Waauw dat zijn mooie koi

Waauw dat zijn mooie koi

Genieten van koi is één van de fijnste dingen die er zijn. Waarom koi die aantrekkingskracht hebben is mij soms onduidelijk, maar het is nu éénmaal zo.

Het mooiste van al is als je die koi niet in Japan ziet zwemmen, maar in je eigen vijvers. Eergisteren was zo een dag dat ik nog eens met volle teugen kon genieten. Ik had klanten die graag enkele goede koi zouden kopen.

Gelukkig had ik wat hulp, en ik besloot om de grote bowl beneden te zetten, zodat de lichtinval ook zo goed mogelijk zou zijn. En zo konden we de gewenste koi laten zien voor de mensen die gekomen waren om koi te selecteren.

Natuurlijk heb ik alles vastgelegd op film, zodat ik jullie ook kan laten meegenieten. Ik heb het geluid op de filmpjes weggedaan. Het is tegenwoordig zo dat je al geen achtergrondmuziek meer mag spelen want ze blokkeren de filmpjes op YouTube…arme maatschappij…

De eerste koi die ik heb gebowld was de Shiro Utsuri van 72 cm. Wat bij deze shiro zo interessant is, is het hoofd dat erop staat geplakt. Dat kom je niet zo dikwijls tegen, en ook deze grootte laat al veel belofte zien.

Nu we toch met Shiro bezig waren, konden we ook de hele handel laten zien. Ik maakte niet één filmpje, maar kon het niet laten om er meerdere te maken En weet je welke mijn favorietje is bij de shiro ? De kleinste, namelijk de ginrin shiro die vind ik gewoon geweldig.

Je houd van Shiro of je houd er niet van. Feit is dat ik ze niet graag aankoop, ondanks het feit dat ik van een bowl shiro met volle teugen kan genieten. Hier komt het commerciële aspect naar boven en ik weet hoe moeilijk het is om een goede shiro te verkopen, en koi kopen om ze te laten rondzwemmen is mooi, maar daar heb ik geen behoefte aan.

Een kohaku waar weinig mensen naar gevraagd hebben, maar die wel tot de betere uit de selectie behoren, is deze sakai uit Garnett. Niemand ziet de klasse in deze koi, heb ik de indruk, maar ik ben bijna 100% zeker dat deze bij de genomineerden zit op de wishlist van de klanten.

Wie haalt er de mannen en de vrouwen uit ? Wie kan me zeggen welke koi de mannen zijn ? Bekijk het filmpje en zeg het me ! Dit filmpje is zonder commentaar…

Dezelfde vraag kan ik bij dit filmpje stellen. Rarara wie is er man, wie is er vrouw. Enkel de mensen zonder voorkennis mogen een gokje doen….

Een kwartet nisai van 60 cm. Moet er nog zand zijn ?

Wil je weten welke momenteel mijn lievelingskoi is ? Wel dat zal ik je eens laten zien. deze sanke 1511020 die heeft nu eens mijn hart gestolen. Hier kan ik naar blijven kijken, om nog maar niet te spreken over deze deze beauty een sanke uit "Raad" van Sakai FF of deze sanke uit de bloedlijn van Koume, ook van Sakai FF.

Nu ik toch met Sakai bezig ben kan ik ook nog dit exemplaar laten zien. Eén van de weinig overgeblevenen van mijn trip in oktober/november naar Japan.

En wie niet graag alle filmpjes apart ziet, kan deze film bekijken waar ik alle filmpjes aan elkaar heb gekoppeld. Kan je gewoon 12 minuten genieten van mooie koi.

Voor diegenen die niet weten wat ze moeten kopen voor Kerst of Eindejaar heb ik nog een klein idee:

Nishikigoi Symfonie, het boek van Rini Groothuis

Bladwijzer met logo van NS

DVD

Voor de prijs van 79 euro, incl. transport.

Meer heb ik vandaag niet te zeggen…. oh jawel, dit toch nog even herhalen

Zaterdag 19 december: GESLOTEN

Zondag 20 december: van 10.00 tot 13.00 uur

Zaterdag 26 december: Open van 10.00 tot 12.00 uur

Zondag 27 december: GESLOTEN

Zaterdag 23 januari GESLOTEN

Zondag 24 januari GESLOTEN

Zaterdag 30 januari GESLOTEN

Zondag 31 januari GESLOTEN

Meer afbeeldingen

Waauw dat zijn mooie koi: afbeelding 1
Waauw dat zijn mooie koi: afbeelding 2
Waauw dat zijn mooie koi: afbeelding 3
Waauw dat zijn mooie koi: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240