Wat zijn je wensen dit jaar ?

Wat zijn je wensen dit jaar ?

Zoals reeds herhaalde malen gezegd, vertrekken wij naar Japan van 11 tot 21 maart. Ditmaal gaan we eerst naar Niigata, en daarna naar het Zuiden.

Het wordt dus een lange trip, maar wel de moeite waard. Wat is onze bedoeling ? Ik heb in mijn hoofd zitten om ditmaal een 50-80 tosai aan te kopen die voldoen aan onze eisen.

We gaan ons nu niet alleen focussen op gosanke, maar we gaan ook een uitgebreider gamma proberen samen te stellen. Het is vooraf heel moeilijk in te schatten wat je gaat kopen, want je moet ook het geluk hebben om op de juiste plaats te zijn, op het juiste moment.

Ik heb in Niigata niet zoveel contacten. Ik ben er herhaaldelijk geweest, maar dit heeft nooit geleid tot een goede samenwerking met bepaalde kwekers.

Ik heb ondertussen al bepaalde opdrachten binnen, en die zijn al netjes genoteerd. Misschien zijn er nog mensen die bepaalde wensen hebben, en die mogen ons gerust contacteren. Zoals je weet heb ik ditmaal hulp gekregen om tosai te selecteren, en ik ben benieuwd of dit zich zal lonen.

Uit ervaring weet ik dat we dezelfde kijk op koi hebben, met hier en daar wat nuanceverschil, maar in grote lijnen hanteren we dezelfde filosofie. Prijstechnisch ga ik ook mijn eisen stellen, want ik ga me ditmaal proberen te concentreren op de meer betaalbare koi, tenminste als me dit lukt....

Maar naast de nieuwe aankopen die zullen gedaan worden, zijn er nog een aantal koi die nog steeds in Arendonk rondzwemmen die ook nog moeten verkocht worden, en er zijn nog een groot aantal koi die in Japan verblijven, en waarvan ik moet gaan beslissen of ze naar Arendonk komen of nog een jaartje in Japan moeten blijven.

Waar ik natuurlijk heel blij mee ben momenteel is de afstammeling van de Grand Champion van dit jaar, die ik ook bewust daarom heb aangekocht, namelijk de yondan showa uit Lion Queen.

Bij aankoop 1 oktober

Bij een volgende reis op 16 november en tevens 5 cm gegroeid...

Prijs:....doe maar een bod

Het zal moeilijk worden om nog goede koi uit deze bloedlijn aan te kopen, en zeker niet via de veilingen zoals deze showa. Daarnaast heb ik gisteren nog enkele opmerkelijk goede koi uit de laatste veilingen op het programma staan, en waar je toch nog eens een kijkje naar moet nemen.

Het is stilaan de moment om te beslissen of je een Azukari wil, ja of neen. Bovendien zijn deze koi allen nog met garantie 100%. Met andere woorden, indien er iets gebeurd, krijg je een volledige vergoeding in de vorm van een andere koi aankopen voor hetzelfde bedrag als je betaald hebt.

Ik weet het, indien er iets gebeurd, wordt de koi geidealiseerd, en wordt ze nog 100 malen mooier en beter, maar het is niet anders. Het is beter om vooraf goed geïnformeerd te worden, zodat je nadien niet geconfronteerd wordt met een rampscenario.

Ik zet hier nog een paar koi op een rijtje, waar je eens goed over moet nadenken:

SH-V13-1050, een voorbeeld van schoonheid. Het wordt misschien niet de grootste, maar wel de mooiste. Hier kan je iedere dag van genieten.

Prijs: 3750 euro.

SH-V13-1180, een bijzondere klasse. Laat deze nog maar eens een jaar in Japan, en je zult zien welke vooruitgang deze zal boeken. Een showa van 65+ cm in oktober 2014 ? Ga je gang zou ik zeggen.

Prijs: 3250 euro.

SH-V13-1184, de bodybuilder.... Kracht, uitstraling, patroon, waar vind je een showa zoals deze nog voor deze prijs ?

Prijs: 2750 euro

SA-V13-1162, een ongewaardeerde finesse. Bij aankoop wist ik dat deze sanke niet tot de makkelijkst te verkopen koi zou behoren, maar bekijk deze goed. Kwalitatief niet te evenaren qua huidkwaliteit, geweldige body, en bekijk de geboortemaand...juli 2012, nog zo jong en onervaren...Ik schat deze in om einde dit jaar 70 cm te zijn.

Prijs: 4500 euro

Dit is maar een greep uit het aanbod. Bestudeer deze pagina even verder en als daar niets tussen zit....dan geef ik het op :)

Meer afbeeldingen

Wat zijn je wensen dit jaar ?: afbeelding 1
Wat zijn je wensen dit jaar ?: afbeelding 2
Wat zijn je wensen dit jaar ?: afbeelding 3
Wat zijn je wensen dit jaar ?: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240