Tategoi kai of Tategoi cup

Tategoi kai of Tategoi cup

Er waren een 15-tal inschrijvingen voor de tategoi kai die vandaag plaatsvond op de Narita koifarm, maar helaas heb ik er geen enkele van kunnen scoren.

Er waren zoveel deelnemers bij de meeste vats dat het niet meer normaal was, tot wel 20 dealers per koi, en dan wordt het moeilijk, zoniet onmogelijk om te scoren.

Voor de personen die een gok gewaagd hebben dus tegenslag, maar op de vissen waar ik zelf op gegokt had, heb ik er 4 van kunnen scoren, en dan mag ik van geluk spreken.

Maar eerst een filmpje !

Nidan kohaku 1704001 – 36 cm

Sandan kohaku 1704002 – 40 cm

Meerstaps kohaku 1704003 – 37 cm

Nidan kohaku 1704001 – 36 cm

Hoe ga ik deze koi aanbieden ?

Let wel, dit zijn vrouwelijke jumbo tosai die een seizoen in de vijvers van Narita verder kunnen ontwikkelen, zodat je einde dit jaar een nisai hebt van om en bij de 55-60 cm, tenminste dat is de bedoeling als alles goed verloopt. Ik wil ze dan ook laten doorgroeien, want jullie weten ondertussen allemaal wat mogelijk is bij Narita, en de relatie moet aangescherpt worden.

Hij is niet voor niets de man die de eerste keuze krijgt bij alle kwekers en het recht heeft om de betere koi aan te kopen. Bovendien moet hij zijn naam in stand houden en kan hij het zich niet permitteren om slechte koi aan te kopen.

Het voordeel is dat het allemaal vrouwelijke koi zijn, er is helaas ook een klein nadeeltje aan, namelijk dat er geen garantie gegeven wordt bij overlijden of bij een technische fout. Deze mogelijkheid wordt tegenwoordig geminimaliseerd, vermits de meeste koi in betonnen vijvers worden grootgebracht in plaats van mudponds, maar het blijven levende dieren.

De prijs van de koi bedraagt 1695 euro, inclusief verblijf bij Narita tot ± eind 2017. Op het moment van transport reken ik de transportkosten aan, omdat ik nu niet weet hoe groot de koi dan zullen zijn, en dat ik ook niet weet hoe de yen ervoor zal staan. Op dit moment is deze niet gunstig.

In normale omstandigheden zal dit ongeveer 55-60 cm zijn en kunnen ze getransporteert worden per 2, wat dus neerkomt op ± 175 euro tegen de koers van vandaag per stuk, en dus te betalen als ze verzonden worden.

Commentaar van Ben.

Goeie vissen Luc. dik beni, grote patronen goed kiwa lange bodys heel goed in het tweede gedeelte van het lichaam. Het sashi nog wat ruim bemeten maar dat zie ik graag bij jonge vissen. heel geschikt om daar te laten groeien. Dit zijn wel de patronen die beter tot hun recht komen als ze groter zijn, dat is trouwens het liefste wat ik zie, namelijk dat ze beter worden met het groot worden. (en dit was ook mijn mening !

Wie dus interesse heeft om een nisai van Matsue aan te kopen, heeft nu de mogelijkheid om een goede tategoi, geselecteerd door Ryuki Narita himself in de wacht te slepen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137