We gaan voor het allerhoogste

We gaan voor het allerhoogste

Na jaren van intense arbeid, veel risico en eigenwijsheid. Na jaren geduld is het eindelijk zover en proberen we te bewijzen waar het om te doen was.

De leerschool was hard, de commerciële tegenkantingen sterk, maar door de samenwerking, kennis en ervaring van sterke persoonlijkheden, proberen we nu waar te maken waar we al jaren naar streven.

Geen aangekochte grootheden die in Japan zijn opgegroeid ! Neen, grootheden die hier gemaakt zijn van scratch tot wat we je nu gaan voorstellen.

Koi van tosai of nisai naar echte jumbo koi laten groeien is één ding. Koi van tosai of nisai laten doorgroeien naar mogelijke titelkandidaten is een ander ding. Of het ons zal lukken weet ik niet, dat zal de dag vandaag uitwijzen, maar we hebben er alles aan gedaan om ons streven te bereiken.

Ik praat nu bewust over ons, want alleen ben ik niets. Ik kan alleen maar de mogelijkheden creëren om dat waar te maken wat iedereen probeert te bereiken in de koihobby.

Het heeft betrekking op de onbaatbaatzuchtige steun van koiliefhebbers die ik de lof moet toedichten, namelijk Ben, Ans en Frans. Zonder hen was het nooit mogelijk geweest.

Met trots laat ik je een filmpje zien van de jumbo koi die we gisteren naar Arcen hebben gebracht om mee te spelen met de grote jongens.

Bekijk het filmpje. Ditmaal werden filmpjes gemaakt door Ans, die onwennig met de camera, haar beste beentje voorzette. Ik heb de filmpjes gekoppeld, zodat het geheel er uiteindelijk toch nog aardig uit komt te zien.

Als je het bovenstaande filmpje hebt bekeken, zal ik hieronder het verhaal van de koi neerpennen, we beginnen met de jongste:

Isis is haar naam ! Ik kocht Isis op de veiling van Momotaro in november 2012. Ze beantwoordde precies aan de wensen van toen, en ik vond ze bloedmooi. Hier zie je ze als nisai toen ze aangekocht werd.

Ik herinner me nog tot op de dag van vandaag toen ik ze aankocht en toen ze in Arendonk aankwam. Ik was verliefd op haar….

Ik moet zulke vissen echter verkopen om mijn koihobby te blijven ondersteunen en al gauw verhuisde ze naar Ans en Frans, koiliefhebbers pur sang. Wil je de gegevens nog terugvinden, dan kan dit in mijn uitgebreide bibliotheek.

Isis is gisteren 78 cm gemeten en ze ziet er bloedmooi uit. Of ze zal scoren zal van de jury afhangen, maar voor mij is ze datgene wat iedereen als het hoogst haalbare zou wensen, dus is ze altijd de winnares !

De naam van nummerke 2 is Noa. Het is een heel gezoek in mijn bibliotheek als ik de juiste codenummers niet heb, maar uiteindelijk vind ik bijna alles wat ik ooit heb aangekocht. Dus...hou je codenummers goed bij, en vergeet het niet: Bij interkoi hebben alleen de koi een nummer

Wat bovendien heel makkelijk is, is het feit dat je aan de code de nodige info kan onttrekken over de aankoop van de koi. In dit geval heb ik Noa aangekocht op de veiling van Momotaro, november 2011 als nisai, als 37ste koi van die veiling.

Als je de koi nu ziet, is het bewijs eens te meer geleverd hoe veranderlijk ze zijn, en dat het ongemeen belangrijk is hoe een koi verder begeleid wordt. Ans en Frans hebben zich altijd laten begeleiden door Ben, en hebben ondertussen zelf voldoende kennis en ervaring opgedaan.

Ben begeleid trouwens meerdere vijvers van klanten van Interkoi met bijzonder veel succes. Misschien dat ik hier later eens wat meer informatie over zal verstrekken. Wil je meer weten over deze koi, surf dan naar deze webpagina en je vind er bijna alle informatie.

