok om de juiste aankopen te doen in Japan.

En om toch een antwoord te geven op de reactie van mijn vriend Martin, die stelde dat: "In de marge hiervan stel ik mij ook de vraag wat dan nog het nut of de toegevoegde waarde is van uw Japanreis en uw aanwezigheid op de veilingen, gezien deze rol van loutere tussenpersoon in principe al evengoed door uw agent zou kunnen vervuld worden. Hopelijk ga je dan ook niet letterlijk van een kale reis terug thuiskomen, al vrees ik daar wel een beetje voor."

kan ik maar een eenvoudig antwoord geven.

Mijn eigen vrouw waar ik al 45 mee getrouwd ben, zegt steeds dat ze me nog altijd niet kent en niet kan inschatten wat mijn beweegredenen zijn of hoe mijn handelswijze soms in elkaar steekt. Hoe kan jij me dan in godsnaam inschatten Martin ! En bovendien, soms weet ik het zelf ook niet, en laat ik alles over aan het momentum...

Ik hou niet van een georchestreerde bedoening, en ben zo impulsief als ik groot ben. Soms valt dit slecht, soms valt dit goed, maar saai is het nooit. En laat mijn volgende Japanreis maar brengen wat er zich aandient, ik maak niet echt plannen...

Denk eraan

Ik ben gesloten van 15 tot en met 23 april.

Op 26 april komen de nieuwe koi binnen.

Op 29 april worden de ginrin benigoi geselecteerd.

Vergeet je niet in te schrijven voor de opendeurdag op 11 juni !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137