2 goede koi op de valreep

2 goede koi op de valreep

Ik moet er helaas morgenvroeg al om 4.30 uur uit om mijn vliegtuig te halen ditmaal. Ze hebben ons omgeleid via Parijs, en hierdoor verspeel ik 5 uur.

Het zal wel weer voorbijgaan vermoedelijk en zoals gepland zullen we zondagmorgen in Osaka aankomen. Ik zal dit keer vergezeld zijn van Bob en Saskia die me vergezellen.

Gedeeltelijk sight seeing, gedeeltelijk op zoek naar een goede koi. Ik hoop dat het ze niet te hard zal tegenvallen, want ik heb vernomen dat de hele Azië kliek vertegenwoordigt is op de veilingen. Het zal weer spannend worden.

Nu moet je niet speciaal naar Japan om goede koi te kopen, want ik heb er zelf nog voldoende zitten. Bovendien zijn deze perfect geaclimatisseerd zodat dit zeker geen nadeel is.

Ik heb er gisteren op de valreep nog 2 gefilmd die ik even in het zonnetje zal zetten, misschien kan ik er iemand warm voor maken.

Showa Sakai FF 10225 is me nu toch niet van de minste zou ik zeggen. Het frame, de body, de backbone en alles wat eraan zit behoort toch tot datgene wat men zoekt, om een koi naar jumbo door te laten groeien.

Bovendien is het patroon ook nog niet eens zo slecht. Het is een koi die me intrigeert en waarvan ik me afvraag of ze aan mijn verwachtingspatroon zou voldoen als ze op een degelijke plaats zou terechtkomen. Ik ga ze een tijdje bovenaan laten staan zodat jullie ze goed kunnen bekijken.

Een sanke van Momotaro zou ik eigenlijk idem dito willen omschrijven, want ze zijn beide gebouwd om lengte te maken om de jumbo wens te vervullen.

De sanke heeft helaas op een vervelende plaats een schubje geschuurd zodat dit momenteel op een venstertje lijkt…hoera een minpunt gevonden…

Nu zie ik al dat de kern van de schub opnieuw begint te kleuren en vermoedelijk zal het sumi er ook nog een gedeelte van invullen. Wie weet ?

Het zijn toch de koi die we moeten hebben om dat te krijgen wat we voor ogen hebben. Vermits ze nog niet verkocht zijn, vallen ze onder de regel van het 10 jarig bestaan en krijg je 10% korting deze maand, wat toch niet gering is.

Als je wacht tot mei krijg je 20% korting en als je er op de opendeurdagen bij bent, dan kan je op de 30% gokken. Wat een weelde…

Als je dit even omrekent, zijn de prijsstellingen in april 3150 euro, in mei 2800 euro en als ze er op de opendeurdag nog zitten zou het nog maar 2450 euro zijn…tenzij ik ze verwijder van de website natuurlijk, want wees eerlijk…deze koi voor 2450 euro is eigenlijk een lachtertje…

Nu is het wel zo dat ik nog wat probeer geld te sprokkelen voor mijn reis naar Japan en ik doe het volgende voorstel. Indien de koi gekocht en betaald worden tijdens mijn Japanreis van 15 tot en met 23 april, dan ga ik de 20% regel hanteren en sla ik de 10% regel over.

Bovendien wil ik dubbele loten geven waarmee je de gratis reis naar Japan kan winnen, ofwel 56 loten per koi. We zitten momenteel op 1076 loten....

Enkel tijdens mijn Japanreis geldig !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240