Nummer 3 van de veiling is een koi met een verleden. Achteraf een verleden, maar toen was het toch wel even schrikken. Haar naam is “”Dotterke”, en ze komt uit de Sakai FF stal.

Deze toepasselijke naam is niet gekoppeld aan een goede herinnering, integendeel. Iedereen herinnert zich misschien nog het verhaal van november 2011. Wie zich dit niet herinnert, kan best het volgende nieuwsitem nog eens lezen met de bijhorende foto’s.

Frans besloot zonder ons te vragen een hartinfarct te krijgen. Rond middernacht kwam Ben naar me toe om te zeggen dat ik een ziekenwagen moest bestellen voor Frans, want dat het ernstig was.

Ik herinner me nog dat ik met handen en tanden aan de balie moest uitleggen wat ik wenstte, want Engels was niet hun lievelingstaal. Met gebaren en geluiden van een sirene is het me uiteindelijk gelukt, en de rest kan je lezen in het nieuwsitem.

Dottertje werd juist voorheen aangekocht als tosai Ze is de dochter van Shining Rose en werd op de veiling van mei 2011 aangekocht, waarna ze nog een seizoen in de mudpond zou blijven.

Dit is nog een filmpje toen ze uit de mudpond kwam. Let vooral op de positieve ontwikkeling. Ze is van mei 2010, dus nu 6 jaar jong. Wat heeft ze nog een toekomst voor zich of niet ?

Tenslotte een koi waar het eigenlijk om te doen is ! Wakana in al haar glorie na jaren van geduld, passie en vertrouwen. Wakana, de harmonieuze, de glorierijke, dat is haar naam, gegeven door de eigenaars.

Hier moet ik toch even een kanttekening bij maken en even de mensen een pluimpje geven die meegewerkt hebben om Wakana in Europa te krijgen.

Degene die Wakana eerst spotte en doorgaf aan mij: Matthijs Dankelmans

Degene die Wakana aangekocht hebben: Joachim en Hans van t’Viske.

Degene die Wakana uiteindelijk gekocht heeft: Interkoi Arendonk.

Degene die nu eigenaar zijn van Wakana: Ans en Frans

Degene die meegeholpen heeft met raad en daad: Ben Doorakkers.

Zo nu heeft iedereen zijn pluimpje bijgedragen aan datgene waar Wakana nu voor staat, en hier het het eerst filmpje van Wakana.

Ik ga er geen doekjes omwinden nu: we gaan voor het allerhoogste !

2 jaar geleden heb ik geprobeerd om met de koi van Martin enkele grote prijzen te behalen. Het succes met veel eerste prijzen was enorm, maar de echte grote prijzen, buiten de tategoi award was net te hoog gegrepen. Als het nu niet lukt, dan geef ik het op !

Nu ligt de lat nog iets hoger en probeer ik te bewijzen wat quasi onmogelijk is, namelijk met kennis van zaken een tosai of nisai naar de grootste titel te brengen.

Het heeft jaren geduurd, maar het heeft ook jaren nodig gehad om je doel te bereiken. Toch wil ik nog even vermelden dat ik nog een groot aantal klanten heb die mogelijke grote titelkandidaten in hun rangen hebben, maar die ook tot hiertoe geweigerd hebben om hun koi in te zetten op de shows.

Nog even vermelden dat alles picobello verliep op de show. Tijdens het wachten hebben we ons kostelijk vermaakt met ons geliefkoosde spel

Ik roep jullie op om allemaal te komen supporteren voor Interkoi, en ik hoop deze dagen veel informatie binnen te krijgen van klanten, met woord en daad, maar als het kan ook met fotomateriaal, want ik kan door omstandigheden niet aanwezig zijn op de show.

Voor diegenen die het nog niet weten: onze vaten zijn 11 en 12.

Nog even een verwijzing maken naar het nieuwsitem van koiquestion dat interessant is om te lezen.

Meer afbeeldingen

We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 1
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 2
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 3
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 4
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 5
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 6
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 7
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 8
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 9
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 10
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 11
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 12
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 13
We gaan voor het allerhoogste: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240