Wat kunnen koi toch mooi zijn, vooral gosanke

Wat kunnen koi toch mooi zijn, vooral gosanke

Druk was het niet geweest, maar diegenen die gekomen waren brachten toch de nodige adrenaline op gang om te genieten van de koi.

Mijn belangrijkste bezoeker eigenlijk was iemand die in principe op het punt staat om misschien over te schakelen naar het betere werk.

Dan moet ik eventjes mijn beste beentje voorzetten om de knop in zijn hoofd iets om te draaien en toch de overstap te maken. Het zal niet makkelijk zijn, maar als het me lukt is er toch weer een klantje bijgevonden, en dat heb je nodig.

Uiteraard is het eerste wat we doen, de koi controleren of alles wel goed was en alles goed nog gezond was. Op één vijver na was alles onder controle, en de vijver die niet onder controle was hebben we weer in orde gemaakt.

Je moet immers altijd attent blijven als je een tijdje weg geweest bent, maar gewoonlijk zorgen mijn zonen en Ben altijd voor een goede ondersteuning.

We hebben een aantal koi gebowld om onze mogelijke overstapper toch enkele degelijke koi te laten zien, zodat het inlevingsproces van de betere koi kan ingezet worden.

Een showa en een sanke is al een beginfase. De showa wordt beter en beter, is van eigenaar veranderd maar blijft sowieso een mooie koi om te bekijken. De sanke is spannend en beloofd veel voor de toekomst.

De karayama vind ik geweldig. Ik kan er niet aan doen, ik vind ze gewoon geweldig. Ik heb er 4 bijgekocht omdat ik er een zwak voor heb, en bovendien sponsor ik een klein beetje Takigawa San. Hij zal er wel niet van wakkerliggen, maar het is deze kweker gegund, begrijp je.

Qua karakter kan geen enkele koi, geen chagoi of geen karashigoi, zich meten met deze goedwillige beesten. Ongeëvenaard vriendelijk en aanhankelijk zijn deze Karayama’s.

Richard kwam zijn kohaku ophalen die ik aangekocht had als tosai bij Narita en die een seizoen verbleven was bij Narita. Maak er een degelijke jumbo van Richard...het kan....

Het is altijd mooi om een filmpje bij aankoop te laten zien. Hier kan je van leren en ik zal zeker in de loop van volgende week enkele schoolvoorbeelden laten zien die je leren begrijpen hoe tosai ontwikkelen. Niets is zo simpel als het lijkt….

In dit filmpje breng ik ook mijn slachtoffer even in beeld….Ik wil er wel bijvermelden dat ik graag lach, maar dat het wel met respect is bedoeld. Het leven is anders saai zonder een greintje humor.

De showa bij aankoop oktober 2017

De kohaku bij aankoop april 2017

Wat je trouwens in de bowl ziet, zijn goede koi met goede genen, de bijhorende bodies en volop toekomst. De showa is mijn kashira, de kohaku is de kashira van Ben.

Voor diegenen die het woord kashira niet begrijpen, dit is de beste koi in de ogen van de kweker of van ons die zich op dat moment in de vijver bevinden. Voordeel ! Als de kashira weg is komt er een nieuwe kashira te voorschijn, en zo blijven de commerciële hoogstandjes voorhanden.

Het zijn Japanse manieren om iets kostbaar naar boven te brengen en meestal lukt het wel. Het heeft wel zijn charme maar je moet er doorheen prikken. Dom zijn ze niet hoor !

Als laatste even de klap op de vuurpijl. Ik heb zelden een aankoop gedaan waar ik zoveel plezier aan heb gehad als de aankoop van de kohaku van Takigawa.

Geniet van dit filmpje. Ik kan iedereen aanraden om gewoon te komen kijken naar deze kohaku van bijzonder hoge kwaliteit van een kweker die moeilijk te verkopen is.

Dit krijg ik echt niet aangekocht bij Momotaro of Sakai voor een aannemelijke prijs. Dit zijn de klassebakken die mij een ongelooflijk plezier geven, en dan te bedenken dat ik ze niet durfde aankopen omdat ik wist dat de kweker niet populair is bij de gangbare massa.

Toen ze aankwamen had ik mijn twijfels, maar die zijn ondertussen 200% weggenomen, dit zijn zelfs showwaardige kohaku van hoge kwaliteit die enkel kunnen verbeteren.

Waarom had ik twijfels ? Het shiroji was vrij doorzichtig toen ik ze aankocht en dat deed me twijfelen. Ik moet mezelf feliciteren omdat ik de moed heb gehad om ze aan te kopen en vandaag of morgen ga ik iemand ontzettend blij maken met deze kohaku.

Zo ook haar zuster waarvan ik dacht dat ze niet zo goed was…misschien heb ik me vergist….het is puur genieten.

Ik begrijp dat ze niet voor iedere beurs zijn weggelegd, maar als ik nu de waarde inschat van deze kohaku dan moet ik toch even slikken en nadenken. Misschien neem ik ze wel mee naar een show, maar dewelke weet ik nog niet.

EXTRA INFORMATIE

Ik ben vandaag NIET OPEN. Ik ga gezellig met mijn kleinkinderen en kleinkinderen rond de tafel zitten en genieten van een gezellig paasdiner. Rust zal er niet bijzijn met die 7 wonderen van de natuur, maar genieten ga ik in ieder geval. Ondertussen probeer ik nog een beetje mee te pakken van de ronde van Vlaanderen….

MAANDAG BEN IK WEL OPEN

Het is een goed moment om op maandag ook eens open te houden. Wie eventueel zijn koi wil komen ophalen is welkom, en het is een goed moment. De vijvers staan allemaal op een temperatuur van 11.5°. De vissen zijn gezond en wel, ophalen is voor mij een verademing, want er moeten nog 64 vissen de deur uit….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137