Waag je kans

Waag je kans

Soms moet je wachten op momenten dat je moet toeslaan op hetgeen je aangeboden wordt.

Vandaag hebben we het geluk gehad om op de juiste plaats te zijn op het juiste moment. We hebben de hand kunnen leggen op enkele bijzonder goede vissen die vooral de Momotaro klasse vertegenwoordigen.

Wie snel kan zijn, een grote koi wil hebben en er ook nog wat geld voor wil uitgeven, moet zeker gebruik maken van deze aanbieding. Ik zet de koi nog niet in de aanbieding, maar eerst eventjes onder dit nieuwsitem, om even de geïnteresseerden te motiveren en een echte Momotaro met ballen aan te kopen.

Deze koi zitten uiteraard niet in de alledaagse prijsklasse, maar wij denken dat het nog betaalbare koi zijn, buiten een tweetal die in het hogere segment vallen. Ik zou zeggen…waag je kans.

Showa 1603100 van de veiling van september 2014.

Showa 1603100

In onze ogen een bijzonder hoogwaardige showa met een lengte op dit ogenblik van 67 cm als jonge yonsai. De foto is misschien niet een goede weerspiegeling van de koi, maar je kan zeker de koi goed beoordelen volgens het filmpje. De koi heeft een erg mooi benipatroon dat velen aanspreekt, met op de juiste plaatsen opkomend sumi aangevuld met een sneeuwwit shiroji. Dit geeft deze koi een prachtige totaaluitstraling.

Sanke 1603101 van de veiling van december 2013 uit American dream.

Sanke 1603101

Je hebt geen bril nodig om te kunnen zien dat dit een koi is met een zeer hoge huidkwaliteit. Zowel het beni, shiroji als het sumi hebben enorme uitstraling en de teri is uitmuntend. Over het patroon denk ik dat iedereen het eens kan zijn…we zoeken het allemaal. Je begrijpt dat dit een koi is uit het allerhoogste segment dat eventueel op iedere show onmiddellijk kan ingezet worden. Laat je niet misleiden door het buikje dat het staarteinde misschien dun laat lijken, maar dat is het gegarandeerd niet. Koikenners kunnen dit zeker naar waarde inschatten.

Showa 1603102 van de veiling van december 2014 uit Manju

Sanke 1603102

Het patroon zal weinigen bekoren, maar als je dit voor lief kan nemen kan je de eigenaar worden van een koi die een bijzondere sterke body heeft dat enkel nog positief kan ontwikkelen. De grootte is moeilijk in te schatten binnen enkele jaren, maar in combinatie met de uitmuntende huidkwaliteit heeft deze showa meer te bieden dan het alledaagse.

Showa 1603103 van de veiling van april 2014 uit Lion Queen.

Showa 1603103

Het is bijzonder moeilijk om een hoogwaardige Lion Queen aan te kopen. Als je deze koi van 64 cm bekijkt, en je vergeeft hem het wat mindere gedeelte voor de schouder, dan heb je een Lion Queen die misschien toch iets te bieden heeft. Huidkwaliteit is fenomenaal, patroon kan iedereen bekoren denken wij, maar het foutje zit hem in het hoofd, maar dit moet je ook weer niet overdrijven.

Sanke 1603104 van de veiling van december 2014 uit American dream.

Sanke 16104

Wij vinden dit beiden zonder twijfel een goede koi. De huidkwaliteit spat er vanaf en buiten het laatste stukje beni is dit zeker een sanke om te koesteren. Het maruzome kiwa is sterk genoeg om te blijven, en geeft de koi een duidelijke meerwaarde. Het sumi is lakzwart, het shiroji sneeuwwit, en de rest moet je zelf maar invullen.

Koromo Showa 1603105 van de veiling van december 2015 uit Lion Queen.

Koromo Showa 1603105

Wie van een specialleke houdt moet deze showa zeker eens bekijken, maar liefst in de bowl. Op het eerste gezicht zal zij je misschien niet bevallen, maar als je de toekomst wil lezen, zou deze wel eens voor verrassingen kunnen zorgen. Vooral de koromo invulling is duidelijk te zien dat de halve maantjes reeds gevormd worden. In eerste instantie vielen we niet dadelijk op deze showa met veel groeipotentie, maar na nader te bekijken, kregen we een totaal ander zicht.

Showa 1603106 van de veiling van december 2014.

Showa 1603106

Geen snelle groeier maar wel een enorm sterke body geven deze showa een krachtige uitstraling. Wij vielen onmiddellijk voor deze showa die nog veel in de pap te brokken zal hebben. Geen 80 cm zal ie worden, maar wat is er mis met 79 cm…Zeker door ons aangeprezen.

Morgen staat er nog een drukke dag op de agenda...

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml