Onze reis is ten einde

Onze reis is ten einde

Het was vandaag een vermoeiende maar bevredigende dag. Trouwens de ganse reis is vermoeiend geweest.

We gaan eventjes niet te veel nieuws vertellen, want het is ondertussen 12 uur hier, en we moeten er om 5 uur uit om terug naar huis te gaan.

Wat hebben we vandaag gedaan ? We zijn vandaag bij Taniguchi geweest om de kohaku van verleden jaar even te updaten. Het was nog wat vroeg, maar ik kan ze in april niet meer zien, vermits ik enkel de veiling van Momotaro nog kan bijwonen.

De koi die we gezien hebben waren gemiddeld tussen de 30 en de 40 cm, en deze moeten dan nog 2 maandjes hier rondzwemmen. We waren er zeer tevreden over, maar zoals altijd zijn er betere en mindere tussen.

Ik heb geen afzonderlijk foto's genomen, en heb de koi in de bowl per drie gezet en er filmpjes van gemaakt. Zoek uit welke kohaku van jou is, en geniet ervan. Sommigen zijn misschien wat teleurgesteld, maar eigenlijk zitten er geen echte slechte bij.

Taniguchi set 1

Taniguchi set 2

Taniguchi set 3

Taniguchi set 4

Taniguchi set 5

Taniguchi set 6

Taniguchi set 7

Van de voorgaande serie zijn er 2 nisai overgebleven en die hebben we ook op film gezet.

De sanke van John 1409021, deze was 51 cm. De sanke van Jaap [/ur" target="_blank" rel="noopener"> was iets groter en was nu 54 cm. De heren mogen nu beslissen of deze nog een jaar mogen blijven of dat ze naar huis moeten komen.

Tenslotte hebben we nog 5 vrouwelijke kohaku geselecteerd, waarvan er enkele van zeer hoogwaardige kwaliteit zijn. Zoek ze maar op onder de nieuwe koiaanwinsten.

Na ons bezoek aan Taniguchi zijn we nog even gepasseerd en terug naar Momotaro om toch nog te proberen iets te pakken te krijgen. Eenvoudig is het niet, maar na lang aandringen mochten we nog uit een vijver tosai van een 25 stuks selecteren. Dit zijn slechts 4 koi geworden, waarvan 3 showa en nog 1 ginrin benigoi.

Naast de ginrin benigoi uit deze vijver, hebben we nog een andere vijver met enkel ginrin benigoi geselecteerd. Waarom zul je je afvragen ? Heel eenvoudig. Al deze ginrin komen uit TM kohaku die gekruisd werd met de beste mannelijke ginrin. Dat is de reden waarom we deze gekozen hebben. Bovendien werd er met deze koi niets speciaal gedaan om ze naar jumbo door te trekken.

Hiermee bedoelen we dat er geen extra verwarming of extra zorgen aan werd gegeven. Dat belooft voor de toekomst.

Ik heb de benigoi allen op 750 euro gezet, maar indien je ze binnen de week aankoopt en betaald, geef ik je een korting van 100 euro. Dit vervalt in de loop van volgende week, zogauw ik alles uitgesorteerd heb.

De koi zijn niet gesext, en we hebben geprobeerd om er zoveel mogelijk vrouwtjes uit te halen.

Tenslotte hebben we speciaal voor Toon nog een filmpje gemaakt van zijn prachtige showa van 61 cm, die binnenkort de shows zal stelen in onze landen.

Bekijk het filmpje van een toekomstige topperBekijk het filmpje[url" target="_blank" rel="noopener"> en geniet ervan, want wij gaan slapen. Het zal moeilijk zijn om me de volgende dagen te bereiken.

Meer afbeeldingen

Onze reis is ten einde: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240